Автор Тема:  Какво да правя-лекарят ме съветва де не почваме лечение с интерферон?  (Прочетена 7783 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eliza

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
От един месец редовно чета в този форум. Поради лоши чернодробни показатели направиха тест на майка ми. Хепатит С. От кога-никой не се ангажира, но и не това е важно. Лекарката, която ни насочи за изследването и от която съм с отлични впечатления / неин колега 20 дни преди това просто ме посъветва да наблегнем на цитросови сокчета и черният дроб ще е ок/ ме съветва, да не почваме лечение с интерферон и т.н. Тя е на 73 години и според лекарката това лечение само ще влоши здравословното й състояние.Предписа общоукрепващи, пречистващи черния дроб лекарства. Страхувам се, че може да изпускаме възможност да проведем лечение. Знам, че на тази възраст ЗК не покрива лечението. Но ако има нужда, ще намеря начин да го осигуря. Има фиброзна тъкан в ч. дроб, но според гастроентероложката състоянието му не е тежко, няма цироза. Дайте ми съвет.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
  Здравей eliza,
1/ фиброза не се установявя с ехограф/некоректност на лекаря/ Само ако е напреднала цироза се наблюдават промени във формата и структурата на дроба.
2/ Сокчета и цитруси не лекуват вирусни хепатити.
3/ Да, годините са доста и лечение в Б-я не знам дали ще разрешат, но сте длъжни да опитате.
В софия са специалистите - хепатолози.
Вярно е, че лечението е тежко, но ако е генотип 3 тогава, то продължава само 6 месеца.
Успех! :bravo2:
« Последна редакция: Март 29, 2013, 20:38:30 от Rumi_ »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
Според мен първо трябва да се установи степента на фиброзата. Ако е ниска, също съм на мнение, че е по-добре да се въздържи от стандартното лечение, дори и да го разрешат. То е много тежко, а възрастта на майка ти е напреднала и не се знае как ще го понесе. Поддържам мнението на Руми да се обърнете към специалистите от София - д-р Балабанска в Токуда или проф. Антонов от Свети Иван Рилски.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен eliza

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Благодаря Ви за съветите.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Руми, моите уважения, но е абсурдно да се почва лечение с интерферон на 73-годишна възраст. Това е животозастрашаващо!
Хеле пък на фона на идущата догодина безинтерферонова медикаментоза.
В никакъв случай да не се взема решение за лечение с интерферон освен ако въпросът не е на живот и смърт.
За тази цел хубаво е да се мине фиброскан в болница Св.Иван Рилски - той ще даде добра информация за реалното състояние на черния дроб. Моята майка също има хепатит С незнайно откога, но ензимите й са в норма и премина през 10 химиотерапии без да се вдигнат, състоянието на черния дроб на ехограф е много добро.
Напълно е възможно на твоята майка въобще да не се наложи каквото и да било лечение, камо ли това с интерферон и рибавирин, Елиза. Само първо установете какво е реалното й състояние.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Еличка, абсурдно е да се започва лечение на по-късна възраст, съгласна съм.
Наистина е хубаво първо да се установи фиброзата за да се разбере степента на увреждане, защото ако е минимална, ако вирусното натоварване не е високо и ензимите са около нормата, то жената ще си живее безпроблемно още дълго.
Ако е напреднало заболяването, би могло с малки дози интерферон да се позабави процеса.
Е, ние не сме специалисти и в никакъв случай категорично не се намесваме в решенията на другите. :pardon:

пп Ели, твоето майче,освен че хепатита и не е активен и заради химиотерапиите не  прилагат интерфероновото лечение.
Едното лечение подтиска имунната с-ма, а другото - обратно.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007