Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Vencislava

Страници: [1] 2 3
1
Благодаря ви за пожеланията  :flowers: Нека здравето да е с всички вас  :congrats:

2
Днес моят съпруг започна с първото си хапче Зефикс. Надявам се всичко да се развие нормално. Единствено ме разтрвожи, че му отказаха изследвания за нивото на вирусното натоварване преди лечението, а такова щели да ми пуснат след 3 месеца. Та нали трябва да има база за сравняване? Предните му са преди половин година....

3
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Октомври 01, 2010, 11:32:42 »
Благодаря Радо и това за страничните ефекти е чудесно. Друг вупрос: Трябва ли да се остави време за прословутата "дупка" - 10 дни достатъчни ли са?

4
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Септември 30, 2010, 10:58:20 »
Здравей , съпругът ми е на 54 год. и за сега няма други заболявания / като се изключат тези вследствие на дългогодишния хроничен хепатит/ и при него вирусното натоварване е HBV-DNA =1153 lU/ml =3,06IU/ml , което е определено ниско в сравнение с това на баща ти. И аз ще се радвам да споделяме опит и наблюдения и желая от все сърце успешно лечение.

5
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Септември 30, 2010, 08:43:39 »
Здравейте, отдавна не съм писала, но при нас нямаше нищо ново до вчера. УРААА  :flowers:  най-после излезе решението на здравната каса  и отпускат Ламивудин на Николай. Днес ще си вземе протокола и от там при личен лекар и  т.н.  Вече ще минем към отбора на лекуващите се. Ако някой е бил на лечение с Лавимудин би ли споделил как се понася лечението, има ли и при него най-различни странични усложнения ? Въобще приемаме всякакви съвети от препатилите  :wink3:
Поздарви на всички!
Венци

6
 :bravo2: :flowers: Браво наистина страхотно начинание и успех в него и от мен!

7
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 20, 2010, 14:10:29 »
Благодаря ти Силве

8
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 20, 2010, 11:04:35 »
Задравей Радо, това което си написал е и моето мнение. Колкото за отделянето от семейния бюджет си мисля, че от здравето по-ценно няма така, че и невъзможното ще направим / то в тая държава няма  лесни неща /. Имам един въпрос относно подаването на документите: Трябва ли три поредни месеца да се правят изследвания и така да се подават, или е три месеца поредни / т.е. такива и преди издаването на протокола /. Благодаря ти за това, че винаги толкова бързо отлкикваш на всеки  :flowers:

9
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 20, 2010, 09:56:37 »
Накратко за прегледа при д-р Антонов: определено ни даде надежда и светлина в тунела. Според него въобще не може да се говори за преминаване към цироза, за болест на дроба - да, но не и цироза. При ниското вирусно натоварване на Николай HBV-DNA =1153 lU/ml =3,06IU/ml   според него Ламивудина е добър и би повлиал за бързото му спадане . Трансметила и легалона, които пие от 2-4 месеца са довели и до спадането на АСАТ и АЛАТ.  Учуди се че не е направена биопсия в " Св. Марина" Варна, но обяснението му е в намалените тромбоцити. Според него трябва да даваме протокола в здравната каса за отпускане на Ламивудин, но се съмнява, че с тези ниски показатели за вирусното натоварване пак ще ни бъде отпуснат. Мнението му е и да не го отпуснат да си го купуваме и за кратко време прогнозите му са вирусите да изчезнат и да се подобри работата на дроба, а даже можело да намалеят варяците/ които за съжаление да си доста и по хронопровода и по стомаха/ . Отново поради ниското вирусно натоварване не можело да се говори за резистентност, а според него от както се занимава с чернодробни заболявания в БГ са докладвани едва за 3 случая на такъв изход от лечението. Предложи на 6-тия месец сле приемането на лавимудина пак да го посетим. Та това е и си мисля, че ще започнем да събираме документите за  ЗК. Какво мислите вие?
Поздрави !
Венци

10
Здравей и от мен, приветствам те за ведрото настоение. За мен морето е било винаги източник на енергия. Колкото за косопада ти един съвет и от мен. Моят преди години беше от друга причина - бременост, продължително кърмене, но каквото и да пиех нямаше ефект. Пробвах 2-3 месеца бабината маска: газ, маз, витамини С, Е, А - всяка седмица по една цяла нощ и сутрин миене. Мирише малко гадничко , но пък ефекта беше поразителен. Пробвай ако имаш желание.
Поздрави от мен!
Венци

11
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 19, 2010, 13:35:23 »
Благодаря ви, безценни сте!
Днес Николай е на преглед при д-р Антонов в 16,30 ч. и ми е доста притеснено. Довечера ще пиша за резултата.
Стискай те палци  :bravo2:

12
 :flowers:Благодарности и от мен !Вашата подкрепа е безценна. :love5:

13
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 17, 2010, 14:08:41 »
Незнам Радо, всички тези въпроси си ги задаваме и ние. Не си мисля, че сме се отнасяли несериозно, може би просто сме се предоверявали на еднолично мнение. Винаги през тези години сме били на нокти, защото двамата с брат си са се сдобили с вируса явно още в детска възраст, а за нещастие преди 15 год. брат му си отиде от тази болест по много нелеп начин и размотаване от страна на докторите на 39 год. Притеснени сме и дано не сме закъсняли, но този път ще се борим с нокти и зъби. Извинявам се, че ви натоварвам с тези лични проблеми, споделена болка - половин болка!
Поздрави на всички!
Венци

14
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 17, 2010, 10:26:37 »
А това което съм написала за стойности
Радо, през цялото време може би не, но през по- голямата му част да. Направих една таблица с всички изследвания, които са му казвали да прави за да е по-лесно проследяването и от лекаря, прикачам я.
[/quote]те за АСАТ и АЛАТ са усреднени за годината/ правени са всеки месец/ има по-ниски има и по-високи. През последните три години на всеки три месеца е бил при Коцев / естествено в чстния му кабинет/ ,а защо няма назначено изследване за виаремията незнам. Знае си само докрора.

15
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Юли 17, 2010, 10:15:01 »
Преписвам дословно:
Абдоминална ехография: черен дроб с нормални размери, лека неравност на контурите на десния дял, хомогенна структура. Жл.мехур без конкременти. вена порте с нерширен лумен. Слезка леко увеличена. Бъбреци и панкреас - б.о.Закл. Дифузен паренхимен процес на черен дроб.
Биопсично изследване: Е-2266/30.10.01. - чернодробна биопсия вкл. 1. цяло и фрагменти от портални зони, което не позволява степенуване. слабо изразено портално възпаление, без " пийс-мил" накрози и лобуларно възпаление. При оцв. по Малори - не се забелязва фиброзна експанзия, липсват и фиброзни септи.
Обсъждане: Касае се за пациент с хроничен активен хепатит В - пре.-кормутантен вариант / НВеАг отр., анти НВе пол./ при повишени стойности на трансамилази и хистологични данни за портални възпаления. Препоръчва се да започне лечение с Лавимудин 1год/100 мг.
д-р Мухтаров
проф. Мендизова.
Радо, аз като едим пълен лайк в тази област си задавам въпроса без да е направил биопсия д-р Коцев, а само от ехографията може ли да констатира степента на фиброза и цироза?

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007