Автор Тема:  Секс с нов партньор без ваксина  (Прочетена 18081 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Секс с нов партньор без ваксина
« Отговор #30 -: Ноември 18, 2021, 09:39:44 »
Нямахме никакви проблеми по време на кето - дори ме е яд, че от тогава досега така и не мога да постигна същата дисциплина. По-енергичен, "по-лек" и с по-бистра концентрация и мисъл не съм се чувствал никога. Направо беше брутално - сутрин ставах в 5, зареден с енергия, като надрусан. Сега се храня сравнително балансирано, но няма нищо общо като ефект - просто не напълнявам  :smile: Години наред имах проблеми с кожата - себорея и други, всичко изчезна като премахнах 80% от въглехидратите от живота си. Доста от тях и до ден днешен не консумирам. Полезните мазнини правят чудеса.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #31 -: Септември 30, 2022, 15:52:17 »
Здравейте! Имам нужда отново от вас по моя неразрешим казус...
Една година естествени опити за забременяване без успех... правихме спермограми и имаме и мъжки фактор. Нещата си отиват към ин витро.
Пандемиите затихнаха, изкарах прословутата корона наскоро и влязох в Софиямед да се проследявам... където ходих последно и където последно бях с препоръка без лечение (заради нормализираните стойности)
И драмата започна отново. Алат ми е 79.5, АСАТ - 45.7. Виремията я чакам - трябва да се обадя на 3.10. Последно имах 110 хил копия - в двете години пандемия си пусках само това и ензими. Преди година и половина бях с неоткриваем товар, за пръв и единствен път. Сега ще видим актуалната - след КОВИДА!
Натискът в дясното подребрие се върна, ако се дължи изобщо на хепатита (защото беше изчезнал след лапароскопията на ендометриозата, имам сраствания).
В момента карам и някакъв чревен вирус (приятелят ми започна с него, така че не вярвам да е нещо свързано с хепатита също).

Лежах една вечер в болницата и на сутринта на визитацията професор Чернев и компания ми обясниха, че биопсията ми е с изтекла валидност (от 04.2018 г.), трябвало да се повтори. Отричат Фиброскан ииии искат да ме слагат на терапия със Зефикс, заради непоносимостта към Тенофовир. Или на Бараклуд и ако забременея, да го сменям... Аз им обяснявам, че трябва да ходя на ин витро, че и там положението ми е зле с диагнозата и гинеколозите притискат (имам ендометриоза на дебелото черво) и много проблеми и оплаквания. Навършвам и 38 г. Притискат ме отвсякъде!
Питах аз какво стана с плана да не взимам нищо, докато не забременея и после да се преценява спрямо виремията... не може! Сега трябва. Ако станеш резистентна, станеш...
Тук откривам само старо интервю с професор Антонов (2009 г.), където пише следното:

Докато например при една Хърватска, където масово въведоха използването на медикамента Зефикс за лечение на хепатит Б, те сега имат проблем с новите медикаменти, защото "благодарение" на тази практика те вече имат резистентност, която се предава и на следващите медикаменти. Същото стана и с колегите от Югоизточна Азия, където също масово лекуваха със Зефикс и сега например там, един от добрите медикаменти в света - Бараклуде /Ентекавир/ не може да се прилага, защото всички хора са лекувани със Зефикс и имат резистентност. А резистентноста от единия се пренася на другия медикамент. Нещо като при антибиотиците, резистентноста от единия антибиотик се пренася и на другия антибиотик.

Не знам актуална ли е тази информация и ако да, то не е ли лудост цялото това хвърляне в посока резистентност, без изход назад? Да не говорим, че ако успея да забременея, Бараклуд не е ок... на трети пак ще ме мъмрят, като излезе резултатът, но как се взима подобно решение, като изглежда абсурдно?
Моля ви, ориентирайте ме към днешна дата как са нещата! Има ли жени, забременели, родили,на лекарство, различно от Тенофовир или без никакво и с какви показатели? От Софиямед ме уверяват, че никоя клиника няма да ми прави ин витро с активен вирус. А истината е, че в клиниките нямат подобен опит и практика, защото жените си взимат Тенофовира, забременяват си и си раждат.  Откъде ще знаят какво става, ако нещата не са под контрола на медикамент или пък са с някой от другите медикаменти?!
Моля ви!!! С докторите не може да се разговаря. Толкова пъти опитах... не разбират. Не желаят да обсъждаме. Казват "Това трябва да го взимаш цял живот" и край. 

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #32 -: Октомври 03, 2022, 10:38:29 »
Здравей,

Карам направо:

1. не можеш да разчиташ на интервю от 2009 г. да дава актуална информация, от тогава се промениха много нещата.
2. решение за лечение се взима не само въз основа на повишени чернодробни и ниво на виремия, но и какво е актуалното чернодробно състояние - има ли фиброза и активност, какво е нивото на австралийски ангиген.
3. това, че бииопсията е изтекла, не е причина да не ти направят фиброскан, за да се види какво е състоянието на дроба. Ако няма абсолютно никаква активност или фирбоза и нямаш нужда от терапия на този етап, защо да си причиняваш биопсията?
4. посети друг лекар за мнение, отиди и на трети, ако е нужно.
5. състоянието (ако нямаш чернодробно увреждане) не е пречка да не започнеш инвитро. При забременяване ще следиш виремията и ако се качи в последния триместър ще започнеш зефикс за определено време. Действай с това, което ти е най-наложително, други неща ги нагаждаш.

Успех!
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #33 -: Октомври 03, 2022, 16:28:35 »
Силвана, благодаря ти, че се включи. Виремията ми е 180 хил копия, излязъл е резултатът.
Докторката подготвяла протокол за Зефикс и ми пожела приятен ден и ми затвори.
Аз мога да си взема всичко, плюс протокола и да се консултирам, където поискам, нали така? Тоест тя ми казва категорично "За лечение си" и "Пускам ти протокол". Ще направя непременно фиброскан и мисля да го съчетая с консулт на това лечение. Оказва се обаче, че за ин витро искат документ от гастро, че няма противопоказания във връзка с хепатита. Тази докторка казва, че никой няма да ми издаде такъв с активен вирус. Аз обаче наистина съм прясна след ковид, преди който ензимите бяха в норма.. през цялото време. Нивото на австр антиген е 2500. Била съм с много по-високи показатели! Страх ме е да не ме вържат сега за Зефикса и после да нямам с какво да противодействам!!! Поне аз в себе си го чувствам като грешка.
Чернодробното увреждане последно е проверявано преди ковида А1Ф2
Къде е най-добър фибросканът? Има ли значение - Иван Рилски, Токуда? Ще отида и ще платя каквото е нужно за него.

П. С. Каза ми да си изследвам хепатит Д за протокола, има ли значение къде? Трябвало й до няколко дни. Ако не взема тоя протокол, може после да ми искат биопсия - спорят на 4 г ли трябва, на 5 ли... и се чудя дали не е най-добре да го приема, пък после да решавам и да обикалям с него? Биопсията я искат, понеже ТРЯБВА лечение според тях. Сега направили компромис и да пуснат протокола така... Понеже според професора още е в срок. Големи простотии са това и не ме интересуват. Зефикс е евтино лекарство и ако трябва, ще си го купувам! Въпросът е да не си вкарам автогол.
« Последна редакция: Октомври 03, 2022, 16:36:12 от edna_ot_vas »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #34 -: Октомври 03, 2022, 17:00:10 »
Защо да даваш пари за хеп. Д изследване и да взимаш протокол, ако ти нямаш Фиброскан, нямаш друг консулт и вътрешно не си сигурна в това, което правиш? Не казвам, че НЕ си за лечение, но вероятността е 50 на 50 и трябва да провериш, преди да се вържеш на доживотно лечение. Много е лесно да се изпише.

Отиди при д-р Балабанска в Токуда, последно беше 180 лв прегледа при нея с Фиброскан. Тя написа дисертация по темата, моята лекарка е и я препоръчвам на всеки с хепатит В. Ако се наложи, и тя може да ти пусне протокол със старата биопсия. Валидността му е  4 г. преди датата на кандидатстване, но щом в Софиямед могат да ги тълкуват правилата както си искат, така следва да може и в другите болници. Не се шашкай, не си позволявай паниката да те води, защото така се взимат прибързани решения, които понякога може и да са грешни. Ако и д-р Балабанска потвърди мнението от Софиямед, тогава поне ще знаеш, че не правиш грешка.

п.с. виремията не е висока, но това при хепатит В нищо не означава.
« Последна редакция: Октомври 03, 2022, 17:06:04 от Силвана Лесидренска »
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2022, 13:42:27 »
Няма свързване с Токуда, явно ще трябва на място. Някаква идея за реда на записване за фиброскан там? Как да осъществя връзка, много ли се чака? Че се притеснявам, че Софиямед сигурно са ми пуснали протокола...

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Публикации: 69
    • Профил
« Отговор #36 -: Октомври 06, 2022, 22:55:07 »
Аз винаги успявам,да,запиша час за Фиброскан и др.Балабанска в Токуда .Бъди по настоятелна,и пробвай различни часове през деня.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #37 -: Октомври 10, 2022, 13:20:05 »
След два дни неуспешни опити и онлайн заявка, на която никой не ми отговори, многобройни записи да ми звъннат по-късно и т. н.,  отидох на място и се записах. Утре съм сутринта. Стискайте палци.

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2022, 13:55:33 »
Минах фиброскана.  Фиброза 0 към 1 и стеатоза 1.
Според д-р Балабанска започването на Зефикс е грешка. Тя не знае да се прилага на бременни и няма опит с такива. Всичко живо е на Тенофовир. Но според нея няма и случай в света на непоносимост към него (чичко гугъл казва друго), а някои от вас знаят какво ми се случи, докато опитвах да го взимам... борих се по 3-4 дни, много трудно се оправих с кортикостероиди... беше изгаряне и чудо, все едно са ме заляли с киселина... не искам дори да си спомням и избягвам да обяснявам подробно какъв кошмар беше, така и така не ми вярват. Не виждам смисъл. Въпросът е, че това хапче няма как да го взимам, нито бременна, нито небременна. Доктор Балабанска се консултира с неин колега там, чието име не знам и той също не считаше за разумно започване на Зефикс с моите показатели.  Обясни ми и за резистентността, както и че според нея по време на бременност трябва да се спира, което води до пожълтяване, скок на виремия и не бива... Каза, че ще проучи кое лекарство в коя група е на безопасност, клинични изпитвания... но аз знам. Нали ги има на този сайт? Замълчах си, за да не я подразня нещо, въпреки че е добра и търпелива.
Тоест, излиза, че моите разсъждения и проучвания са верни... Изписа ми за ензимите добавка, каза да ги проверявам на всеки два месеца и да видим дали ще спаднат след ковида.... да се заема с инсулиновата ми резистентност, защото е свързана със стеатозата. Може да ползвам подсладители, вместо захар - питах и това. Каза, че стимулация при ин витро ще се отрази на показателите ми, но не ми я забрани. Ще ми издаде документ, че състоянието ми позволява да кандидатствам за ин витро - явно се изисква такъв. Това е. Две мнения противоположни. За едните трябва да започна лечение веднага и доживот, за другите - не. Само наблюдение, ваксинация и имуноглобулин при раждане. За мен най-успокоителното е, че чернодробното увреждане не прогресира за момента.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #39 -: Октомври 12, 2022, 10:00:43 »
знаех си.. :) Само това ще кажа.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007