Здравейте! Имам нужда отново от вас по моя неразрешим казус...
Една година естествени опити за забременяване без успех... правихме спермограми и имаме и мъжки фактор. Нещата си отиват към ин витро.
Пандемиите затихнаха, изкарах прословутата корона наскоро и влязох в Софиямед да се проследявам... където ходих последно и където последно бях с препоръка без лечение (заради нормализираните стойности)
И драмата започна отново. Алат ми е 79.5, АСАТ - 45.7. Виремията я чакам - трябва да се обадя на 3.10. Последно имах 110 хил копия - в двете години пандемия си пусках само това и ензими. Преди година и половина бях с неоткриваем товар, за пръв и единствен път. Сега ще видим актуалната - след КОВИДА!
Натискът в дясното подребрие се върна, ако се дължи изобщо на хепатита (защото беше изчезнал след лапароскопията на ендометриозата, имам сраствания).
В момента карам и някакъв чревен вирус (приятелят ми започна с него, така че не вярвам да е нещо свързано с хепатита също).
Лежах една вечер в болницата и на сутринта на визитацията професор Чернев и компания ми обясниха, че биопсията ми е с изтекла валидност (от 04.2018 г.), трябвало да се повтори. Отричат Фиброскан ииии искат да ме слагат на терапия със Зефикс, заради непоносимостта към Тенофовир. Или на Бараклуд и ако забременея, да го сменям... Аз им обяснявам, че трябва да ходя на ин витро, че и там положението ми е зле с диагнозата и гинеколозите притискат (имам ендометриоза на дебелото черво) и много проблеми и оплаквания. Навършвам и 38 г. Притискат ме отвсякъде!
Питах аз какво стана с плана да не взимам нищо, докато не забременея и после да се преценява спрямо виремията... не може! Сега трябва. Ако станеш резистентна, станеш...
Тук откривам само старо интервю с професор Антонов (2009 г.), където пише следното:
Докато например при една Хърватска, където масово въведоха използването на медикамента Зефикс за лечение на хепатит Б, те сега имат проблем с новите медикаменти, защото "благодарение" на тази практика те вече имат резистентност, която се предава и на следващите медикаменти. Същото стана и с колегите от Югоизточна Азия, където също масово лекуваха със Зефикс и сега например там, един от добрите медикаменти в света - Бараклуде /Ентекавир/ не може да се прилага, защото всички хора са лекувани със Зефикс и имат резистентност. А резистентноста от единия се пренася на другия медикамент. Нещо като при антибиотиците, резистентноста от единия антибиотик се пренася и на другия антибиотик.
Не знам актуална ли е тази информация и ако да, то не е ли лудост цялото това хвърляне в посока резистентност, без изход назад? Да не говорим, че ако успея да забременея, Бараклуд не е ок... на трети пак ще ме мъмрят, като излезе резултатът, но как се взима подобно решение, като изглежда абсурдно?
Моля ви, ориентирайте ме към днешна дата как са нещата! Има ли жени, забременели, родили,на лекарство, различно от Тенофовир или без никакво и с какви показатели? От Софиямед ме уверяват, че никоя клиника няма да ми прави ин витро с активен вирус. А истината е, че в клиниките нямат подобен опит и практика, защото жените си взимат Тенофовира, забременяват си и си раждат. Откъде ще знаят какво става, ако нещата не са под контрола на медикамент или пък са с някой от другите медикаменти?!
Моля ви!!! С докторите не може да се разговаря. Толкова пъти опитах... не разбират. Не желаят да обсъждаме. Казват "Това трябва да го взимаш цял живот" и край.