Получих червено предупреждение, че темата не е активна от 120 дни. Все съм се занимавала с хепатита си, то няма накъде да мърдам, но не е имало какво толкова да се пише. Сега ще освежа темата си с нова информация.
От края на Декември досега се занимавам с ниския си хемоглобин и неуредици с червата. Не съм казала за тези неща в отделението, защото и те не ме забелязват. Гледам да намеря сама решение на проблемите или с други лекари. Увеличена матка, пак никакъв коментар. Д-р (няма да я пиша доцент, защото за мен не е заслужила новата си титла) Иванова сякаш с известно задоволство отбелязва неуредиците из вътрешностите ми и нищо повече.
Преди два месеца си записах час при д-р Балабанска. Тя направи 5 Април 2016 празничен за мен и близките ми ден. Първо и много важно, зашемети ме, когато каза, че всичко, което съм правила досега е правилно. Каза, че с моята ниска виремия първата стъпка е да се предпишат имуностимуланти и да се помогне на имунната система да се пребори с вируса (което аз упорито правих 10 месеца миналата година и за което Д-р Иванова ме направи на нищо). Попита ме дали някога са ми предписвали Изопринозин и Биозин (което не се е случвало) и ми написа рецепта. Каза, че сега е момента да помогна на организма си да изгради антитела. После потвърди, че добавките, които приемам са ок и ме качи на 7-я етаж на фиброскана. Там направо ме разплака, като ми каза резултата: 5,4 kPa, F0-F1. Дробчето ми е ок и се възстановява чудесно. На ехографския преглед установи същото, както и във Варна ми казаха, но реагира на видяното и ми пусна изследване за Епщайн Бар (оказа се положителен)-което оябсява постоянно увеличената ми слезка. Във Варна съм питала защо може да е увеличена, но все едно не съм питала. Сама бях намерила в нета вероятните причини и Д-р Балабанска помогна да си изясня съмненията. Пусна ми и количественото определяне на HBsAg: 1330.82 IU/ml, което било нищожно малко и също е прекрасна новина. Антитела още никакви не ми се намират, но ще се борим .... все трябва да се намираме на работа
Новина: като казах в терапията, че отивам на фиброскан в София, бях надлежно информирана, че и във Варна ще имаме до месец-два фиброскан.
За всичко по-горе и за съдействието и подкрепата съм безкрайно благодарна на къдрокосото ангелче, което не ме оставя да се лутам в неведение и винаги стои до мен