Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 60618 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте
« Отговор #15 -: Февруари 27, 2008, 17:58:05 »
Аз също съм от Варна и искам да ти кажа, че е много важно да попаднеш на точния лекар. Едва ли мога да съм ти полезна с много информация относно хепатита, тук има хора, които  знаят много повече. Моят съвет е да потърсиш
координатите на добрите лекари от Варна , да вземеш и друго мнение и да си решиш при кого да се лекуваш.
Не се отчайвай, гледай си детенцето имисли позитивно. Всичко ще се оправи. Бъди уверена. Н е е толкова страшно. Лечение има!
Поздрави
Анита

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2008, 19:01:25 »
Благодаря на всички за отговорите и помощта!
Наистина звуча и се чувствам много, много объркана. Искаха ми за работата изследване за спин и хепатит и б и много неочаквано за мен резултата беше положителен за хепатита. На 30 години съм от Варна. Имам син-на годинка.
Това, което ви писах като резултати ме накара да направя лекар-гастроентеролог и каза, че от тези резултати личало, че имам хроничен хепатит, но съм била клинично здрава??!!
Как така съм клинично здрава, защо само толкова малко изследвания имам??
Не мога да повярвам,че това ми се случва.исками се да е сън. Общо взето е това-друго няма, което да ми е казано да правя или спазвам като режим, само ме посъветва на 2 месеца да се изследвам. Затова се обръщам към вас - вие знаете повече!
Разбирам, че си объркана, но вече имаш нещо конкретно което можеш да направиш за собственото си спокойствие, а именно да си направиш изследванията за които ти казах. Ако лекарят ти е поставил диагноза само въз основата на изследванията, които ти публикува в първия си пост, то явно и той е от тези, които се занимават с всичко друго, но не и с хронични хепатити.
Имаш съвсем конкретни 3 изследвания, които ще ти покажат имаш ли хроничен хепатит B, или не.
Ако не искаш да избързваш сама да си ги правиш, тогава като за начало си смени лекаря. Новият лекар ще ти назначи всички нужни изследвания.
В момента си изпаднала в паника без да имаш реални основания за това. Освен това не разбирам защо не направиш изследванията и така ще се и успокоиш. Всичко зависи единствено от теб в момента.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 115
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 27, 2008, 19:29:41 »
ще си направя задължително изследванията,които ми писа.ще сменя и лекаря,в петък имам час при личния ,за да ми даде направление.ужасно отчаяна съм обаче.инфото,което има е песимистично за мен(говоря за болеста).мислех си,че ще гледам сина си как расте,как си хваща гадже....че ще гледам и внуци даже,а сега...сега не се знае дали утре ще си жив.гадно е .още по-гадно е ,че израждащият ме лекар мисли,че при секциото са ме заразили и за  него е нещо нормолно това!!!как да приема това???искам си стария живот,без този гаден хепатит,без терзанията...само на 30 съм по дяволите!никой не заслужава това,никой!

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #18 -: Февруари 27, 2008, 19:43:06 »
Мила недеи така.
Вярно, че е гадно, но не е дошъл края на света пък и ти не знаеш как точно стоят нещата при теб.
И на мен в началото ми минаваха такива мисли, но с времето ще свикнеш.
Не се подавай на очаянието то ще те съсипе, а това също се отразява зле на черния дроб.
хроничния хепатит е болест, която се развива бавно.
Пък и никой не е застрахован, че утре може да го блъсне автобус например.
Така, че радвай се на детенцето си и на живота си.Това, че имаш хепатит не значи край.
Поздрави
Миглена
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 09:00:42 от migle »

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2008, 19:49:47 »
ще си направя задължително изследванията,които ми писа.ще сменя и лекаря,в петък имам час при личния ,за да ми даде направление.ужасно отчаяна съм обаче.инфото,което има е песимистично за мен(говоря за болеста).мислех си,че ще гледам сина си как расте,как си хваща гадже....че ще гледам и внуци даже,а сега...сега не се знае дали утре ще си жив.гадно е .още по-гадно е ,че израждащият ме лекар мисли,че при секциото са ме заразили и за  него е нещо нормолно това!!!как да приема това???искам си стария живот,без този гаден хепатит,без терзанията...само на 30 съм по дяволите!никой не заслужава това,никой!
Това, че имаш хепатит нищо не значи, можеш цял живот да си го имаш и да умреш от старост.
А животът ти си е абсолютно същия както преди, всичко зависи от теб и от гледната ти точка. Нима днес те боли нещо или се чувстваш различно физически от деня, преди да ти открият хепатита. Всичко е в главата ти и само то теб зависи как ще си изживееш живота и дали ще се радваш на детенцето си.
Не се отчайвай, а се опитай да бъдеш оптимист и да не позволяваш хепатита да влияе на нормалния ти начин на живот.
Освен това - все още дори нямаш дори поставена диагноза и се чувствам малко глупаво да те успокоявам за хипотетичен евентуален проблем, който може да се появи, ако ти поставят диагноза хроничен хепатит.
Затова се усмихни и не му мисли :)
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #20 -: Февруари 27, 2008, 20:02:43 »
Здравей, lili_ana!
В никакъв случай не се отчайвай, защото няма за какво да изпадаш в депресия. Трябва да си наясно, че хроничния В хепатит може да бъде активен и неактивен. По-голяма част от хората са само носители на вируса без да развиват активно заболяване. На сестра ми също й откриха хроничен хепатит при раждане на втория й син през 1989 год. От тогава до сега тя няма никакви оплаквания, не се е случвало да има повишени стойности на чернодробните ензими, не спазва диета и си живее един съвсем нормален живот. Единственото нещо, което е направила е ваксинация на членовете на семейството й.
Съветвам те най-напред да изследваш съпруга си за хепатит В (HBsAg) и ако не е носител на вируса да се ваксинира. Детенцето би трябвало да са го ваксинирали при раждането.
И друго нещо, което трябва да знаеш - притесненията и депресиите са най-големия враг на хроничните заболявания!!! Така, че трябва да си спокойна и да не бързаш с притесненията. Още нямаш никакъв повод за това!

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #21 -: Февруари 29, 2008, 17:14:37 »
Прочетох това,което си писала ,за мечтите си,зарастежа на сина ти,и за всичко онова,което един млад човек очаква от живота!Ще ти кажа едно-не бързай да се отчайваш,пред теб има толкова живот колкото ти е даден!Помни,че може да си болен от толкова много болести и да си отидеш от нещо ,което няма връзка с тях!Или казано по народному:Беше болен от сърце,ама умря от задавяне!Именно така успокоила съпруга ми лекуващата го доцентка!Така ,че каквото ти е писано-живей си и се радвай на мъничкото слънце-сина ти и мисли, какво ще правиш като се превърне в голямо Слънце,и започне да ти води едни звезди ,та чак свят да ти се завие!У нас има 15год. Звезда и 12 год.Слънце и никак не е лесно,да знаеш!

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 29, 2008, 17:56:21 »
голямо благодаря на всички за милите думи и подкрепата.като цяло съм много борбена личност и като знам,че има проблем докато не го реша не мирясвам.След като Радо ми написа какви изследвания да си направя тръгнах да търся лаборатория-не навсякъде ги правят и тъй като чукам на всяка врата, накрая разбрах кое къде се прави и довечера ще притеснявам една докторка,която се знаимава с лечение на хепатити,докато е на дежурство.нейни колеги ми казаха,че ако вляза в болница за няколко дни ще ми направят тези изследвания безплатно,иначе ще са около 200 лв,ама аз още се чудя,пък и съм на работа..ще видим.довечера по късно доби ще издирвам лекарката-дано най-накрая някой поеме моя случай,че да се поуспокоя.това ще е от мен за сега.

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #23 -: Февруари 29, 2008, 18:28:10 »
Здравей и от мен! Виждам, че първоначалния шок отминава и започваш да се настройваш борбено, за което много се радвам. Май с всички ни е така. Пожелавам ти да продължаваш все така, ако не заради теб самата, то заради детенцето ти. Поздрави от Пловдив и мен. ;)

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 29, 2008, 21:08:09 »
Марияна ,благодаря .май освен да се боря,друго не мога-сълзи и отчаяние,вече нямам .Днес една лекарка ми каза,че трябва да си направя още изследвания-имам за чернодробните ензими,хбе аг,а тя иска още и анти хбе и анти хдв.на ехографията се оказа,че далака ми е леко увелечине и тя ме предупреди,че можело да се наложи биопсия :-\.чудя се сега дали пак при нея да ходя или при този, за който тук прочетох лекар,защото той е шефа на отделението,а тя е в това отделение лекар,но имам време докато излязат тия резултати.а,иначе ми каза на 3 месеца да си правя:асат,алат,ггт,аф-последните 2 не са ми ясни,но ще се поровя тук и се надявам да намеря инфо.

Неактивен migle

• Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
« Отговор #25 -: Февруари 29, 2008, 21:16:56 »
Биопсия се прави само , ако ПСР изледването е положително.
Защо не отидеш в София ?
Не искам да давам съвети, но там нещата са по организирани.

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #26 -: Февруари 29, 2008, 22:00:26 »

Здравей lili_ana,
при коя лекарка си била в терапията,беше споменала д-р Иванова, аз се лекувах при нея.
Ако се е заела с твоя случай е безсмислено да посещаваш доц. Коцев тъи като той така или иначе не се занимава лично с пациентите а лекарите от неговия екип.Виж първо какви действия ще предприеме тази лекарка.Когато ти излязат изследванията и в случай че се окаже че хепатита ти е хроничен тогава се налага биопсия за да се разбере какви поражения е нанесъл на черния дроб(ако има такива). Та исках да кажа че биопсията е стандартна процедура при болните от хроничен хепатит на които им предстои лечение.Тези изсл.които ти е казала лекарката да си правиш мисля че всичките са чернодробни ензими.
Поздрави :)

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #27 -: Февруари 29, 2008, 22:29:32 »
Здравей!
Чудесно е, че вече звучиш по-спокойна и уравновесена.
Както вече повечето съфорумци ти казаха с тази болест не идва края на света. Аз съм с хроничен хепатит "С", а приятелят ми е с хроничен "Б". Ние не сме единственият такъв случай. Има и много друи като нас, някои по-добре, други още по-зле, но отчаянието и вглъбяването в болестта води само до лоши последици, безсмислен тормоз и излишно напрежение, които от своя страна само ще промачават дните и живота ти като цяло.
Радвай се, че си жива и здрава, защото ти си си жива и здрава.
Болен за мен е човек, който наистина не може да живее без жизнено важни за него медикаменти или човек, нещастен заради сакатство или някаква друга вродена или придобита форма на инвалидност. И това пак са хора, които в повечето случаи упорито се борят, за да продължават да са тук, сред нас живите и здравие и също като нас да продължават да се радват на слънцето, на небето, на вятъра и дъждеца, на всички радости и прекрасни неща в този живот. Така, че наистина вземи се в ръце, премисли добре нещата и ще разбереш, че проблема не е чак толкова голям, колкото ти го изкарваш в няколкото си първоначални поста.
Имаш детенце! Какво по-голямо щастие от това! Няма повод за униване, а само за още по-смело и целеустремено съществуване, за още по-силно желание за пълноценнен начин на живот, чрез който да покажеш, наложиш и възпиташ на моралните и общочовешки ценности един достоен човек, който да оправдае един ден стойностния ти житейски път и смисъла на човешкия живот като цяло.
Поздрави и успех с изследванията и резултатите.
« Последна редакция: Март 01, 2008, 09:24:23 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Февруари 29, 2008, 22:53:57 »

Здравей lili_ana,
при коя лекарка си била в терапията,беше споменала д-р Иванова, аз се лекувах при нея.
Ако се е заела с твоя случай е безсмислено да посещаваш доц. Коцев тъи като той така или иначе не се занимава лично с пациентите а лекарите от неговия екип.Виж първо какви действия ще предприеме тази лекарка.Когато ти излязат изследванията и в случай че се окаже че хепатита ти е хроничен тогава се налага биопсия за да се разбере какви поражения е нанесъл на черния дроб(ако има такива). Та исках да кажа че биопсията е стандартна процедура при болните от хроничен хепатит на които им предстои лечение.Тези изсл.които ти е казала лекарката да си правиш мисля че всичките са чернодробни ензими.
Поздрави :)
-Зизи,кажи повече за тая доктор Иванова-помогна ли ти,доволна ли си?мен ме вика в терапията,тя има ли друг кабинет или място,където приема? предварително благодаря :)

Има и много друи като нас, някои по-добре, други още по-зле, но отчаянието и вглъбяването в болестта води само до лоши последици, безсмислен тормоз и излишно напрежение, които от своя страна само ще промачават дните и живота ти като цяло.

Имаш детенце! Какво по-голямо щастие от това! Няма повод за униване, а само за още по-смело и целеустремено съществуване, за още по-силно желание за пълноценнен начин на живот, чрез който да покажеш, наложиш и възпиташ един достоен човек, който да оправдае един ден стойностния ти житейски път и смисъла на човешкия живот като цяло.
Поздрави и успех с изследванията и резултатите.

-освен да кажа едно много голямо благодаря за хубавите думи-за друго не се сещам.
хубаво е ,че го има този форум,не знам кой ,как ,за що го е създал,но идеята е мноооого мноооог добра.успех в лечението на всички!

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #29 -: Февруари 29, 2008, 23:23:30 »
Форумът е създаден от родителите му, с много любов и желание да израстне едно голямо, задружно и подкрепящо се семейство, в което както сама се убеждаваш, нама злоба, завист, интриги, лицемерие и пр. подобни дребнави и малодушни изражения. Аз също много се радвам и съм благодарна на всички участници в него, защото те са клетките на този голям и разрастващ се здрав организъм, който може да е изпълнен с проблемите на боледуващите ни тела, но пък оцелява и лека-полека започва да заздравява все повече благодарение на чистите ни и позитивно настроени души. Тук е пълно с антиматерия, която превръща форума ни в уникален и единствен по рода си алхимик.
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007