Автор Тема:  Постоянна температура при хроничен хепатит C - симптом ли е?  (Прочетена 22667 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: постоянна температура
« Отговор #15 -: Март 10, 2008, 15:56:35 »
Щом си решила да ходиш при джи-пито може той да ти пусне направление за посявка+атибиограма така ще ти излезе безплатно,само че го излъжи че имаш тъпа болка в кръста щото иначе може и да ти откаже но ти казвам че може и да е от това напълно вероятно
Правех си планове догодина по това време да си имам бебе, а то какво стана - вместо по акушери да ходя по хепатолози
И аз преди 2 години дях в същото положение така исках да си имам бебенце някакво такова сладичко :-* но кофти се получи с тоя хепатит.И въпреки това не падай духом за всяко нещо си има време, сега на първо място си ти и здравето ти.
Поздрави ;)

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #16 -: Март 10, 2008, 16:13:11 »
Уви, аз нямам време , в края на месеца ставам на 45, а ако чакам да мине лечението ще съм  на 47-48.
Това за бъбреците е добра идея, между другото аз отдавна имам някакво тъпо неразположение в кръста и ми е минавало през ум ,че може да са бъбреци

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #17 -: Март 13, 2008, 22:03:34 »
Благодаря Зизи,
 всяко мнение е от значение за мен.
Аз затова и зададох въпроса, защото никъде в симптомите   на хепатита не срещнах да пише за постоянна темтература.
Мислех да пиатам по рано но исках да изчета колкото се може повече информация.
Здравей,
високата температура не е симптом на хроничния хепатит. Явно причината е някъде другаде, ако продължаваш да се чувстваш зле, по-добре отиди на преглед и се опитай да разбереш причината. Няма нужда да чакаш влизането в болницата за инжекцията. Така ще имаш време и да реагираш ако ти открият някоя настинка или нещо друго и ще по-добре при влизането в болницата.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #18 -: Март 13, 2008, 22:06:15 »
Уви, аз нямам време , в края на месеца ставам на 45, а ако чакам да мине лечението ще съм  на 47-48.
Това за бъбреците е добра идея, между другото аз отдавна имам някакво тъпо неразположение в кръста и ми е минавало през ум ,че може да са бъбреци
Едно от изследванията, които трябва да си направиш преди лечението, са бъбреците. От два месеца се каня да пусна статия със списъка с изследвания, които трябва да си направи човек преди започване на лечение, но все не успявам. В скоро време ще я пусна.
Интерфероновото лечение може да окаже влияние на работата на бъбреците и затова си направи изследвания, за да се увериш, че с тях всичко е наред.
Не забравяй кръвната захар, щитовидната жлеза и прегледа на очите.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Благодаря Радо!
Аз все още си чам резултата от ПСР-то, после ще е биопсията, а до първата инжекция доста има да почакам.
Благодаря за съвета. Утре сутринта ще цъфна като млада фиданка пред джи пи-то и ако се преборя за повече изследвания ще е мн добре. Сега поне знам какво да искам.

Бъдете здрави!!!

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
   Според мен температурата се дължи на някаква хронична инфекция. Моята дъщера преди да "лепне" хепатита поддържаше много често температура 37,2, 37,3. При нея имаше две хронични огнища: хроничен тонзилит /възпаление на сливиците/ и пиелонефрит. От гастроклиниката "Св. Иван Рилски", където се лекува, лекарите ме предупредиха , че е необходимо преди лечението с интерферони да се премахнат хроничните заболявания, защото по време на лечение с интерферони се отключва всяко хронично заболяване. Сливиците оперира и премахнахме едно постоянно действащо гнойно огнище. Но с бъбреците е по-трудно. Лекуващият гастроентеролог й предписа 3-месечен прием на Уростим - имуностимулатор, който се приема при остри и хронични заболявания на урогениталния тракт, цистити, пиелонефрити, уретрити и др. Но за съжаление и това не помогна. По време на лечението на няколко пъти получава бъбречни кризи, кървави урини /макроскопска хематурия/, изобщо неприятна история.
    Моят съвет е преди да започнеш интерфероните, да потърсиш причината за температурата  и да лекуваш стари хронични заболявания.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007