Автор Тема:  Отпускане на Бараклуд  (Прочетена 8253 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен june12

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 89
    • Профил
Отпускане на Бараклуд
« -: Април 28, 2015, 23:45:18 »
Здравейте,приятели!
Лекарството ми се отпуска от аптеката на всяко 5 число на месеца.Преди Великденските празници аптекарката беше в отпуск няколко дни,а после и празниците -няколко дни и докато го поръчам и го докарат в нашия град,стана 15 април.Цели 10 дни!За да не прекъсна лечението си,взех заем таблетки Бараклуд.Щом на 15 взех моето лекарство,върнах заема си.И сега ще ми изпишат следващата рецепта на 15 май,вместо на 5.Какво да направя?

Благодаря ви предварително за съвета!                 :flowers:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Отпускане на Бараклуд
« Отговор #1 -: Април 29, 2015, 14:49:47 »
Няма какво да направиш. Ако можеш от някъде да си закупиш по-евтино Бараклуд, за да имаш в запас, това би спасило положението.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен june12

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 01, 2015, 02:00:35 »
Когато причините са независещи от мен,не ми ли ги дължи Касата тези таблетки?Излиза,че тя си ги спестява за моя сметка?!Няма ли да променят организацията и начина си на работа в служба на пациента?По този начин се "краде" моето лекарство.При пенсия 200 лева не ми е възможно да купувам по право принадлежащи ми лекарства,и то по независещи от мен причини!
Казваш,Силвана,да се примиря...,но аз смятам да пиша тук и там,за да разбера тълкуванията им.

:write:              :chat:              :fight:

Благодаря за съвета,Силвана!Успехи на всички в лечението!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Май 01, 2015, 17:21:17 »
Здравей отново,

касата не е виновна, че аптекарката е била в отпуск, а когато предстоят празници има възможност да се вземе лекарството предварително.
Разбирам те, че тази загуба е за твоя сметка, така съм и аз със моя Виреад, до момента съм закупила няколко опаковки, защото или го няма, или доставката се бави, или протокола закъснява.... няма какво да направим. Това са форсмажорни обстоятелства и Касата няма да ти даде допълнителни таблетки.
Можеш да пиеш през ден по една, за да можеш да наваксаш със загубите.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен june12

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 08, 2015, 00:51:52 »
    Здравейте!
Касата разреши да ми бъде отпуснат Бараклуда на 5 число,както досега съм го взимала,а не на 15,както беше последния път заради отпуската на аптекарката и Великденските празници.Ако не бяха направили това,то означаваше,че щях да съм лишена от 9 таблетки,по независещи от мен причини.Това е почти 1/3 от необходимото за месеца количество.Бях решена да се боря за полагащите ми се таблетки,но...Касата ми ги даде,отчитайки може би факта,че в нашия град има само 2 аптеки,отпускащи това лекарство.Преди 2 години другата аптека пак ме лиши на един празник от лекарството,като го беше доставила,но си заминаха да празнуват,въпреки обещанието,че ще има дежурен да ми го даде.Касата прави проверка там и ме насочи към сегашната ми аптека,която също "ме изпързаля".
Но,както и да е,споделям с вас моите премеждия,защото вие,приятели,повече от 2 години ми давате разбиране и сили.

С уважение към всички вас -             :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007