Автор Тема:  10 месеца след началото на лечението  (Прочетена 13406 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
10 месеца след началото на лечението
« -: Февруари 29, 2008, 01:45:25 »
Хей, Силви, здравей!
Радвам се да те видя отново насам.
Разкажи как върви лечението на дъщеричката ти. Как е с учението?
Милата, толкова ми е жално за нея, пък и за теб. Доста голямо изпитание е това лечение и за двете ви. Пиши по-подробно как се развиват нещата. Имате ли вече някакви резултати, изследвания, напредък. Ако не ти е проблем публикувай някои нейни анализи и разкажи как и понася лечението. Има ли много странични ефекти?
Разбра ли за препарата, който се препоръчва срещу косопада? Има отделна тема за него. Продава се във ветеринарните аптеки и се използва като маска. Ако не се лъжа казва се Тривимитанол. Можете да го пробвате, за да избегнете поне този проблем появяващ се по време на лечението с Интерферон и Рибавирин.
Чакам отговор с огромно нетърпение. Бях се притеснила, че се загуби така внезапно.
Надявам се да ни зарадваш с добри вести и ви пожелавам само най-добрите резултати от анализите и по-скорошно и неусетно, успешно приключване на лечението.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #1 -: Февруари 29, 2008, 20:14:23 »
Хей, Силви, здравей!
Радвам се да те видя отново насам.
Разкажи как върви лечението на дъщеричката ти. Как е с учението?
Милата, толкова ми е жално за нея, пък и за теб. Доста голямо изпитание е това лечение и за двете ви. Пиши по-подробно как се развиват нещата. Имате ли вече някакви резултати, изследвания, напредък. Ако не ти е проблем публикувай някои нейни анализи и разкажи как и понася лечението. Има ли много странични ефекти?
Разбра ли за препарата, който се препоръчва срещу косопада? Има отделна тема за него. Продава се във ветеринарните аптеки и се използва като маска. Ако не се лъжа казва се Тривимитанол. Можете да го пробвате, за да избегнете поне този проблем появяващ се по време на лечението с Интерферон и Рибавирин.
Чакам отговор с огромно нетърпение. Бях се притеснила, че се загуби така внезапно.
Надявам се да ни зарадваш с добри вести и ви пожелавам само най-добрите резултати от анализите и по-скорошно и неусетно, успешно приключване на лечението.
Поздрави!

Nevron, благодаря за вниманието и хубавите думи!
      Моята дъщеря се лекува вече 10 дълги месеци. От месец октомври 2007 г. е студентка в София и за съжалениие не е непрекъснато около мен. Последните изследвания, които й направиха са през месец декември,  определено са добри:
АСАТ 27
АЛАТ 26
ГГТП 26
АФ 120
ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БИОХИМИЧНИ :общ белтък, албумин, билирубин, креатинин, кръвна захар, пик. к-на са в норма. В кръвната картина резултатите са в почти в норма - малко нисички: ХЕМОГЛОБИН - 113, ЕРИТРОЦИТИ - 3,72 ЛЕВКОЦИТИ - 3,6, ТРОМБОЦИТИ  163.
     След изпитната сесия, която е успешна - шест взети изпита, с общ успех над 5, си почина една седмица на Враца, но не пожела да я заведа да я изследват, защото се чувства добре. Странични ефекти от лечението почти няма /поне така ми казва/. В тази седмица беше под еуфорията  за нова прическа - поставиха и допълнителна коса. Косата й доста оредя, но косопадът спря, след ампули  VICHI и ANASTIM, хранителни добавки DUCRAY ANACAPS и витамини Мерц.
           Сега със свито сърце и страх очаквам какви ще бъдат резултатите от HCV PHK /качествено определяне/, след приключване на лечението.
     За себе си - изгубих се защото съм гл. счетоводител на най-голямото предприятие във Враца и съм в годишно приключване.
      При някаква новина, най-вече като станат резултатите готови ще пиша  непременно.
      Благодаря на всички за съдействието! Весели празници!
« Последна редакция: Март 03, 2008, 16:03:03 от Radoslav Rusinov »

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #2 -: Март 03, 2008, 17:41:07 »
Здравей отново, Силви!
Не й ли правиха на 3-тият или на 6-тият месец ПСР?
И ако са й правили, какви са резултатите?
Пиши, моля те! Тя пие ли парацетамол или нещо срещу страничните ефекти?
Очаквам да пишеш скоро и пожелавам успешно приключване на лечението и годишния финансов отчет на фирмата, за която работиш.
Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 04, 2008, 19:51:29 »
Не й ли правиха на 3-тият или на 6-тият месец ПСР?
И ако са й правили, какви са резултатите?
Пиши, моля те! Тя пие ли парацетамол или нещо срещу страничните ефекти?
    На дъщеря ми на 3-я месец от началото на лечението й направиха HCV RNA /RT-PCR/  и резултатът е под 600 IU/ml, което означава, че не се засича вирус в кръвта. Надявам се и в бъдеще за добри резултати.
     По отношение на страничните ефекти, вече не пие нищо. В самото начало на лечението беше със силни мускулни и ставни болки, повишена температура, отпадналост, но постепенно тези оплаквания отшумяха. Тогава приемаше аналгин. Странно, но при поставянето на инжекцията в петък се е почувствала силно неразположена и със световъртеж /така се случваше в началото/. Пила е кафе и кола и след около половин час се е оправила. Това, което аз наблюдавам в нея, е повишена нервна възбуда. Способна е да избухне по повод на съвсем незначителни и дребни неща. Обяснявам си го като един от страничните ефектити от лечението, защото преди това беше доста по-спокойна и никога не избухваше.
     В началота на лечението изгуби апетит и свали 3-4 кг от теглото, което за нея е много, защото е дребничка е слабичка. В последствие, след 3-4-ия месец започна да се храни добре и почти е възстановила теглото си.
     Много е борбена и упорита и почти "на крак" изкара тежките моменти. Сега нищо друго не остава, освен финала и резултатите след него.
     На всички желая поносимо лечение и разбира се резултатно!

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
    • Профил
Re: 10 месеца след началото на лечението
« Отговор #4 -: Март 17, 2008, 21:23:51 »
   На моята дъщеря й остават само 7 инженкцци. Контролни изследвания й правиха през м. декември 2007 год. Тук аз проявих немарливост и не проследявах месечно задължителните кръвни проби, но нали е студентка и все не може да намери време за здравето си. Едва в събота - 05.03.2008 год.  й пуснаха контролни изследвания и се радвам на резултатите - всички биохимични изследвания са в норма:
Общ белтък - 78,2 референтни стойности /58-80/
Албумин - 45                                        /35-50/
Креатенин - 47                                     /44-133/
Урея - 3,7                                            /1,7-8,3/
Глюкоза - 5,3                                       /3,3-6,1/
АСАТ - 26                                            /50/
АЛАТ - 18                                            /41/
АФ - 146                                              /90-280/
ГТП - 26                                               /жени -40/
АМИЛАЗА - 53,5                                    /50/

В кръвната картина всичко е на долни граници, но това продължава от месеци наред и няма кой знае каква промяна. Хемоглобинът й е 113, като се има предвид, че в началото на лечението беше падвал до 96. Тромбоцитите са в норма. Малко под нормата са еритроцитите.
           Дано всичко в бъдеще да върви добре в резултатите. На 02.05.2008 год е последната инжекция интерферон. Едногодишният ад е почти към своя край.

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #5 -: Март 18, 2008, 11:06:59 »

Здравий Силви,
много се радвам че дъщеря ти е добре ;) дано да задържи хубавите резултати до края а и след това разбира се :).
Искам да те питам как се справяте с пиелонефрита,има ли оплаквания (бактерии в урината,болки,температура и т.н) аз съм със същото заболяване и по време на лечението с интерферон, пробвах да пия на два пъти антибиотик но не се получи-даваха странични ефекти . До края на лечението а и след това спрях да лекувам бъбреците поради невъзможност,но сега се залавям сериозно и с този проблем. Аз лично дори и след изпит антибиотик на другия месец пак съм с бактерии,това се повтаря от няколко години, но пък бъбречни кризи не съм правила, разминавам се само с леко повишена температура и тъпа болка в кръста.

Поздрави :)

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 18, 2008, 16:03:56 »
          Здравей Zizi,
          С пиелонефрита определено през целия курс на интерфероновото лечение имаше проблеми. Дори миналата седмица пак е била с кървава урина. При последното изследване утайката /СУЕ/ е доста ускорена 40 мм. Говорих с лекарите в нашата болница и според тях това говори за възпалителен процес и тлееща инфекция и е необходимо иследване на урина, урокултура и т. н. В началото на годината беше със силен възпалителен процес на бъбреците и висока температура и тогава й назначиха антибиотик - Зинат. Даже трябваше да остане за лечение в Бъбречно онделение, но тъй като беше в изпитна сесия се наложи да се лекува при домашни условия. Сега се чудя какво да правя, не ми се иска да пие антибиотик до края на лечението, въпреки че при нея не се наблюдаваха странични ефекти от антибиотика. В момента няма температура и дано издържи до 02.05.2008 год. А след като приключи с интерфероните, започва да лекува бъбреците. Бъбречното заболяване е не по-малко опасно от чернодробното.
         Пожелавам ти успешно лечение на бактериите. Надявам се, че след като са изолирани бактерии ти е правена антибиограма - това означава от какви антибиотици се повлиява лечението на изолираните бактерии.
         Пиши как се развиват нещата при теб.
         С поздрави: Силвия

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #7 -: Март 18, 2008, 16:39:47 »
Здравей, Силви!
Пожелавам на дъщеря ти да задържи и след края на лечението отрицателния резултат!
Поздрави,
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 18, 2008, 19:54:50 »
   Благодаря на всички за хубавите думи и пожелания.
   Успешното лечение на детето е най-важнота нещо в живота ми. Тя е единствената ми дъщеря, никакви проблеми с поведението си не ние и създавала, израстна като здраво и жизнено дете, много е хубава /нека не звучи нескромно, околните така я оценяват/. Е разбира се, не са липсвали детски лудории. Проблеми със здравето започнаха в годините на пубертета - гнойни ангини, които доведоха до хроничин тонзилит и последствие бъбречни проблеми, а сега най-неочаквано хепатит С и то по вина на стоматолог, използващ нестерилни инструменти.
    На всичики желая, след лечението да имате само минус /-/ в резултатите.
    Вече ще съм редовен посетител и читател във форума. Финализирах годишното счетоводно и финансово приключване и няма да ми се налага всяка вечер да стоя до късно в службата.
                                                            С най-дълбоки уважения към всички: Силвия

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #9 -: Март 18, 2008, 22:29:58 »
Силви , поздравления и от мен! Радвам се за дъщеря ти и се надявам всичко да е наред и на финала. Успех

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Март 18, 2008, 22:46:52 »
Силви, поздравления за хубавите резултати от изследванията на дъщеря ти! Дано всички изследвания занапред да са и отрицателни!
Проблемите с бъбреците и вероятността от влошаване на работата на  бъбреците по време на интерфероново лечение, е нещо, което все още се знае от много малко хора.
Аз се опитвам вече на няколко места във форума, да предупреждавам хората на които предстои лечение, задължително да си изследват бъбреците, преди да започнат.
Ако имаш възможност, можеш ли в една отделна тема да разкажеш всичко, което знаеш за бъбречните проблеми и интерфероновото лечение. Да разкажеш по-конкретно какви точно изследвания трябва да си направи човек, какви са нормите, и малко за проблемите, които е имала дъщеря ти по време на лечението.
Ще бъде много полезно на всички, които тепърва ще започват лечение и се надявам това да им помогне да се подготвят по-добре за това, което им предстои.
Ще съм ти задължен!  ::)

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Март 20, 2008, 21:32:40 »
   Здравей Радо,
    Ще пусна отделна тема за връзката между интерфероновото лечение и хроничните бъбречни заболявания, но за да съм по-точна, изчерпателна и полезна за потребителите на форума, ще го направя, след като се консултирам с една приятелка, лекар - гастроентеролог. Това ще стане до няколко дни.
                            Силвия

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #12 -: Март 21, 2008, 11:40:02 »
Здравей Силви,

И аз се радвам да разбера, че резултатите на дъщеря ти са добри. А те ще стават и все по-добри!! Пожелавам й да няма никога повече такива проблеми! Както казваш, тя е млада, умна и хубава и аз съм сигурна, че след това изпитание, й предстоят само хубави неща в живота!!  :) Възхищавам й се, че е успяла успешно да си вземе изпитите, въпреки изпитанията, през които преминава!!!

Сърдечни поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #13 -: Март 21, 2008, 16:20:33 »
Здравей Силви, много се радвам за дъщеричката ти! Както разбирам тя е не само млада и красива, тя е и с много силен дух, дух на борец. Пожелавам и на двете ви да си отдъхнете, след всичко преживяно покрай тези ужасни болести, които я измъчват. Успех за пълното излекуване на това смело момиченце!!!  :)Поздрави от мен и Пловдив! ;D

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007