Здравей Таня,
Някой ден ще разкажа и моята история, но първо трябва да разбера какво се е случило с моя дроб и защо. Все още , след една година изледвания поне на мен не ми е ясно. Но както и да е, има данни за цироза. Хоолинестеразата ми е 8000 според днешното измерване.
Ако искаш да си на ясно с това дали се приближаваш към цироза си направи съответните изследвания - асат, алат, ггт, тромбоцити, ИНР, билирубин, уробилоген ако не се лъжа, ехограф на черен дроб и слезка. Доколкото знам цироза се предполага по кръвни показатели, но се доказва с:
биопсия;
фиброскана също е добро решение;
декомпенсация- (тогава всичко е ясно)
Не си права да откачаш на базата на един кръвен показател.
През изминалата година изчетох всичко за цирозата публикувано в нета, предимно сериозни статии, не публикации от сорта "една женица казала...." и установих, че нещата са сложни и не могат да се ползват общи правила. Работи се case by case.
Много ми е интересно как ти казаха А2ф2 с ехограф. Да знаеш, че си попаднала на страшни факири.
Казваш слезка на горна граница - Ми какво като е там, преди 10 години къде е била? Моята е също на горна граница, но са ми ниски тромбоцитите. На мои познати е хипер увеличена и тромбоцитите са нормални.
Какво да ти кажа повече? Или продължаваш да се страхуваш и да си увреждаш нервите или правиш сериозни изследвания при сериозен специалист и тогава продъжаваш напред с коректен статус на здравословното ти състояние.
Успех,
Е.
Поздрави,
Е.