Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - june12

Страници: [1] 2
1
На лечение съм / Антитела
« -: Юни 26, 2016, 10:22:24 »
Уважаеми приятели,
Когато започнах лечение на Хепатит Б,имах сл.резултати:HBeAg(+) i anti Hbe (-).
На 24 месец и до днес,резултатите се обърнаха:HBeAg (-),anti Hbe (+).

Какво е станало?
Моля за компетентния Ви отговор!                        :love5:

2
Общи теми / PCR
« -: Юни 07, 2016, 18:23:12 »
      Скъпи приятели,
Отдавна не съм писала тук,поради допълнително тежко заболяване-Карцином на уретрата.
За припомняне:Имам открити преди 4 години Хепатит Б и Цироза.Поддържам се с Бараклуд(знам,че няма излекуване...).
По дадена ми схема,на всеки 3 месеца постъпвам в болницата за изследвания и проследяване на състоянието ми,а на 6 месеца-изготвяне на Протокол за Бараклуда.На всеки 6 месеца ми се прави безплатно ПиСиАр.
Имам 2 МКБ-К74,6 и В18,1.Хоспитализирват ме по кл.пътека 035.Последният път ми казаха,че по тази пътека трябва да плащам сама ПиСиАр-а два пъти годишно.Но за другата диагноза(не запомних за хепатита ли казаха),НЗОК плащало ПиСиАр-а.
След няколко дни пак влизам в болницата и трябва да плащам 120 лв.за това изследване.Пенсията ми е 200 лв-не знам как ще се живее,да не говорим разходите по другото заболяване-карцинома...

Моля компетентните ръководители на дружеството ни,да ми изяснят как стоят законово нещата!

Предварително благодаря и желая на всички,страдащи от "нашата" болест,да я преодолеят и станат отново здрави и щастливи!

С уважение и много прегръдки-
Светла                                                 :flowers:

3
Здравейте,приятели!
Лекарството ми се отпуска от аптеката на всяко 5 число на месеца.Преди Великденските празници аптекарката беше в отпуск няколко дни,а после и празниците -няколко дни и докато го поръчам и го докарат в нашия град,стана 15 април.Цели 10 дни!За да не прекъсна лечението си,взех заем таблетки Бараклуд.Щом на 15 взех моето лекарство,върнах заема си.И сега ще ми изпишат следващата рецепта на 15 май,вместо на 5.Какво да направя?

Благодаря ви предварително за съвета!                 :flowers:

4
                            Бъдете силни и борбени,млади хора!Пожелавам ви да се освободите от оковите на болестта и да градите живота си с много обич и упоритост!Много успехи и щастие на семействата ви,които ви подкрепят и ценят!

                                Честита Нова година!        :party: :party: :party: :flowers:     :laugh: :doubleup:

5
На лечение съм / Протокол от НЗОК
« -: Декември 15, 2014, 18:28:09 »
Мили приятели,искам да споделя с вас недоумението,разочарованието и ядовете си при кандидатстване за нов протокол за Бараклуд:Предвид празниците,бях хоспитализирана по-рано за изследванията,необходими за протокола.6 рецепта трябва да взема на 05.01.2015г.Попитах он-лайн НЗОК-може ли да взема по-рано рецептата,за да изпратя по-рано документите и да дойде по-рано новия протокол.От НЗОК отговориха,че заради празниците,рецептата за последния прием може да се издаде преди изтичане на 30-дневния период от предходното отпускане на лекарството,но в срока на валидност на протокола.
Обаче личният ми лекар поиска този отговор от НЗОК да бъде писмен,с печат.Обърнах се към РЗОК да попитам как мога да взема отговорът от НЗОК на хартиен носител.Те ми казаха,че отговорът на НЗОК не бил коректен и аз не мога да взема 6 рецепта,преди предвиденото в протокола,значи на 05.01.2015г мога.Но за да не закъснее протоколът и да прекъсна лечение,трябва на 05.01.2015 да им представя документите.Като са празници-кога да дам заявка за лекарството,като тя се изпълнява за 2-3 дни,как на 05 януари да съм при личния лекар за рецепта,на аптеката-за лекарството и в същия ден да пътувам с автобус на 120км и дали ще хвана обратен автобус...Ох...От НЗОК казват едно,от РЗОК-друго...Нямам сили да понасям недобросъвестни,некомпетентни или безхаберни чиновници...
Как мислите вие,приятели?
 :crying2:     :fight:       :scream:

6
На лечение съм / ниски тромбоцити
« -: Ноември 28, 2014, 21:28:41 »
Скъпи приятели,
на 24 месец от лечението ми с Бараклуд всички изследвания са в норма,само тромбоцитите ми бяха в началото около 110,сега,накрая станаха 83.При последната ми хоспитализация тези дни ми биха 4 пъти вит.К и не ми изписаха за вкъщи нищо.
Разтревожена съм много-на какво се дължи това и как да ги повдигна?

Моля за вашите разяснения и опит!

                      :book_read:  :shocked1: 

7
На лечение съм / Разтълкувайте ми,моля!
« -: Август 03, 2014, 23:04:09 »
Здравейте,приятели!
Получих различни тълкувания от приятели на моите изследвания.Лекуващият ме лекар не обича много да обяснява,за съжаление...
В началото ,преди лечението с Бараклуд/ХепатитБ и Цироза/,изследванията ми бяха:
ASAT                      -158                        -43                                     

ALAT                      -149                        -26                 НА 18 МЕСЕЦ
HBeAg                    -/+/                        -/-/
AntiHBeAg              -/-/                         -/+/
HBV-DNA/колич./   -6 740 000IU/ml        не се открива
Казаха ми приятели/неспециалисти/,че това показва,че вирусът е мутирал.Какво трябва да се прави сега?Лекуващият ме лекар се отказва да ме лекува.Защо се получи мутиране,ако има такова?
Моля,обяснете ми!

8
    Скъпи приятели,
По обективни и субективни причини ,аз изразходих резервите си от БАРАКЛУД и бих искала да закупя до 10 таблетки-в срок до 8 дни.
Ако някой има в излишък,моля да ми продаде,като за целта ми се обади на "лични съобщения"!
Аз съм в опасност да компрометирам лечението си и усложнение на състоянието ми.
Моля,помогнете ми!

                              :angry3:                 :crying2:               :girl_angel:               :sick:

9
Общи теми / Помогнете!
« -: Юли 25, 2014, 13:43:04 »
Мили приятели!
Искам да закупя 5-6 таблетки Бараклуд,но аптеката не дава толкова малко.Застрашена съм от прекъсване на лечението и тежките последици от това.
Който има възможност,да ми пише на лични съобщения !
Благодаря предварително!

                                            :flowers:

10
Уважаеми приятели,
Вече 1,5 години се лекувам с Бараклуд в една и съща болница.Но...преди седмица ми казаха,че се отказват от мене,защото "съм си търсила правата"и да съм заминавала за София!За изготвяне на протокола ми за НЗОК досега бивах хоспитализирана,правеха ми необходимите изследвания,ПСР,а аз сама си заплащах изсл.НВеАg i Anti HBeAg.Но сега ми поискаха направление 3 и да си направя и платя горните изследвания.Аз пристигнах с направление 3,но ми казаха,че болницата е изчерпала лимита си и да дойда след 2 дни,но с направление 7.По време на визитация имах "неблагоразумието" да ги помоля да изготвят протоколите ми веднага,след получаване на ПСР,защото нямам резервни хапчета.Напук,те ми разрешиха да ги посетя 1 седмица след пристигане на ПСР.Казаха,че не ги интересува колко хапчета имам-когато имат възможност,тогава ще ми го изготвят.Освен това трябва да им платя 150 лв/за 3,подписали протокола/,защото държавата не им плаща за това...и се започна една тирада за неоценяване на труда им,на запад как било и...

Приятели,аз разбирам трудностите им,но какво сме винивни ние-пациентите!Те не се интересуват какво ще стане с мен,ако пропусна приема на Бараклуда,а се говореше само за пари?!
А може ли държавна болница да откаже лечение на здравноосигурен?
 :scream:      :crying2:

11
Имах питане до НЗОК:
1/Мога ли при лечение с БАРАКЛУД да взимам 3-месечни рецепти?
    ОТГОВОР:По усмотрение на личния лекар и след преглед.
2/Може ли едновременно с рецепта за БАРАКЛУД,да ми бъде изписвана и рецепта за частично платен КАРЗИЛ?
    ОТГОВОР:Не.За едно и също заболяване не може да се изписват 2 лекарства от НЗОК.
     Споделям това с вас,мили приятели,за информация,ако някой не се е сблъскал с това.      :chat:     

12
Общи теми / Надежда!
« -: Юни 03, 2013, 20:15:08 »
 :flowers:    :yahoo:   :party: :party: :party: :dance:   :write:   :laugh1: 

   Мили приятели!!!!!!
 От 3 месеца лекувам хепатит Б с Бараклуд.В края на този срок не се установи наличие на вируса/ПСР/,а преди 7 месеца ПСР показваше 33 700 000 копия.Като стара жена/е,да не ми се натяква възрастта,моля!Ха,ха.../ имам надежда ,че организмът ми няма така лесно да пусне смъртта при мен!Благодарение на правилното ми лечение от доц.Маринова/УМБАЛ_Плевен/,спазването на диета и почивка,вашата подкрепа и на близките ми,сега съм по-добре и обнадеждена.Иска ми се да крещя от радост,да се усмихвам след толкова дълго време/научаването на диагнозата ме сломи тотално/,да пея,да съм по-добра и общителна.
Тогава дойдох при вас,във форума и аз ставах по-силна духом,по-борбена.Дори мислех за самоубийство!Изключителната Силвана и вие сте моите душевни ангелчета!Благодаря ви от сърце!!!!     :love5:

13
На лечение съм / Fibroskan
« -: Март 28, 2013, 00:27:00 »
      Мили приятели,
вчера направих Фиброскан-изследването.За разлика от "благата вест на дева Мария",моят ангел-хранител не беше блгосклонен към мен.Тъжната вест е,че резултатът е 23.4 kPa,т.е.цироза,Ф4 фиброза.Тази диагноза ми е поставена от 1 година от доц.Маринова/УМБАЛ-Плевен/ само на база кръвните изследвания,дори без биопсия,която тя сметна за противопоказана.Диагнозата й се потвърди.
Не ми се иска да ви описвам чувствата,които бушуват у мен,защото през цялата година вие ме окуражавате,вместо аз-вас.Срам ме е вече да хленча пред вас,защото съм 65 годишна и може да се каже,съм поживяла достатъчно.Но,дявол да го вземе,и на старите им се иска още да живеят!Сърдечно желая младостта ви да преодолее болестите и ви зареди с много сили,защото ви чака дълъг живот!
      Използвам случая да благодаря на неуморната ни Силвана Лесидренска,затова,че изплаках много мъка на нейното крехко рамо!Всичката радост и обич в света пожелавам и на цялото Сдружение,и на вас,приятели от Форума!        :flowers:       :love5:

14
На лечение съм / Liv.52
« -: Март 05, 2013, 18:35:39 »
Мили приятели,
от 2 седмици се лекувам с Бараклуд.Приятели индийци ми пратиха Лив 52/Хималая/,като ме уверяват,че не е само хепатопротектор,но и антивирусен растителен продукт.Искат да ми пратят и ЛИВИТ 1.Имате ли информация истина ли е това,мога ли да ги взимам заедно с Бараклуд?Някой ползвал ли ги е?
Поздрави на всички!

15
На лечение съм / Лечение с Бараклуд
« -: Февруари 15, 2013, 21:05:12 »
Днес приех първото хапче Бараклуд.Дълго премятах в ръцете си "Указанията" за лечение,евентуалните увреждания и като имам предвид,че имам декомпенсирана цироза,напреднала възраст-не съм оптимистично настроена.Но...по-добре да опитам това лечение,отколкото да се предам без бой.
Стискайте ми палци!
Успех и на вас,скъпи приятели!          :doubleup:

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007