Автор Тема:  Още един на Виреад  (Прочетена 60583 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Още един на Виреад
« Отговор #30 -: Юли 15, 2015, 22:23:24 »
Малко ъпдейт. Днес си взех юнскта епикриза. Холинестеразата е 6667. В сравнение с мартенската 7091, Декември 2014: 7432 и от Октомври 2013: 8662, падам надолу. Последната е след като съм пила есенциале и правя всичко възможно да си поддържам показателите в рамките на нормалното. Ако някой знае някакво вълшебство да спра движението надолу, ще бъда благодарна.
Освен това се оказа, че с ехограф в Св Марина могат да опеделят степента на фиброза и от А2Ф2, сега ме водят по епикриза Ф1 и слаба морфологична активност. Ще ме побъркат.
Всеки път ми изследватразлични неща и така и не мога да им хвана края. И как надникнаха в черния ми дроб с обикновен ехограф.

А сега за кошмарните 10 дни, които прекарах след 28 Юни. Започна със схващане на подбедриците и стъпалата. След това ужасни болки в пръстите на ръцете, преминаха към раменете и целите крака. Налегна ме ужасна умора-едва ходех на работа и се движех. По едно време пишех с палеца на дясната ръка по клавиатурата. Много се притесних и се хвърлих в какви ли не филми. Благодаря на Радослав, че отдели от времето си да помисли и да даде предложения накъде да се ориентирам.
И последно. Вече съм пенсионер трета група. За хепатита дават 20%, доколкото рабрах, но за очите ми са дали повече % и се получи 58%.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #31 -: Юли 16, 2015, 06:57:23 »
Честито!Добре дошла в клуба на пенсионерите! :laugh:

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #32 -: Юли 16, 2015, 11:28:44 »
Аз искам да попитам как се казва изследването, установяващо нивата на витамин D и колко струва?
Вече 5г. и 3 мес. съм на лечение с Виреад и не съм се изследвала, а пък не е като да нямам оплаквания  :girl_wink:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #33 -: Юли 16, 2015, 13:15:46 »
Витамин D total (25-OH Vitamin D)

Това е изследването за витамин Д, струва към 25 лева.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #34 -: Юли 16, 2015, 14:50:44 »
Витамин D total (25-OH Vitamin D)

Това е изследването за витамин Д, струва към 25 лева.

Благодаря  :girl_in_love:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Август 08, 2015, 14:09:32 »
Ъпдейт. Реших сама да си проверя Холинестеразата. Не мога да ги чакам до Октомври и да ме изненадат. Покрай многото ми ровене из нета реших, че трябва да проверя и туморния маркер. Резултат:
Холинестераза: 5830.40 при реф стойности 3650-12920
АФП: 1.77 при реф стойности по-малко от 5.8

Говорих с лекраката, кото е към лабораторията, в която си првих изследванията. Тя е работила дълги години в Св Марина и по нейно време референтните стойности там са били като тези в лабораторията. Каза, че може и да се променили, тъй кто са купували нова апаратура. Сега не мога да сравня двата резултата, но ако не са променили референтните стойности, холинестеразата ми пада стремглаво. Проверих в нета кое може да повлияе синтетичната функция на черния дроб-всичко отпадна. Единственото, което ми остава да подозирам в момента е Виреада-отакто го пия, оттогаава е и този бърз спад. Както съм тръгнала, имам няколко месеца до долната граница. Знам само, че трябва да намеря причината за този спад и да лекувам/спра нея. Тези горе в отделението дори не са забелязали. Но тях какво ги интересува .... Сега ще ходя на частен прием при лекар от отделението, за да търсим начин да оправим проблема.

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 85
    • Профил
« Отговор #36 -: Август 11, 2015, 09:22:53 »
Таня здравей,

мога ли да те попитам, ти как реши да си пускаш това изследване? Аз сега чувам за този ензим, а защо не го пускат лекуващите лекари?
Дано се оправят бързо нещата при теб!

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #37 -: Август 11, 2015, 20:36:37 »
Десита, не е от хипохондрията ми. Решението дойде след като няколко поста по-нагоре за пръв път чух за холинестеразата и видях, че пада стремглаво. Преди около две години същата лекарка, с която говорих в лабораторията онзи ден, ми каза, че има сигурно изследване, което показва развитие на цироза. Тогава е имала точно това изследване предвид, но едва сега го разбрах. Проблемът е, че заедно с постоянни размери на слезка на горна граница (от няколко години) и падащи нива на холинестераза, друго не ми остава, освен да се концентрирам върху това да открия причините за цялата тази бъркотия. Как пък веднъж не се вместих в стандартите и да съм без екстри... :sad_girl:
Изследването ми го пускат в отделението от време на време. Само последното е по моя инициатива.

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Август 22, 2015, 21:13:12 »
Резултат от днешните изследвания след две седмици на Легалон. Започнах да пия и Котешки нокът. В крайна сметка нищо от това, което правя не оказва влияние на холинестеразата. Тя си пада. 126 единици за две седмици:5704.08. Ходих в отделението да потърся лекар, с когото да обсъдим евентуални причини. Дежурната лекарка не беше там, но и да беше, оказа се, че е нефролог. Понаболяват ме бъбреците, но не ми беше до нея  :dull:..... Няма кого да попитам какво става и какво още да направя. Ще си взема отпуск и ще се кача в отделението, та поне да имам шанса да попадна на лекар гастроентеролог с опит и мисъл в главата.

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #39 -: Август 23, 2015, 00:08:05 »
Таня,
Май наистина се вкарваш в някакъв сериал. Потърсих из интернет и намерих само една статия , че има връзка между двете. Ама там се говори за стойности около 1290. Там намерили връзката и то с вероятност 83%. Твоите стойности не са ли малко над тази граница?
Айде, със здраве и без черни мисли.
Е.

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #40 -: Септември 05, 2015, 13:08:19 »
Ъпдейт. 5.9.2015 г. Холинестераза 5944.71   U/l   t   Reference values 3650 - 12920
Какво правя. Моля се от сърце и душа и вярвам.... Промених се. Станах по-спокойна, не се ядосвам, винаги съм знаела кои са важните неща в живота, но друго е да го приемеш и да стане твоя същност. Който както иска да си го обяснява.
Иначе пия легалон, котешки нокът, пренатални витамини (заради витамин Б) и витамин Д. Шийтакето си е неизменно. Но преди всичко се моля и благодаря.

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #41 -: Септември 05, 2015, 15:58:54 »
Здравей Таня,

Някой ден ще разкажа и моята история, но първо трябва да разбера какво се е случило с моя дроб и защо. Все още , след една година изледвания поне на мен не ми е ясно. Но както и да е, има данни за цироза. Хоолинестеразата ми е 8000 според днешното измерване.
Ако искаш да си на ясно с това дали се приближаваш към цироза си направи съответните изследвания - асат, алат, ггт, тромбоцити, ИНР, билирубин, уробилоген ако не се лъжа, ехограф на черен дроб и слезка. Доколкото знам цироза се предполага по кръвни показатели, но се доказва с:
         биопсия;
         фиброскана също е добро решение;
          декомпенсация- (тогава всичко е ясно)
Не си права да откачаш на базата на един кръвен показател.
През изминалата година изчетох всичко за цирозата публикувано в нета, предимно сериозни статии, не публикации от сорта "една женица казала...." и установих, че нещата са сложни и не могат да се ползват общи правила. Работи се case by case.
Много ми е интересно как ти казаха А2ф2 с ехограф. Да знаеш, че си попаднала на страшни факири.
Казваш слезка на горна граница - Ми какво като е там, преди 10 години къде е била? Моята е също на горна граница, но са ми ниски тромбоцитите. На мои познати е хипер увеличена и тромбоцитите са нормални.

Какво да ти кажа повече? Или продължаваш да се страхуваш и да си увреждаш нервите или правиш сериозни изследвания при сериозен специалист и тогава продъжаваш напред с коректен статус на здравословното ти състояние.

Успех,
Е.

Поздрави,
Е.

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #42 -: Септември 05, 2015, 16:24:25 »
Емо, благодаря, че четеш :) Споделянето помага на всички, които имат тревоги. Всички изброени от теб изследвания ги имам. На всеки три месеца "факирите" ми ги правят. С биопсия установиха 2013 г. Ф2А2. Проблемът е, че след три месеца прием на Виреад те с един ехографски преглед като заглавие на епикризата ми сложиха А1Ф1. Това наистина ги прави факири. А шашкането ми идва от факта, че във Варна лекарите не разговарят с пациентите, не мислят за човека срещу тях и пишат небивалици в епикризите. Държат се неприветливо и вместо да усетиш подкрепа, закопават те още по-надолу. Както и да е. Взех решение да не си го слагам на сърце. Да ми правят изследванията, които ми се полагат, да ми дават Виреада, а останалото е моя, на семейството ми и на Бога работа. Сериозни изследвания вече само в София- фиброскан и каквото ми трябва от хора с разум и сърце.
Още един повод за 'шашкане'-детето ми на 15 Септември е първокласничка. Искам да съм до нея и искам да видя как расте.
При мен има известна доза хипохондрия, но съм видяла немалко хора да си отиват от страх какво ще чуят от лекарите, неглежиране на проблема или просто от невежество. Избирам да съм активна и да опитам да направя каквото трябва, за да оздравея, а не да бъда просто дълго време болна.

И ако мога да ти бъда полезна с нещо, ще се радвам, наистина.

Неактивен emo_t

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #43 -: Септември 10, 2015, 18:29:22 »
Здрасти Таня,

Благодаря за подкрепата :-)

Може би аз не съм прав по отношение на този ензим (що неща съм прочел и не бях попадал на него, до като ти не го спомена).

Та днес бях на периодичния преглед и докторката първото нещо, което загледа от менделеевата таблица получена от кръвта ми беше точно холинестеразата и моментално каза, че дроба е добре, ще живея още 50-60 години.

Явно има нещо гнило около това ензимче, ама беше лудница в болницата и не ми беше удобно да питам и да и губя времето с образователна цел.

Извод: Ще трябва пак да се чете

Поздрави,
Е.

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #44 -: Септември 11, 2015, 00:38:40 »
Е, радвам се, че прогнозата е съвсем светла и оптимистична :)
Аз чета много и се ровя из български и чужди материали по темата, защото осъзнавам, че спасяването на давещия се е дело на самия давещ .... Та четенето не е излишно, но добива смисъл, когато се подкрепи с факти и опит. Моята холинестераза беше над 8000, когато ми откриха втората степен фиброза, т.е аз бях притеснена последния месец от факта, че пада стремглаво без колебания-това вече беше неприятна перспектива.
Да се интересуваш от здравето си не е проява на слабост, малодушие или престъпно неуважение към времето на някой лекар, това е твое право. Задължението на лекаря е да ти обърне внимание-нали сам е избрал да се занимава с това (освен ако майка му и баща му не са го набутали да учи медицина за престиж :) ). Аз като не искам да се занимавам с хорските болежки (всичко си слагам на сърце и не ми понася), работя в съвсем различна сфера, където пък давам всичко от себе си, за да си свърша работата както трябва.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007