Автор Тема:  Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения  (Прочетена 30145 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Отговор #45 -: Октомври 26, 2021, 15:32:56 »
При вас случаите, както и при моята сестра е, че сте с неактивен хепатит или поне с много ниска вирулентност. Аз съм с активен и с висока вирулентност, така че % при мен за предаване се увеличават. Не че няма шанс да не се предаде, но в сравнение с вашите случаи е много по-голям за мое съжаление.
Преглеждам стари теми и на няколко места виждам коментари, че при еАг+ има по-добри прогнози за изчистване на HbsAg при продължителна терапия с нуклеотид. И че при еАг- шансът е почти минимален и се изисква доживотна терапия, ако се започне такава. Някой може ли да ми даде статия или някъде да прочета повече по въпроса или това са стари проучвания? Аз толкова изчетох и никъде не съм срещала и все още не намирам такива твърдения.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #46 -: Октомври 26, 2021, 15:59:36 »
Positivevibes имаше една тема за едни гъби, не че те подстрекавам ама пробвала ли си го това? Да я търся ли темата или ще си я намериш сама? :)

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #47 -: Октомври 26, 2021, 23:40:46 »
hristo_gb подстрекавай ме и без това на там клоня :mocking: Пила съм агарикус и рейши като вторите дори повече, но те по-скоро са като имуномодулатор, отколкото да спомагат за образуване на Т-клетки. Интересно за агарикус, че тези, които купувах вече не са достъпни на сайта.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #48 -: Октомври 27, 2021, 09:06:55 »
В Български сайтове са достъпни агарикус. Но не помня ти дали беше в България. Ако ти трябва съдействие бих могъл да ти ги поръчам и пратя, стига да съм се убедил, че си изчела всичко, вкл. и евентуалните рискове при ползването им - доколкото си спомням се стигаше първоначално до състояние близко до острия хепатит, което всъщност е начина да се изчисти вируса.

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #49 -: Октомври 28, 2021, 15:39:51 »
Не си хабете времето и да си тормозите организма с разни гъби с недоказана ефективност.Разбирам, че много ВИ се иска да изчистите вируса, но едва ли ще се случи при отрицателен хепатит, това показва науката и статистиката, при положителен е по-вероятно, но +1 или 2%.Аз също съм с отрицателен хепатит и съм пробвал доста неща, ползите бяха никакви. Щом един път вирусът е излъгал имунитета да го остави да си прави каквото иска, то това да се промени в течение с времето е почти невъзможно. Все пак разбира се, че има изключения, но за да се стигне до сероконверсия и да се изчисти вирусът, трябва да няма виремия за продължителен  период от време, тогава при намаляване на количеството на австралийския антиген е възможно (1%) да се събуди имунитетът и да се случи чудото.Точно в този момент при дългосрочна липса на ДНК и малък брой на австралийски антиген може да се експериментира с гъби и т.н., имуностимулатори и други подобни. Но това с гъбите изобщо не е шега работа, иска се постоянно наблюдение защото има и лоши моменти с някои пациенти с реактивирал вирус. Последните разработки на лекарства и лечение целят точно това, след дългосрочен прием на НА с липсваща или минимална ДНК на вируса в кръвта да се намали възможно най-много количеството на австралийския антиген, и точно тогава евентуално да се спре изцяло лечението с НА за да може да се стимулират Т-клетките и да премахнат вируса изцяло.Това е най-добрия вариант, или поне да се намали до толкова, че имунитетът да го държи без да се увеличава за да спре взимането на НА, поради страничните дългосрочни ефекти. Но изследванията показват, че обикновенно за няколко месеца вируса се връща отново и пак се почва приема на НА.  Пиша го така подробно , защото съм запознат в детайли и да е ясно и всеки да си вземе решението сам.
« Последна редакция: Октомври 28, 2021, 16:08:30 от NO_HBV »

Неактивен vpv

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
« Отговор #50 -: Октомври 28, 2021, 18:49:35 »
.....Щом един път вирусът е излъгал имунитета да го остави да си прави каквото иска, то това да се промени в течение с времето е почти невъзможно. .....

И според мен е така. Ако някой измисли рестарт на имунната система, тогава може да се изчисти вируса.

И аз съм пробвал доста неща. Засега без успех.
Бях попаднал на статия от американски или израелски учени, не помня, че чрез гладолечение може да се рестартира имунната система. Но явно не винаги се получава.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #51 -: Октомври 29, 2021, 01:30:17 »
В Български сайтове са достъпни агарикус. Но не помня ти дали беше в България. Ако ти трябва съдействие бих могъл да ти ги поръчам и пратя, стига да съм се убедил, че си изчела всичко, вкл. и евентуалните рискове при ползването им - доколкото си спомням се стигаше първоначално до състояние близко до острия хепатит, което всъщност е начина да се изчисти вируса.

Много ти благодаря, Христо за предложението, но и тук се намират из разни сайтове, ще видим на кой ще се доверя.

Не си хабете времето и да си тормозите организма с разни гъби с недоказана ефективност.Разбирам, че много ВИ се иска да изчистите вируса, но едва ли ще се случи при отрицателен хепатит, това показва науката и статистиката, при положителен е по-вероятно, но +1 или 2%.

Благодаря Ви за мението, но всъщност аз съм с активен хепатит, положителен е-антиген  :smile: Така че в момента моят имунитет си е буден и се бори. Целта ми е да го подпомогна, за да деактивира вируса, за да спре да нанася щети върху черния дроб. Нямам за цел на този етап да изчистя хепатита напълно  :girl_wink:
Аз също се запознах в детайли със състоянието си, както и със самия вирус, за да имам представа какво би било възможно и какво не. В крайна сметка няма нищо сигурно, но в моя случай си струва да се опита.

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #52 -: Октомври 29, 2021, 10:50:55 »
Пожелавам Ви успех, надявам се да успеете. :smile:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #53 -: Февруари 16, 2022, 23:28:05 »
Ето ме отново с малко обновяване по моя случай за тези, които следят. При последния ми пост споменах, че се чудя дали да започна терапия с Тенофовир или да си дам още 3 месеца с всички билки, тъй като някои ги бях поспряла. В крайна сметка решихме с доктора да изчакаме 3 месеца, въпреки че той продължава да не одобрява моята идея с билките като цяло.

Сега след 3 месеца DNA ми е спаднал от 2 милиона на 34 хил. (никога не съм имала толкова нисък товар), количествения за HbsAg е 3480 от 4463. Нивата на чернодробните ми са в норма почти. И най-интересното HbeAg и HbeAb са ми позитивни и двете. До колкото четох това е изключително рядък случай и препоръчват да се повтори изследването. Надявам се да съм хванала някаква междинна фаза и антигена да покаже негативен при следващото изследване, а антителата да останат позитивни. Нямам представа при такива нива на DNA дали това е възможно, но ако е междинна фаза предполагам, че е възможно. Ако някой е чувал за такива случаи ще се радвам да сподели. :love5:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #54 -: Февруари 18, 2022, 19:17:08 »
Няма нищо странно в това да имаш позитивни антитела и "е'' антиген, това е междинна фаза, вероятно изграждаш антитела, които след количествено натрупване следва да негативират "е" антигена. Желая ти успех в това :)
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 67
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #55 -: Февруари 18, 2022, 21:21:04 »
Много се радвам за тези добри резултати.
Стискам палци при следващото изследване да си Hbeag
 отрицателна. :flowers: :dance:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #56 -: Февруари 20, 2022, 19:06:42 »
Благодаря за включването, Силвана. Звучи обнадеждаващо. След няколко дни ми е часът с доктора и ще се радвам, ако и той го потвърди. Иска ми се да имам и ориентир колко време отнема тази фаза и дали краят ще е само положителни антитела, но предполагам всичко е индивидуално.

Лени и аз много се надявам на същото, въпреки че бях позагубила надежда заради предходното покачване на товара. Надявам се да му се вижда края и да си поотдъхна малко.

Неактивен Iva_na

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
« Отговор #57 -: Февруари 22, 2022, 14:07:28 »
Здравей positivevibes ,много се радвам за постигнатите резултати,дано и за напред да имаш още по добри,от сърце ти го желая!!!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #58 -: Март 16, 2022, 11:49:30 »
Здравейте  :girl_wink:
Месец след последните ми изследвания си пуснах и в България. Там HbeAg e +, а HbeAb e -. Чернодробните ми са 23-26, не помня някога да са били толкова ниски.
Пуснах и ДНК за първи път в Бг в Лаборекспрес. Малко съм объркана с резултата. За log пише 1.14 и за iu/ml е 13.885
Звъннах да попитам това 13 ли е (приравнено 14) или е 13 хиляди. От лабораторията казаха, че е 13. Не че не очаквам спад, но много интересен резултат и защо тогава няма антитела. Не мога да намеря информация за приравняване от log към iu/ml - някой по-запознат? До колкото виждам под 1 log не се откриват резултати, а аз съм 1.14 - възможно ли е тогава наистина да е 13 iu/ml  :girl_angel:
И дали са направили само за антигени и като са видяли, че са позитивни да не са пуснали за антитела  :chat: Нещо ме съмнявя като цяло чувствителността на тестовете в бг. За количествен в чужбина винаги ми е около 3000-4000, а в Бг 200-300 и са едни и същи единиците.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 67
    • Профил
« Отговор #59 -: Март 16, 2022, 15:48:32 »
Иван Рилски е най-добра лаборатория за изследване на HBV DNA.Имат отделение Вирусология.Ако имаш възможност пусни и там,за да сравниш.Аз пътувам от провинцията до там само за HBV DNA  изследването.
Силвана ми препоръча точно там.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007