Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - feline

Страници: [1]
1
Здравейте!
Половинката ми е на лечение с Виреад от началото на годината досега. На 28 години е. Всеки месец пускаме АСАТ, АЛАТ, Гама и Алкална фосфатаза по заръка на проф. Антонов. При започване на лечението стойностите на ензимите му бяха:

АсАТ - 28.30 (реф. стойности М<40)
АлАТ - 83.70 (реф. стойности М<41)
Гама - ГТ - 24 (реф. стойности М<60)
Алкална фосфатаза - 42 (реф. стойности М 40-130)

Болестта я открихме преди повече време, но изчаквахме, понеже той е с HBeAg положителен. Лечението го започнахме януари, когато копията бяха стигнали над 3 млрд. (т.е. доста се бяха покачили в сравнение с началото когато открихме болестта, тогава бяха 100-200млн. като се меняха но не са стигали милиарди).

Сега е 5-тия месец от лечението с Виреад и стойностите на чернодробните ензими са:

АсАТ - 68 (реф. стойности М<40)
АлАТ - 201 (реф. стойности М<41)

Гама - ГТ - 30 (реф. стойности М<60)
Алкална фосфатаза - 43 (реф. стойности М 40-130)

От миналия месец и АсАТ-а е извън норма, а досега винаги е бил в норма. АлАТ-а е изключително висок. Последното замерване на вируса (което беше на 3-тия месец от лечението) показваше спад на вируса на 180млн. копия.

При една от първите ни консултации професора е споменал, че в процеса на лечение има момент в който вируса рязко спада и ензимите се повишават (така твърди половинката, аз не помня толкова подробно...).
Ако някой е запознат дали това е нормално, моля да даде мнение. Аз, разбира се, ще побързам да запиша час за консултация още за другата седмица ако има възможност да се видим с него, ще пуснем още едни изследвания в друга лаборатория, защото последните 2 месеца пускаме ензимите в Синево и от тогава се наблюдават сравнителни завишавания (не че поставям резултатите под съмнение, просто съм малко недоверчива в това отношение).

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007