Поредното ходене по нервите ...
Започнах лечение с Виреад на 23.03 2017г. Назначена ми беше дата за хоспитализация за 20.06.2017. в МБАЛ "Св.Марина " Варна.
Ден преди това ми се обажда ст.сестра ,за да ме уведоми ,че правят само спешен прием и ме отлагат за 10.08. Поисках обяснение и отговора беше-така ми е наредено .Говорете с лекарите.
ОК .
Днес отивам .След 20-30 минутно чакане попадам на д-р Дукова.Варненци познават това неговорящо подобие на лекар. Учтиво моля за минута от времето й ...отминава ме- без вопъл,ни стон .Казвам зад гърба й за какво се касае и поне да ме насочи към кого да се обърна. Измънка доц.Иванова.
Така ,отправям се към кабинета .Влизам ,поздравявам (отново без отговор ) и обяснявам-тази дата е твърде късна и няма да успея да подготвя следващия си протокол...какво може да се направи и да ме посъветва...обяснявам чисто човешки притесненията си на един болен .Започва една равна тирада за това как те не можели да си обслужат спешните пациенти заради нас .И ми предлага следните варианти - или си направете изследванията сама или работодателят ви да направи застраховка , която да покрие тези разходи .Ние не сме единствената болница .Казвам й , че веднъж вече съм поела тези разходи и сега не ми е възможно .И отговора й - А вие да не сте ми братовчедка , че аз да съм длъжна да ви обслужвам ...Думи на ДОЦЕНТ !!!Вие не си поемате сами ангажимент за лечението , чакате на нас .
Минах в нейния стил - Не съм ви братовчедка , но и вие не сте шивачка ,а сте лекар .Но нито тона ви , нито поведението ви отговаря на етичната етика за тази професия и мен ми е обидно да споря с вас на такова ниво !
Тя си излезе , а аз продължих разговор по човешки със старшата сестра ,която за съжаление обира много негативи , а няма вина .
Как съжалявам , че не записах този разговор- ДОЦЕНТ и неспешен пациент(небратовчед ) !
В крайна сметка компромисен вариант-хоспитализация юли , но не били сигурни дали нещо няма да се промени ...
Мила родна картинка !!!
Събирам муза ,за да пиша на Омбудсмана.