Здравей и от мен, доста притеснително ми прозвуча това, че за 5 години можеш да стигнеш от положение на здрав черен дроб до преход към цироза, аз също съм изненадана. Прочетох темата и разбирам, че вие преди 5 години не сте правили биопсия и всъщност не знаете каква е била фиброзата тогава и от каква начална точка се е тръгнало. Не знам доколко е възможна реактивация на вируса и повторно изкарване на остър хепатит (мислех, че не е възможно, но кой знае..) за да има вероятност да го е имала от много повече време, или може би причината за увреждането е наличието на още едно - дори две (и диабетът) съпътстващи заболявания, които може да са увреждали черния дроб паралелно. Ако причината за повишеното желязо не е хепатита и е съществувала много от преди него, може последния просто да е ускорил нещата. Разбирам, че и чернодробните ензими са били високи почти през цялото време - над 100. Доколко е зле положението - макар да не съм много запозната с материята, мисля че при условие че ще ви подготвят документите и ще се възползвате от новото лечение (надявам се по-скоро!), шансовете ви да изчистите хепатита са огромни, и ако той е основният причинител на увреждането, да стопирате или дори обърнете фиброзата. Така че положението, според мен, не е толкова зле. Може би сега е дошло времето за справянето с проблема, и аз ви пожелавам успех!