Здравейте!
На мен цялата тази история ми се струва много, ама много подозрителна.
Смятам, че тези "медицински лица" са решили да ти намалят двойно дозата, тъй като ти в началото се съпротиви срещу спирането на лечението си. Те са се уплашили да не вдигнеш шум и да не им излязат на яве "кирливите ризи" и за това са измислили по-лек начин да се сдобият с част от необходимите им медикаменти. Да предположим, че са я намалил на теб и на още двама - трима по същия начин, и сега лекуват с остатъка от лекарствата четвърти неизвестен човек, може би техен близак или роднина, който не е могъл да се добере набързо до лечение отпуснато от Здравната Каса.
Това е само една хипотеза, разбира се.
Има и друга, която също е доста вероятна и логична в днешно време. Време на упадак и потъпкване на всякакъв вид морални и етични ценности.
Например е напълно възможно и да търгуват с останалия Интерферон и таблетките Рибавирин. Всички знаем каква е цената на една протеинова инжекция за един лекуващ се пациент от хроничен хепатит (около 600 лева, приблизително 3 пенсии на майка ми), а с появата на тези "дупки", за които коментирахме вече не веднъж във форума, се отдава чудесна възможност за подобен вид бизнес от незнам вече как да ги нарека лица. Може би дори се явяват и превъплащават, едва ли не като ангели-спасители с една така необходима инжекцийка в ръка, точно в един такъв даден момент, и човек е готов да вземе пари на заем ако се наложи, само и само да си запълни проклетата "дупка", за да не си прецака цялото лечение.
Вариянтите са много и за това те съветвах, най-добре да се допиташ, мила Сара, лично до професор или доцент (незнам какъв точно ранг има този човек) Чернев, за който всички така добре се изказват и , на който всички във форума имат доста голямо доверие.
Дано бъркам и всичко си е наред при теб, но недей така с лека ръка де се примиряваш с всичко, което ти налагат някакви си там знайни и незнайни докторчета от местната болничка или поликлиника, незнам точно къде се случва целия този фарс.
Пак ти казвам, посъветвай се с Чернев и бъди по-настоятелна, за да изясниш най-накрая положението си и да ни успокоиш и нас, заинтересованите и развълнуваните от твоя случай. Моля те!
Поздрави!