Автор Тема:  Хепатит С и моята история  (Прочетена 20964 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Хепатит С и моята история
« -: Април 22, 2014, 21:29:34 »
Здравейте на всички във форума!!! Благодаря ви, че Ви има, че има човек да прочете и да си отговори на хилядите въпроси при сблъсъка с хепатитите. Ето на кратко и моята история. Всъщност се касае за съпруга ми, който е на 36 години, млад, здрав Българин. Без никакви оплаквания до сега. Преди една седмица ми каза, че урината ми е доста тъмна. Аз го посъветвах веднага да си направи изследвания. На следващата сутрин бяхме в лаборатория и поискахме да му направят всички всевъзможни изследвания, плюс двата теста за хепатит В и за С. Трансаминазите бяха доста високи / асат 1428, алат 987, ЛДХ 976, ГГТ 546/ и теста реагира положително на "С". От там ни насочиха в инфекциозна болница. Приеха го и сега вече няколко дена го лекуват. Но все още нямаме потвърждение от тяхната лаборатория, какъв е точно хепатита. Днес са му направили ехография и лекарката му е казала, че са очаквали нещата да са по зле, но всъщност черният дроб е бил леко увеличен и кръвният поток бил нормален. Това, чакане за буквичкате ме убива. Може ли теста да е грешен, може ли хепатита да е А / което след като изчетох безброй теми във форуми и нета/ май е най-добрия вариант. Преди двадесетина дена имаше хирургична интервенция-може ли да е от там. Всеки изминал ден си задавам хиляди въпроси. Ще се излекували напълно? Има ли ефикасно лечение в България?Ще бъде ли пълноценен човек? Опасен ли е за мен и за детето? Може ли и ние да се заразим? Възможно ли е да имаме второ дете? Моля, Ви пишете!!!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хепатит С и моята история
« Отговор #1 -: Април 22, 2014, 22:28:16 »
Здравей Пегас.
Много ми е интересно как го лекуват, като не се знае какъв е хепатитът! Също така какви хепатитни маркери са пуснали - за А, В и С ли, защото ти каза, че е излязъл положителен С. Щом е положителен С, това означава, че има антитела - обикновено така го проверяват. Щом има антитела, значи се срещал с вируса и оттук нататък трябва да се пусне тест за количество - ПСР, за да се види дали е хронична инфекция или организмът се е преборил сам (което се случва рядко). Ако има С, не означава, че няма и друг хепатит, но всеки вид трябва да изследват отделно, а аз не можах да разбера какво точно са изследвали.
За черния дроб - ехографията не може да установи точно доколко е засегнат, затова се прави биопсия.
А за лечението на хепатит С - да, напълно е възможно човек да се излекува, още повече, че навлиза и нова терапия.
За съжаление ми се виждат малко хаотични и непоследователни действията на лекарите и ще те посъветвам да се обърнеш към специалистите хепатолози в София.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 22, 2014, 22:56:22 »
Здравей, Лорейн!!!
Ами лекуват го общо според това, което виждам – с карсил, трансметил, глюкоза и урзофалк. Казаха също, че са пуснали маркери за А, В и С, но ще иzлязат може би утре резултатите. А теста, който направихме в частна лаборатория, той излезе положителен на „С”. Задължително след като го изпишат от инфекциозна болница ще търся добри хепатолози в София /ако може да ми препоръчате/. За сега нямаме потвърдено второ изследване, за съжаление ставали по бавно, пък и били празнични дни. Той се чувства добре, има апетит, пие по два литва вода и чайове. Моля се да се излекува!
 :girl_angel:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3224
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Април 22, 2014, 23:01:01 »
Здравей,

много важно е да се установи възможно най-скоро дали е ''А'' или в момента кара острата форма на ''С''. Ако е ''А'', то ще се излекува напълно и ще развие имунитет. За вас в такъв случай е заразен.
Обаче на мен ми прилича на остра фаза на ''С'', поради факта че наскоро е имал хирургическа манипулация с кръв. ''А'' не се пренася по кръвен поток, той е с орално-фекално предаване.

Ако ''С' се хване в острата фаза, има голям шанс с правилно лечение да се излекува навреме. За целта ви трябва добър хепатолог. От кой град сте?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 22, 2014, 23:28:27 »
Ако е остра форма и ако е навреме това значи ли, че ще се излекува бързо и че няма за остане носител? Толкова въпроси възникват в главата ми. Чета, чета, чета и ............. :scream: Защо и за "С", няма ваксини, защо ни заразяват хирурзи, зъболекари и пр. Борбата с болеста е страшна.

Неактивен лиана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 110
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 22, 2014, 23:46:30 »
Здравей и от мен Пегас!
Може да ти прозвучи невъзможно, но първо се успокой. Независимо дали е остра или стане хронична фаза, хепатит С се лекува. Дай си време и чети във форума. Познанието за болестта ще ти помогне. Освен това съпругът ти може и сам да пребори хепатита. Стискам ви палци да е така! Късмет!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Април 23, 2014, 00:17:45 »
Човек с остра форма на С се чувства като в последния кръг на Ада, аз бях така и не го пожелавам даже на врага си. И да е в остра форма, радвай се че поне има късмета да не му е зле. Обаче на мен ензимите ми бяха много по-ниски тогава - 60, 70 - в този порядък. Както и да е, важното е да се разбере видът. В частна лаборатория става бързо, но е и скъпичко. За добри хепатолози - Розалина Балабанска в "Токуда" и проф. Антонов в "Св. Иван Рилски" - и двамата в София, както стана ясно. За остра форма на С знам, че е по-ефикасно и много по-кратко лечението, на мен не ми беше приложено, тъй като бях бременна тогава.
Мисля си, че не трябва да се шашкаш предварително, още нищо не се знае пък и с тревоги няма да ги накараш да побързаш с резултатите. Всички тук имаме накакъв такъв проблем и както виждаш даже сме във форма и акъл да даваме  :love5:

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Април 23, 2014, 14:15:22 »
Rezultatite oshte ne sa gotovi, zashto li oshte se bavqt? Nadqvali se do obqd da izlezat, no ne sa. Tova normalno li e?

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 23, 2014, 18:49:35 »
Забавили са се, не че е нещо страшно. Изчакай ги спокойно.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Април 23, 2014, 22:59:13 »
Здравейте!!! Аз пак пиша.......... Нашите изследвания и днес не излязоха, тази вечер дежурния лекар /който е и завеждащ на отделението/ ни каза, че уж утре вече ще са готови, но от нея разбрах и нещо друго което много ме шокира, относно бъдещото лечение-касае се за следното: за пациенти с остър хепат С, здравната каса не отпуска лечение  - а само за хроничен. Призумцията  била, че организма може да изчисти вируса и за това ЗК не отпуска лечението, но ако преминеш в хроничен тогава "да". Вярно ли е тава, и такъв ли е принципа??? През времето, което организма се бори с вируса, не е ли добре да се прилага и интерфероновото лечение?

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Април 24, 2014, 09:03:55 »
Здравейте, пак !!! Туко що мъжът ми се обади с резултати. За хепатит "А" и хепатит "С" резултатите са отрицателни. Днес щели да го тестват за "В". Това са новините

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Април 24, 2014, 11:21:24 »
Е, честито, 2 отхвърляния от 3 възможности не е чак толкова зле. Стискам палци и за В-то.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Април 24, 2014, 20:25:40 »
Възможно ли е някоя от двете лаборатории да грешат? При едната резултата да е положителен, а при другата отрицателен. Трябва ли, ако всички излязат отрицателни  :girl_angel:, да повторим пак изследванията, например в лаборатория в София?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3224
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #13 -: Април 25, 2014, 07:32:46 »
При положение, че има един положителен и един отрицателен тест за хепатит С, мисля че е редно да пуснете още веднъж. Няма как да знаете кой от двата е верен.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Април 26, 2014, 09:11:57 »
Здравейте от мен за днес. Вчера не съм писала. Както споделих по горе нашата история, ние още чакаме резултат и за последният вид на хепатита, а именно "В". Вчера не излезе никакъв резултат, в понеделник са му казали че пак ще му вземат кръв и за него да го тестват. Междувременно от болницата го пуснаха за събота и неделя. Много странна история се получи при нас. В частна лаборатория резултатите са с едни показатели / напр. асат, алат и пр..../, теста е /-/ за В и /+/ за С. В лабораторията на инфекциозна болница асат, алат и пр., взети след кръвна проба няколко часа по късно бяха с двойни, показатели. Резултати /-/ за хеп. "А" и /-/ за хеп. "С", след шест дена изследване. Въпросът ми е къде е истината? Предполагам, че лабораторията на инфекциозна е по-прецизна. А може ли, при положение че "В" е излязъл отрицателен в частната лаборатория и сега да излезе пак отрицателен, и ако дай боже изследванията за всички тествани хепатити, излязат / - /, то тогава какво може да е?

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #15 -: Април 26, 2014, 09:24:55 »
Задължително както ви е казала Силви при различие в резултатите се потретват изследванията в друга лаборатория!
Изчакайте да излезе резултата за Б, направете ги и в друга лаборатория всичките маркери за хепатит и ще се разбере какво следва. Може да е бил и в остра фаза хепатита и да последва самоизлекуване.
Иначе ако няма никакъв хепатит, причина за високи ензими може да бъде мононуклеоза, ебщайнбар вирус, цитомегаловирус и др. Не мислете за това сега, изчакайте спокойно.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #16 -: Април 26, 2014, 14:20:06 »
Iskam da popitam oshte neshto-stoinostite na Asata i Alata, kakvi trqbva da badat pri hepatita? Normalno li e da sa tolkova visoki pri sapruga mi?

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #17 -: Април 26, 2014, 15:06:44 »
Да, в острата фаза на хепатита могат да са толкова високи.

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #18 -: Април 26, 2014, 16:17:10 »
Da, no A i C sa otricatelni, chakame rezultata za B, no pak toi beshe otricatelen v parvata lobaratoria. Toi si e dobre, ima si apetit / vapreki che nqname oshte diagnoza mu gotvq bez maznini i tejki hrani kakto pishe vav foruma/, pie mnogo voda, chai ot shipka, plodove. Nikakav alkohol, kafe i gazirani napitki, no nemoga da go ubedq za cigarite-pushi po 10-15 cigari na den, a prochetoh che i tqh trqbva da spre. Otnosno hranata, nqkoi da me posavetva, s kakvo se hrani?
« Последна редакция: Април 26, 2014, 21:14:57 от pegas »

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #19 -: Април 27, 2014, 19:10:12 »
Искам да попитам, при положение че още нямаме диагноза, мога ли да му направя чай от бял трън? Пише много положителни неща относно действието му върху черния дроб. Някой пробвал ли го е?

Неактивен Гергана

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
« Отговор #20 -: Април 28, 2014, 18:14:51 »
Възможно ли е някоя от двете лаборатории да грешат? При едната резултата да е положителен, а при другата отрицателен. Трябва ли, ако всички излязат отрицателни  :girl_angel:, да повторим пак изследванията, например в лаборатория в София?
    По принцип е съвсем възможно да има сгрешени резултати или по-скоро фалшиво-положителни, зависи от лабораторията и тестът. Виж на каква статия попаднах:
http://www.monitor.bg/article?id=426737

Неактивен pegas

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #21 -: Април 30, 2014, 20:43:05 »
Здравейте от мен! Не съм писала няколко дена. Ето и последните новини от нас. Изписан с диагноза - "Неуточнен хепатит"
Параклинични изследвания:  Алат -324 U/L, Асат 228U/L, ГГТП-137 U/L, РТ 95,4%, урина:билиуробин -Б.О.
Микробиологични изследвания: Anti HAV IgM / - /, Anti HСV / - /, HBsAg - повторен, поради съмнение за "Сива зона" /Резултати ще имаме на 10.05.2014 г./
Какво значи това??? Каква е тази сива зона??? Пишете ми .... това значили че има хепатит "В" или не.
« Последна редакция: Април 30, 2014, 20:49:19 от pegas »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Май 01, 2014, 00:06:18 »
Доколкото прочетох в интернет, е някаква гранична, междинна стойност. Ще трябва категорично да се повторят изследванията и най - добре се обърнете наистина към специалист.

Неактивен Гергана

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
« Отговор #23 -: Май 02, 2014, 19:09:55 »
   То е ясно, че трябва да се отиде на специалист, но по-скоро трябва да се повторят изследванията в друга лаборатория. Статията, която ви показах, точно коментира, как в някои лаборатории правят едни тестове, а казват че са направили други. Моля съфорумците да споделят на кои лаборатории имат доверие!

Неактивен alex gavrilov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 18
  • Може би излекуван, но твърде късно от хеп С
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно завършенo
« Отговор #24 -: Май 16, 2016, 04:53:13 »
Здравейте,
Спокойно, това Прилича на остро протичащ хепатит , може и да не хронифицира,
Хеп С се предава само по кръвен път/ за разлика от Б който се предава и по полов/ аз имам хеп С открит през 1998г / Преди това нямаше тестове и той се е водил хепатит нито А нито В/имам две деца и съпруга и те са чисти. да не се употребяват общи четки за зъби и ножички за нокти, нормалния секс без разкъсвания е безопасен, мисля че не е проблем и да се стига до бременност и раждане макар да има известен риск  но ако се внимава и лекарите са предупредени няма проблем. За всеки случай  си направете тестове на семейството засега не е сигурно кой е първоизточника. Обикновенно при нормални битови контакти хепатит С НЕ СЕ ПРЕДАВА И НАЙ ВАЖНОТО ВЕЧЕ ИМА ЛЕКАРСТВО ЗА ХЕПАТИТ С
СПОКОЙНО , ПРЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ЖИВЕЕТЕ НОРМАЛНО И ДОБРЕ ПРОУчЕТЕ КОЙ ДА ВИ БЪДЕ ЛЕКУВАщ ЛЕКАР. Изобщо не е задължително да отивате където ви пращат от лекаря зависи много.
Желая късмет и оздравяване на всички болни

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007