Автор Тема:  Виреад - доплащане  (Прочетена 172876 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Виреад - доплащане
« Отговор #90 -: Март 28, 2017, 18:27:47 »
Ние също пуснахме жалби до омбудсмана още преди седмица,писахме и на БТВ но там не ни отразиха.Сега чакаме да назначат нов министър на здравеопазването и до него ще пишем.Явно няма друг начин,само с жалби. :carate:

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #91 -: Март 28, 2017, 19:03:02 »
Аз преди време пуснах жалба до министерството на здравеопазването,когато министър беше д-р Москов,във връзка с ненужните хоспитализации и клинична пътека 76,а вчера пуснах и до омбудсмана за същото и за доплащането на Виреад.Отговор от омбудсмана засега няма,но  получих отговор от министерството,писмото ми беше препратено до НЗОК и до националния консултант по гастроентерология.Оказа се,че решението дали нашето лечение може да се извършва в извънболничната помощ без хоспитализация,а само с лабораторни изследвания зависи именно от националния консултант по гастроентерология.Въпросът е можем ли да разберем кой всъщност е този консултант и как да се свържем с него за становище.Предполагам това ще е някой познат на всички нас лекар,светило в гастроентерологията.Относно доплащането,на мен ми предстои скоро да взема последните хапчета Виреад и да подам новия протокол в НЗОК,засега нямам информация как ще се случат нещата.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
« Отговор #92 -: Март 28, 2017, 19:26:10 »
И аз съм в същотото положение. На 3 трябва да взема виреада и да подам документи за протокол. Трябва да запиша и дата за хоспитализация. Добър стимул човек да пожелае от сърце и душа да оздравее-за да се избави от безумната система.

Неактивен plamen 74

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 31
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #93 -: Март 28, 2017, 19:31:50 »
Силви благодаря ти за всичко което правиш за нас .

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #94 -: Март 28, 2017, 19:53:32 »
Вече съм провеждала неформални разговори с бивши и настоящи национални консултанти и трябва да ни е ясно следното-болниците формират над 50% от бюджета си въз основа на такива хоспитализации. Ако тръгнем да ги оборваме, те ще ги махнат, но ще направят така огромна част от нещата да се заплащат от пациентите-прегледите, ПСР, други изследвания, писане на протоколи. Много внимателно трябва да се проучи докъде кое е в наш интерес, за да не стане така, че накрая ще плащаме всичко.
Надявам де до края на свдмицата да имам среща в НЗОК, за да ми разяснят пренаписване на протоколи и т.н. В тази връзка моля тук да напишете накратко всички въпроси, които ви касаят относно лечението, протоколите и т.н.,за да мога да ги задам.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Публикации: 87
    • Профил
« Отговор #95 -: Март 28, 2017, 20:11:43 »
Силве,идеята разбира се е и болниците и НЗОК да са доволни.Нека Нзок заплаща на болниците разходите за ПСР,изследвания и протоколи,но това да става извънболнично или в краен случай ако толкова е необходима хоспитализация и клинична пътека,за да може да бъде заплатено на болниците,то нека да е с нова клинична пътека,която не предвижда нощувки,приемат те и те изписват в един ден,ден,който е напълно достатъчен за всички необходими изследвания.Според мен там трябва да насочим усилията си.Иначе ако трябва да си плащаме всичко,защо си плащаме данъците и осигуровките?

Неактивен Pain

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
« Отговор #96 -: Март 28, 2017, 20:23:03 »
Т.е с направление за хоспитализация не по клинична пътека, а по амбулаторна процедура за един ден.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #97 -: Март 28, 2017, 20:24:34 »
Реално НЗОК заплаща и леглоден, не са само изследванията. Т.е. ако ние не лежим, болницата така или иначе ще губи пари. Освен това са ми обяснявали, че не може да ни проследяват амбулаторно, защото сред нас има и пациенти с цироза, които наистина имат нужда от по-сериозно внимание. Очевидно създаването на две отделни клинични пътеки, една за леки случаи, които да се проследяват амбулаторно, и втора за тежки случаи, е прекалено сложно.
Вижте, напълно съм съгласна с всички вас-хоспитализацията е източване на ЗК и тормоз над пациента. Въпросът е, че зад това стоят милиони левове и промени не се правят току-така. С хепатит С беше направо песен, не  знам как ще успеем да се преборим дори и за минимална промяна. Ние от сдружението правим каквото можем, но трябва да знаете, че ефективно съм само аз и адвокат, който ме съветва, когато имам нужда от юридическа помощ. В крайна сметка нашите сили са ограничени. Но нещата подред-първо да мине срещата в НЗОК, за да изчистим практическите въпроси. Междувременно вие агитирайте всички ваши познати пациенти да се включват, защото така като гледам,десет човека нищо няма да можем да направим.

Неактивен plamen 74

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 31
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #98 -: Март 28, 2017, 20:34:31 »
 Относно хоспитализациите то ако не лежим, болниците ще останат без нас, съответно касата няма да  им плаща , и затова лекарите (националният здравен консултант)не е съгласен ,защото засягаме лично тях.Но както казва Силви ,трябват не само думи ,А ДЕЛА. Знам  че всички  ни е страх да излезем пред медиите с оглед на това какво ще се случи ,но за да постигнем нещо трябва да сме единни. Призовавам всички които искат да има промяна да съдействат на Силви когато тя е готова да организира исканетони за отмяна на хоспитализациите . Днес в разговор с НЗОК относно доплащането на Виреад ми казаха да се обадя в петък за резултат, а за хоспитализациите да се пише колективна жалба от сдружението до до директора на НЗОК те неможе ли да помогнат.Ако не направим сами  нещо за нас ,така ще си продължи всичко за напред по старо.   БЛАГОДАРЯ на всички които са писали до институциите за промяна .

Неактивен valio

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
« Отговор #99 -: Март 28, 2017, 20:45:39 »
Може ли да се зададе въпрос на НЗОК - КОЛКО ПСР трябва да се правят на година след като от болницата ни правят само два а другите два трябва да си ги плащаме сами?. БЛАГОДАРЯ

Неактивен Ani_sv

• Немедицинско лице
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #100 -: Март 28, 2017, 20:59:26 »
Едно от нещата, което трябва да научим от НЗОК е и да знаем и какво се случва с хората, които са платили абсолютно неправомерно този месец за "безплатното лечение" осигурено от държавата, след като са изпълнили чинно всичките условия за това...Може би всички потърпевши (платили), трябва да подадем колективен иск, срещу касата, че не предупреди и не осигури алтернатива на Виреад и така не предостави право на избор, а задължи да си закупим лекарството. и съответно да ни върне парите.
За хоспитализациите, когато бяха по 2 дни, някак по-лесно можеш да си осигуриш почивни дни, но 3 вече наистина са много. Хем искат да правят икономии, хем увеличават дните хоспитализация...Вероятно ако трябваше да измислят пътека за повече пари, нямаше да им е толкова сложно...
« Последна редакция: Март 28, 2017, 23:14:00 от Ani_sv »

Неактивен Pain

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
« Отговор #101 -: Март 28, 2017, 21:26:08 »
Тормоз е меко казано. По едно време постоянно ме приемаха в болницата в четвъртък и ме изписваха в събота, но в събота няма кой да ми издаде болничен,така че в понеделник пак в болницата  за болничен. Епикриза не могат да ми издадат веднага,така че трети път отивам,за да си получа епикризата и чак четвъртия път си получавах протокола.  Прекалено тежка процедура за болен човек,като се има предвид, че всек път навъртам по 340 км.
« Последна редакция: Март 28, 2017, 23:16:47 от Pain »

Неактивен richard

• Немедицинско лице
  • Публикации: 72
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #102 -: Март 28, 2017, 23:28:32 »
"Реално НЗОК заплаща и леглоден, не са само изследванията". Значи излиза че болницата взима два пъти леглоден.Тази простотия с тези ненужни за леките случаи хоспитализации трябва да се промени нали искат да спестят пари а всъщност правят обратното.Ако трябва да се платят тези 5.80 за 3 денонощия наведнъж и да се приключи всичко за половин ден, но ако искат да се източват публични средства няма да ги устрои сигурно.Излиза че НЗОК,МЗ,ЛЕКАРИ са заедно във "СХЕМАТА".Ако има готова форма за жалба дайте линк за да пускаме.

Неактивен izabel

• Немедицинско лице
  • Публикации: 70
    • Профил
« Отговор #103 -: Март 28, 2017, 23:50:52 »
Силве нека го направят като при онкоболните примерно ,те за лечение лежат ,но за протоколи са на процедура за един ден ,правят им изследвания и си тръгват и чакат да им направят протокола и отиват да си го вземат ,протокола е за 6 м и ходят през 3 месеца на контролен пак по процедура за един ден .там всичко е много по лесно ,знам го защото майка ми е онко нолна и няма такива мъки каквито при нас.Просто трябва касата да си плаща достатачно на болниците за процедура че да бъдат доволни и те.А тези който трябва да лежат нека си лежат ,нормално е има хора който имат нужда

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #104 -: Март 29, 2017, 00:25:43 »
Болницата получава близо 1000 лв. на хоспитализация, това че плащаме 5.80 на ден е допълнително.

Тъй като имаме няколко наболяли проблема, ще направя две отделни бланки и ще ги кача, но ще са съвсем базови, вие трябва да попълните останалото.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007