Автор Тема:  Откриха ми хепатит Б!  (Прочетена 3990 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Камен

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Откриха ми хепатит Б!
« -: Май 06, 2016, 12:34:44 »
 Здравейте, казвам се Камен, от Варна съм на 40 години. Преди месец и половина при профилактично кръвно изследване ми откриха положителен австралийски антиген. След няколко дни трябваше да замина за месец в чужбина по работа. От медицинския център в който ми правиха изследванията ме свързаха с гастроентеролог, който ми направи ехографски преглед (дробът е с нормални размери,хомогенна структура, леко омазнен), разгледа резултатите от кръвните ми тестове и каза, че мога да замина, но като се върна трябва да си направя HBV DNA, за да се уточни какво е състоянието ми.
 Върнах се преди десетина дни и веднага отидох при личния си лекар. Тя ми даде направление за гастроентеролог и ме насочи към д-р Кирилова, която преглежда в ДКЦ-то на университетска болница "Св. Марина" Варна. Отидох при нея,  прегледа ме на ехограф и ми пусна изследване на чернодробните ензими. Резултатите бяха ASAT-26.3 и ALAT-25.8. Започна да ми пише направление за хоспитализация (имало такава клинична пътека), но аз предложих първо  да си направя повторно изследване за австралийски антиген, защото още не можех да повярвам, че това ми се случва и се надявах на някаква лабораторна грешка при първия тест. За съжаление на другия ден резултатът се потвърди и веднага след великденските празници посетих отново д-р Кирилова. Тя ми даде направлението и преди два дни на 04.05.2016г. отидох в приемния кабинет на гастроентерологичното отделение на "Св. Марина". От там ми казаха, че първо трябва да си направя HBV DNA в тяхната лаборатория, като резултатът щял да излезе някъде в края на месеца и ако не  бил добър тогава да се върна пак при тях. Сега такива като мен ги записвали за прием след месец август. Останах изумен!!! Явно сам трябваше да си разчитам резултатът и да решавам дали е добър или лош..! В имунологичната лаборатория съответно нямаше никой и веднага отидох отново при личната. Тя ме насочи към друга лаборатория и ми каза като излезе резултатът да отида да го погледне. Пуснах си изследването, ще бъде готово следващия вторник.
 Ужасно съм объркан и притеснен! Искам като си взема изследването, независимо от резултата да се прегледам при някой добър специалист, за предпочитане в София. Според лекарите, с който досега съм се консултирал става въпрос за хронична инфекция и не се знае кога съм се заразил. Ето защо искам да си прегледам черният дроб, за да разбера какви поражения има към този момент. Моля ви за съвет! При кой специалист в София бих могъл да си запиша час за преглед, без да се налага да чакам с месеци. Иска ми се, ако има такъв вариант да постъпя в болница за няколко дни и да си направя всички необходими изследвания. Няма значение дали ще е по клинична пътека или пък ще си плащам.Тук във Варна това явно няма да се получи!
 Благодаря ви, предварително!
« Последна редакция: Май 06, 2016, 14:55:05 от Камен »

Неактивен alex gavrilov

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
  • Може би излекуван, но твърде късно от хеп С
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Откриха ми хепатит Б!
« Отговор #1 -: Май 16, 2016, 05:08:04 »
Здравей,
виж във бестдокторс.бг /на латински/ спрциалност гастроентерология. Добри специалисти  има в ИСУЛ в Токуда и в св.Иван Рилски, също има и в Военна и Александровска болница. и СПОКОЙНО Но следи периодично състоянието си и го дръж под контрол и Внимание Пази си партньорите това се предава и по полов път. Засега си ОК дано така и да си остане.
Желая късмет и оздравяване на всички болни

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007