Здравейте!
Аз до колкото знам наистина лечението при генотипи 1, 4 или някои от тези, които не се определят, е с продължителност 48 седмици. Мисля, че четох някъде обаче, че има нови приложения на този вид лечение, които в случай на ниско вирусно натоварване при започване на лечението и добри резултати след 4-тата и 12-тата седмици (имам предвид вирусното натоварване да е с много ниски стойности и дори в някои случаи да не се засича), то след 24-тата седмица ако ПСР-ът е отрицателен, може лечението да се прекрати и да се счете за успешно след повторно отрицателен резултат от анализите на вирусното натоварване, направени след още 6 месеца от края на последната - 24 инжекция. Това, в което не съм съвсем сигурна обаче е, дали тази форма на лечение се прилага фективно или все още е във фаза на проучване. Имам предвид, че не знам дали се очаква да бъде прилагано или вече действително се налага като практика в лечението.
Така, че нека не прибързваме със заключенията си, а по-добре да изчакаме да видим как ще се развият събитията и лечението при Тедката.
Дано наистина се изчисти по-рано от гадния вирус и дано наистина има приложение това, за което споменах по-горе.
Здраве, щастие и късмет желая от мен за всички ви!
Поздрави!