Колев,
тук всички гледаме да внимаваме с алкохола.
Гледай и ти да внимаваш, защото остави цирозата, гадно се умира от "алкохолен хепатит".
Ако въобще има около теб хора, които ги е грижа за теб, в някакъв момент ще те закарат в някое спешно отделение. Там ще те приемат, но и ще те вържат за леглото, защото ще буйстваш и ще заплашваш да взривиш болницата. Това значи, че ще си се опикаваш и насираш по цял ден и няма изобщо да си в състояние да промениш нещата. Отделно ще се подуеш и ще ти източват течност ежедневно, накрая (ако имаш късмет) ще те обявят за терминален, и ще ти сложат кранче - да си те източват в домашни условия. И до месец два ще умреш. Ще боли много преди да се преселиш.
Хубава вечер,
Дани
Благодаря за отговора Дани.
За сега мисля, че май няма да умирам от алкохолния хепатит. Мисля че се подобрявам след като спрях употребата на алкохол - вече 8-ми ден. Имам апетит, липса на уморяемост, пък и на 3-тия ден на изследването се видя как АСАТ спадна от 900 на 350.
Лечението: Трансметил, Карзил, Есенциале МАКС, диета, не прекалено много движение.
Мисля си (и се надявам), че възспалението не е "зациклило", а отминава
Но да, действително гастроентеролога ми каза, че има потенциал алкохолен хепатит да продължи, дори и след преустановяването на алкохола, и да се развие в автоимунно заболяване на черния дроб, и да стане точно така - както го описа ти (за мн. кратко време и мн. болезнено да си отида от този свят).....
Каза че IgG вил важен маркер за това, и за това ми го назначи. Слава богу резултата за него е добър.
Сега разбирам как шега с черния дроб не бива.
На мен голям проблем в момента ми е Ксанакса (транквиланта който взимам), и сега след като спрях алкохола, тъй като преди, когато го смесвах с него, имах нужда от по-малки дози Ксанакс, а сега когато спрях алкохола, имам нужда от по-големи дози Ксанакс, за да може нервната ми система да се чувства "нормално". Иначе ужасни са абстинентните симптоми, повярвай ми. В момента съм средно на около 4мг Ксанакс (alprazolam) на ден, което е страхотно голяма доза. Психиатъра ми се чуди как да я намали, но аз просто немога. Абстиненцията при опит за намаляване ме прави неспособен да се концентрирам и правя каквото и да е.
Иначе.... понеже останах без работа. Да не говорим, че и жена ми ме изгони, и съм сам.
Все пак успешно пускам CV-та, и ходя по интервю-та. Някак си успявам да се "събера", но ми коства много усилия.
Днес съм отново на преглед при психиатъра ми, да обсъдим отново какво да правим. Аз преди 2 седмици като й казах как съм смесвал алкохол със Ксанакс, тя ми каза да съм благодарен, че все още съм между живите, че е можело съвсем спокойно да си умра както спя, поради спиране на дишането.
Благодаря ви за отговорите и съпричастността на всички.