Автор Тема:  Лекарите искат да намалят дозировката и да удължат лечението ми!  (Прочетена 17663 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей отново!
Добре де, ами задължителните анализи след 2-рата и 4-тата инжекция (ако не се лъжа, че бяха тези седмици)?
Какво стана с тези изследвания? Ти обади ли се на доктор Кръстев, за да потвърди, че това което са ти казали е така. Обади му се, опитай поне!
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 138
  • HepB
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
   Да ще опитам да се сваржа с него но едва ли ще ми отговори по телефона.Иначе си правч иследванията както си му е там реда на всеки месец.Всичко е в норма.Малко хемоглобинчето ми ниско (110).И преди да започна лечение TSH ми беше малко под нивото.Всичко останало е ОК.

Неактивен Stefan

• Публикации: 175
    • Профил
Здравей,

и на мен ми се струват доста щури тези решения на твойте лекари. ето го и моето мнение:

-как могат да си помислят че си се самоизлекувала без даже да имат резултатите? А и като цяло сигурно са единици тези случаи, ако въобще има такива (за съжаление това е истината)

- как могат да ти говорят за намаляне на дозата или спиране на лечението а после да ти казват че трябва да го удължават. лечението се удължава в много редки случаи и повечето такива са по скоро експериментални отколкото доказани.

- дозата се намаля в много редки случаи също и повечето лекари не искат да я намалят освен ако наистина не е наложително. причините за намаляне на дозата могат да са само ако страничните ефекти са твърде сериозни и опасни за здравето ти. иначе за успешното преминаване на лечението си има установени дози които се спазват до края.

- при повечето успешни лечения вирусът се изчиства през първите няколко месеца, така че едно удължение на лечението за повече от година напримерна може да стане чак след като се е потвърдило че няма друг начин или че не се изчиства вируса. а дали е 24 седмици или 48 си е строго определено и няма какво да се двуомят по това.

а това да ти спрат лекарствата щото те така са решили не им се оставяй. проучи всички вариянти и си остани на лечение докато черно на бяло не видиш че си излекувана т.е. отрицателна. наистина има причини заради които могат да ти спрат лечението но те не са ти споменали нито една от тях. съветвай се с повече хора и пиши тука в форума. някой лекари наистина не знаят какво говорят - в това поне сме се убедили всички...

успех
Стефан

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Здравейте!
На мен цялата тази история ми се струва много, ама много подозрителна.
Смятам, че тези "медицински лица" са решили да ти намалят двойно дозата, тъй като ти в началото се съпротиви срещу спирането на лечението си. Те са се уплашили да не вдигнеш шум и да не им излязат на яве "кирливите ризи" и за това са измислили по-лек начин да се сдобият с част от необходимите им медикаменти. Да предположим, че са я намалил на теб и на още двама - трима по същия начин, и сега лекуват с остатъка от лекарствата четвърти неизвестен човек, може би техен близак или роднина, който не е могъл да се добере набързо до лечение отпуснато от Здравната Каса.
Това е само една хипотеза, разбира се.
Има и друга, която също е доста вероятна и логична в днешно време. Време на упадак и потъпкване на всякакъв вид морални и етични ценности.
Например е напълно възможно и да търгуват с останалия Интерферон и таблетките Рибавирин. Всички знаем каква е цената на една протеинова инжекция за един лекуващ се пациент от хроничен хепатит (около 600 лева, приблизително 3 пенсии на майка ми), а с появата на тези "дупки", за които коментирахме вече не веднъж във форума, се отдава чудесна възможност за подобен вид бизнес от незнам вече как да ги нарека лица. Може би дори се явяват и превъплащават, едва ли не като ангели-спасители с една така необходима инжекцийка в ръка, точно в един такъв даден момент, и човек е готов да вземе пари на заем ако се наложи, само и само да си запълни проклетата "дупка", за да не си прецака цялото лечение.
Вариянтите са много и за това те съветвах, най-добре да се допиташ, мила Сара, лично до професор или доцент (незнам какъв точно ранг има този човек) Чернев, за който всички така добре се изказват и , на който всички във форума имат доста голямо доверие.
Дано бъркам и всичко си е наред при теб, но недей така с лека ръка де се примиряваш с всичко, което ти налагат някакви си там знайни и незнайни докторчета от местната болничка или поликлиника, незнам точно къде се случва целия този фарс.
Пак ти казвам, посъветвай се с Чернев и бъди по-настоятелна, за да изясниш най-накрая положението си и да ни успокоиш и нас, заинтересованите и развълнуваните от твоя случай. Моля те!
Поздрави!
« Последна редакция: Февруари 22, 2008, 23:20:24 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
     Здравей Неврон !!!
  Ами аз незнам вече какво да мисля,примирила сам се......Вече трети месеца съм на Пегасис,като последния един месец съм на 90мг.Но мисля че няма как да използват остатъка понеже аз си взимам инджекции напалнени със 135мг разтвор и го избутвам до 90мг.Аз мисля че са решили да си бия толкова поради ниското ниво на НBV DNA,което като започнах лечение беше 675 000copies/ml....Има ли някой с такива резултати  ????

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
     Здравей Неврон !!!
  Ами аз незнам вече какво да мисля,примирила сам се......Вече трети месеца съм на Пегасис,като последния един месец съм на 90мг.Но мисля че няма как да използват остатъка понеже аз си взимам инджекции напалнени със 135мг разтвор и го избутвам до 90мг.Аз мисля че са решили да си бия толкова поради ниското ниво на НBV DNA,което като започнах лечение беше 675 000copies/ml....Има ли някой с такива резултати  ????
Сара, ако искаш някой да отговори на въпроса ти, по-добре пусни отделна тема в раздела, явно повечето хора не са го видели.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
здравей Сара! мисля ,че намаляването на дозата  се налага поради сиските ти стойности на ТСХ. Аз също съм на 90 мг.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен sara

• Немедицинско лице
  • HepB
    • Профил
     Здравейте !!!
   Много отдавна не съм писала,но просто нямах време за нищо.
   Най сетне да се намери някой,който също е на 90мг. Виждам че ehristova е като мен......
   На теб заради TSH-то ли ти е намалена дозата?А отначало ли започна с това количество?А колко време ще е твоето лечение? В кой месец на лечението си ?
   Оуууу колко много въпросчета ти зададох  ;D

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007