Здравейте!
Вече със сигурност знам, че тази болест на Шон Лайн Хенох е авто-имунно заболяване.
Много съм разочарована.
Мисля, че няма да мога да се лекувам. Информацията я измъкнах от интернет, но все още ми остава надеждата, утре когато имам отново час при доктората по вътрешни болести, да ми каже, че след консутацията си с хепатолог, мога да започна лечението. Аз дори не знаех, че тя не е хепатоложка. Днес звънях по болниците в Барселона и успях да говоря само с един хепатолог, който ми каза, че при всички случаи ако започна лечение, ще трябва то да бъде водено от хепатолог - специалист, а не от лекар по вътрешни болести.
Яд ме е, защото досега незнам къде съм бляла, ами не съм се поинтересувала тази моя докторка, какъв специалист е в същност.
Още по-гадно ми става сега, като знам, че имам автоимунно заболяване, което може да бъде провокирано от медикаментите за лечение на хроничния ми хепатит. Четох в интернет, че Синдрома на Шон Лайн Хенох се проявява предимно в детството, но може да бъде провокирано и в по-напреднала възрас и при млади хора имам предвид. Мойте спомени от тази болест са кошмарни. Претърпях ужасни, ама наистина ужасни болки по времето, когато лежах в МА и едва не умрях тогава. Също четох, че тази болест няма лечение, а просто се изчаква организма сам да се справи с нея, лежейки на легло с колкото се може по-малко движение, за да не се предизвикват разпуквания и разкъсвания на стените на кръвоносните съдове. Спазва се диета, при която се засилват онези елементи в организма, които подсилват укрепването на кръвоносните съдове.
Незнам какво да кажа. Това беше най-малкото, което очаквах, Сега дори да ми кажат, че мога да започна лечение, ще бъда в постоянно напрежение, да не се провокира този синдром, защото имам чувството, че бъде ли възбуден да се появи на ново, връщане назад за мен няма да има.
Отчаях се, наистина.
Очаквам повече информация от някой ако има и разбира се подкрепа, преди всичко!
Поздрави!