Здравейте ,отдавна не съм писала, но реших да споделя с вас какво научих и дали има някой от вас ,който си следи киселинно -алкалният баланс на организма.При изследване се установи ,че имам Хеликобактер пилори-бактерия,която причинява гастрит и язви на стомаха.Като се разрових в нета ,разбрах колко е важно пехато на урината.Ето един цитат:
PH или Пе Ха-то на нашия организъм е много важно да бъде в нормални граници. pH е съотношението на позитивно заредените йони (киселинни) и негативно заредените йони (алкални). Когато pH е 7.0 нашия организъм е неутрален, нито киселинен, нито алкален. Ако pH е 6.0 е киселинен. Тази среда е бедна на кислород. Какво става в киселинната среда? Това е среда, в която спокойно си живеят вредните бактерии, вредни микроорганизми, Кандида бактерии и гнойно инфекциозни бактерии и вируси разбира се. Склонни сме да се разболяваме от най безобидни болести до най сериозни. В алкална среда тези бацили не могат да живеят. Храната с която се храним и водата която пием определя каква е средата в нашия организъм. Различните видове зеленчуци и плодове се различават, а някои например като лимона, който е киселинен, когато се приеме спомага за алкализирането на средата.
Естественно започнах да си измервам пехато с лентички и стойностите са 5 сутрин и вечер .Вече 21 дни се опитвам да алкализирам организма си и чак след 19 ден започна пехато на урината да става 6.5-7.0.За да се изчисти организма трябва да са такива стойностите поне две седмици.В краят на април си пуснах ПСР ,ако след две седмици си изчистя Хеликобактер пилора значи алкалната среда действа и ще си пусна нов ПСР за да видя какво става с хепатита и ще пусна тук резултатите.Мисълта ми е има ли някой с хепатит Б или С ,който да си е мерил пехато и какви стойности е?Искам да разбера дали наистина съвпада информацията ,че всеки болен е с киселинна среда тоест пеха под 6.Не очаквах,но изключително трудно се оказа да успееш да направиш пехато 6.5 колкото трябва да е сутрин и 7.5 вечер.И незнам дали ще мога да задържа тези стойности 2 седмици,но ако успея ще пиша резултата.