Автор Тема:  Хепатит B и хоспитализация  (Прочетена 5934 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен galatea

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 56
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Хепатит B и хоспитализация
« -: Юни 21, 2017, 17:00:41 »
Поредното ходене по нервите ...
Започнах лечение с Виреад  на 23.03 2017г. Назначена ми беше дата за хоспитализация  за 20.06.2017. в МБАЛ "Св.Марина " Варна.
Ден преди това  ми се обажда ст.сестра  ,за да ме уведоми ,че правят само  спешен прием и ме отлагат за 10.08. Поисках обяснение и отговора беше-така ми е наредено .Говорете с лекарите.
ОК .
Днес отивам .След 20-30 минутно чакане попадам на д-р Дукова.Варненци познават това неговорящо подобие на лекар. Учтиво моля за минута от времето й ...отминава ме- без вопъл,ни стон .Казвам зад гърба й за какво се касае  и поне да ме насочи към  кого да се обърна. Измънка доц.Иванова.
Така ,отправям се към кабинета .Влизам ,поздравявам (отново без отговор ) и обяснявам-тази дата е твърде късна и няма да успея да подготвя следващия си протокол...какво може да се направи и да ме посъветва...обяснявам чисто човешки притесненията си на един болен .Започва една равна тирада за това как те не можели да си обслужат спешните пациенти заради нас .И ми предлага следните варианти - или си направете изследванията сама или работодателят ви да направи застраховка , която да покрие тези разходи .Ние не сме единствената болница .Казвам й , че веднъж вече съм поела тези разходи и сега не ми е възможно .И отговора й - А вие да не сте ми братовчедка , че аз да съм длъжна да ви обслужвам ...Думи на ДОЦЕНТ !!!Вие не си поемате сами ангажимент за лечението , чакате на нас .
Минах в нейния стил - Не съм ви братовчедка , но и вие не сте шивачка ,а сте лекар .Но нито тона ви , нито поведението ви  отговаря на етичната етика  за тази професия  и мен ми е обидно да споря с вас на такова ниво !
Тя си излезе  , а аз продължих разговор по човешки със старшата сестра ,която за съжаление обира много негативи , а няма вина .
Как съжалявам , че не записах този разговор- ДОЦЕНТ и неспешен пациент(небратовчед ) !
В крайна сметка  компромисен вариант-хоспитализация юли , но не били сигурни дали нещо няма да се промени ...
Мила родна картинка !!!
Събирам муза ,за да пиша на Омбудсмана.
Усмихни се на живота,за да ти се усмихне и той!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Хепатит B и хоспитализация
« Отговор #1 -: Юни 21, 2017, 17:22:34 »
Ще подготвя едно писмо до МЗ, НЗОК, Омбудсман, Българското дружество по гастроентерология във връзка с крайно малоумната ситуация с хоспитализациите и ще ги внеса в началото на юли. През това време съветвам пациентите да продължат с писането на жалби до гореупоменатите институции.
Галатеа-съветвам те да подадеш жалба в най-кратко време с пълен опис на разговора тук:http://www.eama.bg/index.php/bg/for-us/2-uncategorised/8-podavane-na-zhalbi-i-signali
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен galatea

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 21, 2017, 17:36:42 »
Благодаря,Силвана! Ще напиша оплакване .Дано някога нещо се промени ...

Неактивен galatea

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 21, 2017, 22:12:25 »
Изпратих жалба до Изпълнителна агенция "Медицински одит" с точно посочени лечебно заведение и имена на съответните лекари.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007