Автор Тема:  нов медикамент  (Прочетена 5985 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен richard

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 72
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит B
нов медикамент
« -: Април 17, 2018, 19:17:30 »
В сила от 16.04.2018 г. в позитивния лекарствен списък е регистриран нов генеричен препарат Entecavir Alvogen, който НЗОК ще заплаща на 100% и той е напълно безплатен за пациентите. Ако те желаят да приемат оригиналния продукт Baraclude, трябва да доплатят разликата в цената, която е 287,85 лева. Това се налага, защото НЗОК заплаща най-ниската референтна стойност на продукт.Линк:http://czpz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=7725:%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-%D0%B2-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA&catid=19:2014-01-24-20-55-47&Itemid=869

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
Re: нов медикамент
« Отговор #1 -: Април 17, 2018, 20:00:21 »
Днес пациентка ни алармира, че генерикът на Алвоген не е наличен все още в България и пациентите ще се принудят да закупуват Ентекавир, докато се внесе генерика. Ситуацията от преди година с генерика на тенофовир се повтаря по абсолютно идентичен начин. Свързахме се с българското представителство на компанията-вносител и чакаме отговор, но междувременно искам да помоля, ако има пациент, който е на лечение с ентекавир и има малко по-голяма наличност от препарата и може да даде назаем на тази пациентка, да се свърже с мен. За съжаление ние нямаме нито едно хапче, което да можем да й предоставим.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен richard

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 72
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Април 17, 2018, 20:14:19 »
Пак някой не си е свършил работата и не е помислил за пациентите!

Неактивен Любо

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Април 18, 2018, 22:43:30 »
Здравейте,за днес си бях поръчал лекарствата(бараклуд) и като отидох в аптеката да ги взема, ми казаха че не са ги получили и че ги нямало в склада, от които се снабдяват и че за утре ще видят и в други техни  складове за да поръчат (става въпрос за аптеките на Марешки) Лошото при мен е че тези са последните от протокола, който трябва да занеса в РЗОК,заедно със документите за изготвяне на новият протокол. Притеснява ме това че на документа изготвен за продължаване на лечението ми, е за бараклуд и евентуално като отида да ги подавам да не ме върнат за нов протокол,с наименуванието на новото лекарство. Пълен шаш,сега кога ще ги има по аптеките и евентуално нова ли рецепта ще искат за това лекарство не знам, знам че ми писна от техните номера и да си прекъсвам лечението. Явно още и самите фармацевти не са информирани. Молбата ми е, ако знае някой и вече ги е взел, нека сподели.

Неактивен Любо

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #4 -: Април 20, 2018, 15:10:37 »
Да се похваля че днес си взех лекарствата (бараклуд) без да доплащам. Вчера се обаждах много пъти до здравната каса и ми обясняваха че новите лекарства ги нямало още по аптеките и да си доплатя  разликата до която се поема от касата, друг вариант нямало поне на този етап? Като няколко пъти ми затваряха телефона,понеже не можеха да ми обяснят че след като не ми предлагат вариант който се покрива на 100% от касата. ми дадоха телефона на официалният вносител на бараклуд и да говоря с тях. Останах много учуден след като лицето ми каза че се са се договорили с касата и остава старият вариант и че онзи ден е пратил официално писмо до тях, да не се доплаща и че ако аптеките искат пари в никакъв случай да не дават,а до се информира и да се каже името на аптеката. Аз си взимам лекарствата от марешки,че е до нас. Отидох вчера до тях и им казах какво са ми обяснили от официалният вносител,след като направиха справка казаха че още явно здравната каса не е актуализирала цената и трябва да се доплати. Потърсих друга аптека и след като им разказах как стоят нещата и че съм говорил с официалното лице на марката, ми бе поръчано за днес. Взех си лекарството без проблем и понеже ми е последното(6-то) от стария протокол,го занесох със новият който ми бе изготвен за продължение.
Останах много изненадан, че вече новият протокол ти го заверяват на место(РОЗК) и ти го дават на момента,без да ходи в НОЗК и ти връщат другите документи който ни ги изготвяха от Болницата.
Е, за това браво.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007