Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - smokesize

Страници: [1]
1
Здравейте, на края на лечението си съм на хепатит С. Лекуват ме с Epclusa и ми остават 7 хапчета до края на лечението. Като цяло всичко до тук мина доста добре, не съм имал някакви силно проявени странични ефекти. Любопитно ми е след лечението какво следва и някой имал ли е оплаквания и като цяло възстановителният процес как протича? Нямам сериозно увреждане на черния дроб, води се Ф1.

2
Здравейте, благодаря за отговора. Предписано ми е Epclusa за 12 седмици за лечение на Хепатит С и когато прочетох листовката ме озадачи тази част:

“Коинфекция с HCV/HBV (вирус на хепатит В)
По време на или след лечение с директно действащи антивирусни лекарствени продукти са съобщени случаи на реактивация на вирус на хепатит B (HBV), някои от тях с летален изход. При всички пациенти трябва да се направи скрининг за HBV преди започване на терапията. При коинфектираните с HCV/HBV пациенти има риск от реактивация на HBV и следва да бъдат наблюдавани и контролирани според актуалните клинични ръководства.”

Заради това ме е страх при Anti-HBc total-положителен, дали е възможно да се реактивира?

3
Никой ли не може да помогне с информация по горните ми въпроси? Благодаря предварително

4
Благодаря за отговора!
Става въпрос за започване лечение на хепатит С и понеже четох, че е възможна реактивация на хепатит Б, а пък от него нищо не разбирам. Изследванията са сумати видове, някъде четох, че може да е в латентна форма и да не се засича в кръвта, ами само антитела да излизат.
Съществува ли опасност от реактивация? Също така има ли риск да заразиш някой при горните резултати? Или наистина показват че вирусът е изчистен на 100%?

5
Извинявам се за поредната тема, за разчитане на резултати, но определено съм объркан.
HB s Ag – Отрицателен
Anti-HBs – Отрицателен
Anti-HBc total – Положителен
HBV DNA – Не се открива
До колкото разбрах, това е индикатор, че организмът някога се е срещал с вируса на хепатит Б, но вече го няма?

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007