Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Цецо

Страници: [1] 2
1
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 05, 2012, 08:20:49 »
Здравейте приятели,
От днес сме с добри новини и активиран  протокол за лечение на втория 6-мес. период  :whistle:
С настроение и  :dance: поемаме пътя към заветната цел - да смажем и :fight: "Хепчо".

Поздрави,
Цецо

2
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Септември 24, 2012, 13:20:54 »
Благодаря ти, Руми!
  :bye2: Здраве и късмет в борбата с Хеп. Ц-то на всички  :congrats:

Цецо

3
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Септември 20, 2012, 23:28:45 »
Здравей Ани,

радвам се за теб и твоя успех с хепатита - честита победа ! :clap: - видях  макар късно в по-горните постове инфото  и страшно се накефих  :whistle:
Радвам се че не си ни забравила, то нали знаеш всеки като се вглъби в проблемите си, че чак не вижда как се изтърколила годината - дай боже и лечението на черния дроб на брат ми да приключи успешно, но какво говоря, уверен съм   :fight2:.

 Извинявам се за гафа с предния пост, но който не влиза често в сайта - прави талива "бели" Искам да помоля някой от модераторите, коректно да разкара последния ми гаф с "paste"-ването.
Благодаря ти Ани още веднъж за проявения интерес, а на въпроса ти - отговора е  - Да ! надиализа е за съжаление  - през ден ( но няма как - така му било писано). Иначе при самото лечение се появиха всички странични действия, главоболие, температура - най-често ни навестява,мускулни крампи, слаб апетит  - в последно време се борим с него , но е много трудно яде , н с много ЗОР  и ПАЗРАЛЪЦИ. Иначе има дух , не се е отпуснал, нпо в много му идват всичките болести накуп  - и кръвното играе и т.н.....

Поздрави
Цецо

4
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Февруари 03, 2011, 21:34:07 »
Здравейте приятели,
Много накратко  се включвам. Имам добра новина - брат ми се обади да ми каже ,че са му отпуснали  или по скоро одобрили протокола за "Роферон"-а. Като се чуе с Д-р Балабанска и имам ново инфо за старта на  лечението пак ще пиша. Загубил съм всички постове  по които бях ходил - свързани с подготовката за лечението /неща свързани с повдигане на умунната система, очни прегледи и не помня какво друго бях чел/ . Записвах си ги, но ми се скапа PC-то и докато го възстановя се загуби доста онформация. Ако на някой са му "на лесно" нека ми ги "paste"-ни. Благодаря предварително. Като получим конкретно повече инфо пак ще се включа.
 
Поздрави

Цецо

5
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 12, 2011, 22:12:25 »
Здравей АНИ,
Тя / трансплантацията / в момента въобще не е на дневен ред ! Първо трябва да изчистим Ц-то и тогава ще го включат / брата/ в програмата за нова трансплантация (за бъбрека питаш нали ?).
Дано по-скоро да го отпуснат РОФЕРОНА и дай боже изхода на интерферонмовата терапия да бъде с (+) край.
Радвам се много за теб АНИ. Ти се отърва и трябва  да празнуваш. Всички ние черпим сили от вашите (+) резултати.

пиша всички тези неща с надеждата ако някой е в началото на пътя  (с аналогични на нашите проблеми) да не тъне в "тъмнина" и лутане, а да ползва информацията и да гони по-свреме всичките мед. инстанции , че честно казано много по-трудна и сложна е задачата в комплект с диализата (гадна комбинация си е направо) !

Дано станат и по-решителни българските хепатолози и предприемат да прокарват терапии за лечение на диализирани, че броят им хич не е малък, крият ги зад обяснението - "просто те не са активни носители на вируса и .......... въпроса е прюключен ".
Чест й прави на Д-р Балабанска че прие риска да се захване с нашия проблем - просто им "скри шапката" на всички мъже. А дано и резултата е (+) в края, защото явно само от книгите не им увира главата на повечето хепатолози.

Късмет на всички
Цецо

6
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 12, 2011, 13:39:36 »
Здравейте приятели,
 Първо - да Ви е честита новата 2011 г.  Да Ви донесе много здраве /преди всичко/,  късмет, и успехи на тези захванали се  с :fight: на ХЕПАТИТ-а.
Благодаря за помощта на теб СИЛВЕ и РАДО /дамите са с предимство - нали  така :wink3: аверче/ и за инфо-то.
Изпратихме запитвания до няколко клиники в Германия /Силвето ми да де email-ите/  и Австрия. Получихме различни отговори - имаше окуражителни и безлични, но като цяло се потвърди информацията  от твоята статия Радо, че за наш късмет лекуват Хепатит Ц в Европа / стандартна процедура - за някои клиники/ при диализирани . Вариантите са два :
 -- монотерапия с Роферон
 -- терапия с пегилиран интерферон

След разговори с лекуващия лекар - д-р Балабанска сме подготвили документи и пуснали документи на НЗОК за отпускане на Роферон. Иначе изследванията на брат ми за трансаминазите /май така беше/ са се кротнали :
АСАТ-17
АЛАТ-34
....................................... но ходим на диализа и това тежи /появиха се болки в ставите, умора и т.н./.

 Много сме благодарни на Д-р Балабанска и се надяваме да започнем скоро съвместно лечението на HCV.
Това е засега от мен. Щастлива НОВА ГОДИНА на всички и дано болните от хепатит намаляват от година на година ............

Цецо

7
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Декември 02, 2010, 09:20:47 »
Здравейте приятели,
Отдавана не съм се включвал, не съм  :write:, защото засега няма с какво  положително   да се похваля .
На 01.11.2010 получихме отказа на НЗОК за отпускането на интерферона Официалния аргумент на НЗОК е решението на комисията за липса на диализно лечение. Открихме условията на които трябва да отговаря един пациент за да му бъде отпуснато лечение с интерферон - говоря за миинималните изисквания, а отделно хепатолозите решават и според изследванията.
ИЗВОД : в световен мащаб не се препоръчва интерфероново  "Pegasys + ribavirin" лечение на трансплантирани бъбречно - това е затези, които не знаят !!!
И по тази причина в България също не се прилага !!! и резултата е налице - на нас ни бе отказано такова.
Остава да се търси  вариант са получаване на нови обстоятелства за да се покрият необходимите критерии.

Остава ни надеждата сега да кандидатстваме за Роферон-а - solo version  /и вече сме включени на диализа/ . Итам не е ясно какво ни чака - отново картина с неясна перспектива !!!
 Загубихме 4 месеца да чакаме, да се надяваме и накрая да ни се откаже, като смея да твърдя че още на 2-рия месец са можели дани откажат и да не ни губят търпението, надеждите и времето /в което се влошава здравословното състояние/.Сега пак сме в началото и сигуно ще чакаме още 4 мес. Като погледне човек и времето за изясняване на отказа - 1.5 мес.  - наближава 10 мес. - срамота за резултат с ясен произход, но защо никой не роптае срещу великото туткане  :scream:.

Както казах сега ще подаваме документи за лечение / от НЗОК/ с РОФЕРОН. Моля всички модератори/ и най-вече вас - РАДО и СИЛВЕ/ който има информация за различните практики  за лечение на HCV заразен и едновременно на диализно лечение / активен носител, с "товар" - много важно/ в ЕВРОПА,САЩ или Израел да ни помагнат с линкове, емаили - не знам къде да търся тази инфо в нета..
Кои  КЛИНИКИ ги практикуват тези практики   - в ЕВРОПА,САЩ или Израел ?

Отделно Питам - някой знае как се продават в свободната мрежа Роферон-а/ за ориентировъчна цена става дума/ , за да си направя сметката накъде ще отиде 12 месечното  лечение на свободен достъп. Ориентирах се в една от темите на JORO за системата "Pegasys + ribavirin", но не видях как се продава Роферон-а. АКо някой се е снабдявал или е срещал информация за цената /написана по опаковките от аптеките/ нека да сподели.

Благодаря Ви за отговорите предваритено иразчитам на Вас

Поздрави Цецо


8
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 15, 2010, 08:10:35 »
Благодаря Радо,
Наистина е чудесно човек да има на кого да разчита да го изведе бързо до "извора", откъдето да почерпи  инфрмация и  ...........     всичко това създава по-силно  чувството за взимна подкрепа.

Благодаря за инфо-то още веднъж.

Цецо

9
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 13, 2010, 21:15:48 »
Здравейте приятели ,
Благодаря Ви за подкрепата. Надявам се наистина закъснението да не прескочи и този месец, а относно заветното "да" какво да Ви кажа ? Има една българска приказка че "Сития на гладния не вярвал" надявам се правите и моята аналогия.
Но  ... добре , ще се въоръжим с търпение и ще чакаме .......! Но докога .... ?????

Относно подготовката за лечението, моля да подскажете в/у какво да наблегнем ?
От както е трансплантиран , може би заради имуноподтискащите лекарства има леко кървене на венците /макар че ползва специална паста за зъби /.
Какво  да предприемем за очите ? Споделете насоките за подготовка  :ashamed2:

Естествено нашия случай е по-специален, но все пак !
Благодаря предварително !


Поздрави
Цецо

10
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 12, 2010, 08:19:51 »
Благодаря за съвета, Рени !
Днес ще се поразходя да ги навестя от РЗОК, но като видя отнесените им физиономии с неадекватния коментар , че ще проверят , защото всичко зависи там "отгоре - демек София КАСАТА " и те за нищо не са виновни се влудявам.
Предполагам че има някакъв стандартен заложен срок в който от КАСАТА са длъжни да дадат решение по кандидатурата ? ? :fool3: . При теб колко време ти отне чакането - за да се ориетирам ?

Докога в тая наша БГ ще трябва да се молим , да чакаме , да се надяваме, вместо всеки щом си получава заплатата от нашите данъци , да си размърда задника , да следи за поетите задачи - кандидатствания за лечения и т.н.  На лице е пълна незаинтересованост от работещите в системата на РЗОК/Варна/
Докога ще трябва да бъдат ръчкани и  бутани  за да работят по проблемите за които са се цанили като са си подали документите в РЗОК ?

Цецо

11
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 11, 2010, 21:15:56 »
Здравейте приятели,
Много отдавана не съм се "обаждал", но единствената положителна новина, която мога да споделя е нашия старт на процедурата за лечение - подаване на документите на брат ми за лечение с PEGASYS на 28.06.2010 г. с друго засега не мога да се похваля. изминаха дълги 3 мес. и близо две седмици, но от нейно "Величие - КАСАТА" - нищо ????
С нетърпение очакваме добрата новина - от КАСАТА, но засега уви .
Брат ми е много изнервен и като че ли и аз започвам да губя търпение /верно че бях чел че процедурата за одобрение отнема поне 3 месеца/, но все пак някой ако може да ми даде информация къде мога да проверя за резултата от КАСАТА ще му бъда много благодарен.

Цецо

12
На лечение съм / Re: И аз започнах лечение
« -: Август 15, 2010, 20:39:56 »
Здравей Ивка,
Не се познаваме. Честити ти протоколи  - макар и със закъснение , но "по-добре късно, отколкото никога" - нали така са казали умните глави.  Важното е че си се отправила към заветната цел - изчистването на "С-то".
Съпричастен съм към здравословния Ви проблем /брат ми очаква да му бъде отпуснат протокола за лечение на хепатит-С/.
Аз влизам рядко във форума , но от инфо-то , което до сега съм изчел на лекуващите се , разбрах че температура 38-38.5 е нормално да вдигнеш , а при някои / които са на ление/ през целия период на лечението са поддържали тези стойности.

Дано да нямаш други странични  като болки в ставите или мускулите, гадене , анемия, косопад и други "гадни" състояния на духа.

Поздрави
 Цецо

13
Може ли човек да се ваксинира за хепатит Б  по време лечение на хепатит C / с продълителеност на лечението 48 мес. с PEGASYS+COPEGUS , като се има  впредвид допълнително утежняващото обстоятелство че по същото време е на диализа  ?
Каква ще е ефективността на действие на ваксината и по каква схема се изпълнява? Трябва ли  да се повтаря през определен период от време? Какви показатели трябва да се следят в тази връзка ?

Благодаря предварително за отговорите на доц. Антонов и екипа му.

Цецо/близък на бъбречно-трансплантиран пациент с влошени показатели на трансплантирания орган/.

14
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 01, 2010, 14:23:06 »
Здравей Венци,
Това питане /  от форума / към доц. Антонов ми се струва че доста ще чака за отговор / дано не съм прав но има една приказка - 'Гарван гарвану око не вади"- надявам се ме разбираш какво искам да ти кажа/, а като гледам резултатите Ви от епикризата и историята Ви ми се струва че се нуждаете от спешна помощ. Аз не претендирам да съм голям разбирач, но доста походихме по Сф лекари, а за Вн лекари - no comments - те тепърва имат да се учат на завързани случаи.

Както и Радо Ви препоръча търсете вариант за преглед при някой от Сф лекари които са от сайта/ пък било то и платен - 40 лв. не са пари за мислене/. С направление в София записват обикновенно най-рано за след месец, а на платен прием  - след седмица. Качествената диагностика е особено важна за да се премине към избор на лечение. Трудности ще имате и с избора на лечение. Не на всички доктори им стиска да изпишат силни лекарства/ като се има в предвид, че всички дават странични ефекти и усложнения/.

Моя съвет е най-близката дата при Сф лекар.
Късмет Ви желая !

Цецо

15
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 01, 2010, 13:41:49 »
Силве,
За съжаление нищо не ни е казано за активността му - А?. Защо толкова много ги бавят  назначенията на леченията като знаят колко е важно  да стартира лечението на пациента - все с "дявола"  или "пъкъла" ли трябва да ги плаши човек тия доктори , че да вземат да си вършат експедитивно и качествно работата?
 Те явно не знаят поговорката  "Навреме помощ - двойна помощ". Ама нали не им е на главата  :fool3:
Нямам думи за здравната система в нашата страна / имам чувството че цял живот ще сме "последната дупка на кавала"/, просто .............................................. ми  иде да взема един калашник и да нареждам наред всеки, който не си гледа работата, а само "по пътека".

Цецо

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007