Автор Тема:  ЗА Хепатит В И С  (Прочетена 9486 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mimeto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
ЗА Хепатит В И С
« -: Февруари 03, 2008, 19:02:42 »
Здравей Радо!
Определено трябваше тук да пиша...
да моята идея е да има тема в коята да се опише всичко от това при кой доктор да се отиде, какво трябва да се направи...кратко и асно - ако трябва с 1,2,3,4 .......... определено така ще се помогнена доста хора. Тези, които сме извървяли част от пътя и тези, които сте приключили можем да помогнем с по-систематизирана инфо
Уфф малко объркано пиша, но съм 16 часа на работа...........
Паздрави !
щастлива мама

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
Re: ЗА Хепатит В И С
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2008, 21:21:53 »
Може би иска да каже, да се обособят два или дори три или четири различни раздела. Например раздел хепатит А, раздел хепатит Б, раздел хепатит Ц, и ако щеш дори раздел ХИВ и СПИН. Ако е възможно, да се подредят по някакъв начин темите наново. Имам предвит, темите свързани с хепатит Б на едно място, темите, свързани с хепатит Ц на друго място или нещо подобно. Незнам дали това иска да каже Мимето, но наистина би било по-удобно ако всеки си пише в неговия раздел, защото иначе става малко объркване. Болни от хроничен хепатит Ц дават съвети за нещо, което не късае например болен от хепатит Б.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2008, 23:06:50 »
Здравей Радо!
Определено трябваше тук да пиша...
да моята идея е да има тема в коята да се опише всичко от това при кой доктор да се отиде, какво трябва да се направи...кратко и асно - ако трябва с 1,2,3,4 .......... определено така ще се помогнена доста хора. Тези, които сме извървяли част от пътя и тези, които сте приключили можем да помогнем с по-систематизирана инфо
Уфф малко объркано пиша, но съм 16 часа на работа...........
Паздрави !
Да, идеята е хубава, защото ще се помогне на всеки, който току-що е диагностициран, да се ориентира по-лесно и да разбере какви стъпки да предприеме. Много често новите потребители задават едни и същи въпроси, не могат да се ориентират в купищата информация и бълват въпрос след въпрос.
За съжаление обаче в момента просто ми е много натоварено и ще мога да опитам да напиша нещо по въпроса след около 2-3 седмици.
Ако междувременно някой има идеи, или може да нахвърля в точки нещата, за които се сеща, че трябва да се предприемат, нека да го прати на имейла на форума: bghepatitis@gmail.com
Аз ще събера мненията и предложенията и ще напиша една статия, която да даваме на новодошлите да прочетат, за да навлязат по-лесно в темата.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2008, 23:14:34 »
Може би иска да каже, да се обособят два или дори три или четири различни раздела. Например раздел хепатит А, раздел хепатит Б, раздел хепатит Ц, и ако щеш дори раздел ХИВ и СПИН. Ако е възможно, да се подредят по някакъв начин темите наново. Имам предвит, темите свързани с хепатит Б на едно място, темите, свързани с хепатит Ц на друго място или нещо подобно. Незнам дали това иска да каже Мимето, но наистина би било по-удобно ако всеки си пише в неговия раздел, защото иначе става малко объркване. Болни от хроничен хепатит Ц дават съвети за нещо, което не късае например болен от хепатит Б.
Поздрави!
Не, Мимето имаше нещо друго предвид - да има някакъв документ, който ясно да обяснява в стъпки на новодиагностицираните какво да предприемат както следващи стъпки и да ги ориентират по-лесно в информацията за болестта.
Иначе разделение по хепатит B и C не се предвижда. това, което ни обединява тук е това, че сме свързани по някакъв начин с хроничните хепатити. Общите теми са много повече, отколкото тези, които са супер специфични за дадения вид хепатит. И ако имахме такова разделение, представяш ли си колко хора от форума нямаше да познаваш в  момента, защото те щяха да си седят в тяхната секция :)
Секция за ХИВ/СПИН може би ще има и по-натам и нейната цел ще е по-скоро да насочва хората, които се интересуват от темата към специализираните сайтове, като www.hivbg.info.
Не искам да изземвам техните функции, нашият форум си е насочен основно към хепатитите.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2008, 23:48:48 »
Oтново си прав!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2008, 00:02:25 »
Oтново си прав!
;D За хубаво или лошо

Иначе по темата: Идеята за систематизиране е добра, но изисква много време. Както виждате тези дни форума кипна и не знам дали ви е известно, но Радо се занимава с много дейности покрай него и плюс това ходи на работа. Отговаря на всекиго, поства актуална и нова информация, изследвания проучвания.... дайте му малко въздух да подиша :)

Информацията ще бъде систематизирана след няколко месеца и това не го казвам като празно политическо обещание. Все пак информация има предостатъчно във форума и търсачката работи. Няма да се спира дотук, но имайте предвид че това е форум, а не интернет страница. Както гласеше една реклама на една немска верига (конкурентна на Практикер): "Винаги има какво да се прави".

Неактивен Mimeto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2008, 18:33:36 »
Радо - ето ти малко въздух -                                 - да дишаш  ;D

Абсолютно съм наясно, че това не става хей така за един час, но с общи усилия ......

Поздрави !
щастлива мама

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #7 -: Март 02, 2008, 02:16:12 »
Здравейте и от мен!
 Мимето е абсолютно права.
Един раздел с напътствия за първи стъпки след диагностициране на  хепатита ще  е много полезен. Лично аз изгубих два месеца в лутане докато стигна до правилния лекар. А знаем, че това е от съществено значение за включване в програмата имайки предвид колко много се чака.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007