Автор Тема:  Още един на Виреад  (Прочетена 60582 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Още един на Виреад
« Отговор #45 -: Септември 11, 2015, 14:16:13 »
Днес бях на поредния ПСР. Показах последните две епикризи на лекуващия лекар и попитах по какъв начин да определя епикризата си от Юни месец като моя-тази с намалената степен на фиброза, увеличената вена порте, а и ред други несъответствия. Попитах и защо след като живея във Варна на един хвърлей разстояние от болница със специалисти и апаратура, трябва да ходя до София, за да разбера какво е действителното ми състояние. Последва неловко мълчание след прочита на епикризите. Разговорът ни не е важен, но в резултат получих обстоен ехографски преглед, по време на който ми казваха всички параметри и какво точно гледат, наистина измерено кръвно, бях изслушана и получих отговори на въпросите си. Оказа се, че слезката ми не е 129, а е 108 мм и дори не е на горна граница, както ме пишат постоянно, черен дроб неувеличен и еластичен (обратно на написаното в последната епикриза), гладка ехоструктура, вена порте 11 мм (загубила съм по пътя 3 мм от предишното изследване). Чудесни резултати, но след един куп изхабени нерви. Отговориха ми и за холинестеразата-влияе се дори от диетата-начинът на хранене. Тогава ми препоръчаха и да ям повече извара, което бях намерила тук във форума, но не беше конкретно свързано с холинестеразата. Разбрах, че и на горна граница не е добре да е, защото е сигнал за стеатоза. Когато холинестеразата ни тревожи, трябва да се гледа паралелно с нивата на общ белтък и билирубин. В общи линии това е. Надявам се тази информация да е полезна и за някой друг. И извода-да се интересуваме и да изискваме, защото "Совите не са това, което са" :)

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #46 -: Октомври 05, 2015, 20:10:42 »
За протокола-никакви антитела. В лаборатории Статус не правят количествен тест и реших да оползотворя отделените средства за тест за антитела, колкото и греховно рано да е за тези работи :). Пиша си го, за да не се отнеса и да реша, че малко по-късно пак е време да си тествам антителата.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #47 -: Октомври 05, 2015, 21:43:48 »
 :flowers: Таня,нямам думи както за твоите прегледи,така и за моите в тази въпросна болница  :shocked1: за тези 3 години са ми правени точно три прегледа на ехограф,от трима различни лекари и три различни епикризи имам,не знам на коя да вярвам  :sad3: разбирам те много добре,ако не бяхте ти и мъжа ти,аз и изследване нямаше да имам  :flowers: :love5: Пожелавам ти всичко при теб да е наред и да са ти осигурили лекарствата навреме :)
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #48 -: Април 07, 2016, 21:30:43 »
Получих червено предупреждение, че темата не е активна от 120 дни. Все съм се занимавала с хепатита си, то няма накъде да мърдам, но не е имало какво толкова да се пише. Сега ще освежа темата си с нова информация.
От края на Декември досега се занимавам с ниския си хемоглобин и неуредици с червата. Не съм казала за тези неща в отделението, защото и те не ме забелязват. Гледам да намеря сама решение на проблемите или с други лекари. Увеличена матка, пак никакъв коментар. Д-р (няма да я пиша доцент, защото за мен не е заслужила новата си титла) Иванова сякаш с известно задоволство отбелязва неуредиците из вътрешностите ми и нищо повече.
Преди два месеца си записах час при д-р Балабанска. Тя направи 5 Април 2016 празничен за мен и близките ми ден. Първо и много важно, зашемети ме, когато каза, че всичко, което съм правила досега е правилно. Каза, че с моята ниска виремия първата стъпка е да се предпишат имуностимуланти и да се помогне на имунната система да се пребори с вируса (което аз упорито правих 10 месеца миналата година и за което Д-р Иванова ме направи на нищо). Попита ме дали някога са ми предписвали Изопринозин и Биозин (което не се е случвало) и ми написа рецепта. Каза, че сега е момента да помогна на организма си да изгради антитела. После потвърди, че добавките, които приемам са ок и ме качи на 7-я етаж на фиброскана. Там направо ме разплака, като ми каза резултата: 5,4 kPa,  F0-F1. Дробчето ми е ок и се възстановява чудесно. На ехографския преглед установи същото, както и във Варна ми казаха, но реагира на видяното и ми пусна изследване за Епщайн Бар (оказа се положителен)-което оябсява постоянно увеличената ми слезка. Във Варна съм питала защо може да е увеличена, но все едно не съм питала. Сама бях намерила в нета вероятните причини и Д-р Балабанска помогна да си изясня съмненията. Пусна ми и количественото определяне на HBsAg: 1330.82 IU/ml, което било нищожно малко и също е прекрасна новина. Антитела още никакви не ми се намират, но ще се борим .... все трябва да се намираме на работа :)
Новина: като казах в терапията, че отивам на фиброскан в София, бях надлежно информирана, че и във Варна ще имаме до месец-два фиброскан.

За всичко по-горе и за съдействието и подкрепата съм безкрайно благодарна на къдрокосото ангелче, което не ме оставя да се лутам в неведение и винаги стои до мен  :flowers: :cheers:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3181
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #49 -: Април 07, 2016, 22:08:26 »
 :love5:

Яяяя дай линк към твоите чудни добавки, че ми стана интересно??
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #50 -: Април 07, 2016, 22:44:31 »
Силванке, говорихме си за котешкия нокът (пита по колко пия), казах за шийтакето и питах за колагена (колаген не съм пила, че ме беше страх за фиброзата, но се оказа, че нямали нищо общо и няма проблем да се пие)
Това е котешкия нокът. И на същия производител си вземах чанка пиедра-и за нея казах на докторката.
http://www.amazon.co.uk/Raintree-Uncaria-tomentosa-Vegetarian-Capsules/dp/B00E3VJ0GM?ie=UTF8&refRID=YP4TNF4GRXHD926XNW7K&ref_=pd_bia_nav_t_3

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #51 -: Април 08, 2016, 07:25:29 »
 :flowers: Таня,много,много се радвам за теб,добре,че е Доктор Балабанска да ни вдъхва надежда,че не всичко е загубено :) От теб разбрах за Иванова,че е станала доцент,ми тя драпа към тези неща,пациентите не я вълнуват   :shocked1: На мен лекуващата ми сега е Доктор Дукова,явно съм под нивото на "доцентката",но поне в Дукова не е изчезнало човешкото отношение все още..Още веднъж искам да ви благодаря за всичко,което направихте за мен и да ти пожелая да си много,много здрава  :love5:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3181
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #52 -: Април 08, 2016, 07:52:54 »
Аз знам какво и по колко пиеш, исках линка да ги разгледам. Какво ми пречи да забъркам един коктейл?  :whistle:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 85
    • Профил
« Отговор #53 -: Април 08, 2016, 11:32:36 »
Таня здравей,
стана ми много интересно - доколкото разбирам ти се лекуваш с Виреад и д-р Балабанова ти е изписала имуностимуланти, за да подпомогне организма ти да изчисти напълно вируса, така ли? Питам, защото и аз вече от година съм на Виреад и виремията ми все си седи < 10, но не изчезва напълно. Дали не трябва и аз да пия имуностимуланти?

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #54 -: Април 08, 2016, 17:01:14 »
Десита, тя само потвърди, че това, която правя отдавна е правилно. И да, каза, че имуностимулантите могат да помогнат за развитието на антитела. Изопринозина е трябвало да ми бъде предписан още преди да започна виреада, защото съм с ниска изходна виремия, но аз така и така си пих една година само имуностимуланти (И сега смятам да продължа. Имам задръжки по отношение на химиите в Изопринозина). Бях свалила виремията до 870, мисля. После започнах с Виреада заради увеличен черен дроб и скок на виремията до към 3500. Занулих вируса веднага след началото на приема. Обобщението: да, имуностимуланти, следене на нивата на витамин Д и много вода. Аз приемам и други добавки, но си е лично мой избор.

Неактивен Ме

• Немедицинско лице
  • Публикации: 53
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #55 -: Април 08, 2016, 18:46:53 »
Здравей Таня,
Изопринозина по каква схема ти го изписаха да го пиеш?

Поздрави!

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #56 -: Април 08, 2016, 20:09:06 »
Здравей Таня,
Изопринозина по каква схема ти го изписаха да го пиеш?
Поздрави!

Изопринозин 2х1-6 месеца и после Биозин 2 х 1-3 месеца

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #57 -: Април 11, 2016, 11:51:06 »
Мерси Таня, ще попитам, ако имам възможност във ВМА за тези имуностимуланти. А за витамин Д дори се съмнявам, че ми го пускат, когато ходя на изследвания  :sad3:

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #58 -: Април 11, 2016, 12:40:16 »
Деси, витамин Д не се покрива от ЗК.
Най-евтино и бързо става в Цибалаб. Виж в сайта колко точно струва. Таня е много права - много е важно да се следи нивото на витамин Д.
:)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #59 -: Април 12, 2016, 09:51:43 »
Добре, Ани, мерси за съвета. Ох, как мразя да ходя да ме дупчат отделно, да можеше да си доплатя в болницата и да ми го пуснат.. Но явно ще се ходи отделно, щом казвате, че е важно.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007