Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - feline

Страници: [1]
1
Звънях в още 6-7 аптеки днес и чист късмет - намерих една опаковка в една аптека близо до Първа Градска болница...

Благодаря, Силвана, за отзивчивостта! :)
Ще му мислим другия месец ако все още няма внос, понеже и момчето днес в тази аптека, от която взех хапчетата, ми каза че е наясно, че в момента има проблем с Виреад-а... Надявам се да е за кратко това явление.

2
Проверявах в Ремедиум, отрязаха ме, казаха че нямат в нито една тяхна аптека да не се хабя да звъня във всички, в Санита ми го заявиха това за Верапамел-а (което е абсолютно неадекватно, аз четох че това е лекарство за високо кръвно... просто нямам думи). Иначе ние си ги взимахме досега редовно от съвсем друга аптека, понеже жената която я държи ни е позната и директно на нея звъняхме да поръчваме...

Днес половинката ходи да си вземе новия протокол от Иван Рилски и др. Желева му казала, че знае за дефицита и че ако се случи така че да остане без хапчета, в Турция ги имало и били по-евтини (100 и няколко евро), както и в Румъния (там пак били по-евтини - 200 и няколко Евро) и ако имал приятели, които пътуват да си поръча... Но цялата тая работа ми се вижда много несериозна...

А и проф. Антонов ни беше казал да внимаваме, защото в Турция имало някакъв фалшив медикамент, който произвеждали там и винаги да гледаме опаковката и какво пише за производител, така че варианта за Турция отпада поради тези съображения...

Добре, че имахме една резервна опаковка, че сега той щеше да остане без хапчета... но като свърши и тази опаковка и до другия месец не са се появили хапчетата, какво ще правиме? Склонни сме и кеш да си го купим (слава Богу имаме финансовата възможност, или поне засега...), но като го няма по аптеките и този вариант се изчерпва... Много стресиращо ми едва това положение "има хапчета, няма хапчета... има хапчета, няма хапчета"...
Ако някой има информация в някоя аптека да го има, моля да каже...

От Марешки ми бяха казали вчера, че днес ще освободят от склада хапчетата и ще има, но днес отивам ги няма... Жената ми обясни, че просто нямало внос и че най-вероятно била изтекла регистрацията на фирмата, която ги внася или произвежда ли де да знам, беше така любезна да звъни и по телефона в склада... но каза че не се знаело кога точно ще има внос... В събота са продали последната опаковка.  :angry3: Да сме се пробвали да се свържем с фирмата производител и да питаме как можем да се сдобием...

3
Здравейте!
Този месец Виреад-а е неоткриваем, любезна фармацевтка в Аптеката срещу Медицинска Академия в София ми заяви, че нямало на склад и че вече всички минавали на Верапамил (което било българския вариант на Виреад) и че не се знаело кога пак ще има внос. Имахме една резервна опаковка, която купихме кеш в началото, именно заради такива ситуации и сега половинката ми я е започнал нея.
Датата му този месец беше 8-ми и след 2-3 дни рецептата вече няма да е валидна...(тогава незнам какво се случва).
Вярно ли е това за Верапамил-а и какво става с Виреад-а?
От миналата седмица не мога да се свържа с проф. Антонов, т.е. с Габриела - сестрата (понеже се опитвам да запиша час за консултация).  :shocked1:

4
Да, стартовия ПСР беше 3 млрд. и нещо, на третия месец от лечението беше 180млн.
Сега предстои второ замерване на 6-тия месец и съответно консултация с професора и удължаване на протокола. Не е пропускал да пие хапчето досега.

Откакто започна лечението се чувства по-добре (не чувства тежест в областта на черния дроб, която казваше че я има преди това... пък дали е била на психическа основа вече незнам...). Стреми се да се храни здравословно и да не яде тежки и мазни храни, спортува (без да се натоварва прекалено).

Но високите стойности на АлАт-а, а вече и на АсАт-а ме притесняват, защото до колкото знам продължително завишените ензими могат да доведат до развиване на рак на черния дроб, нали така?

5
Здравейте!
Половинката ми е на лечение с Виреад от началото на годината досега. На 28 години е. Всеки месец пускаме АСАТ, АЛАТ, Гама и Алкална фосфатаза по заръка на проф. Антонов. При започване на лечението стойностите на ензимите му бяха:

АсАТ - 28.30 (реф. стойности М<40)
АлАТ - 83.70 (реф. стойности М<41)
Гама - ГТ - 24 (реф. стойности М<60)
Алкална фосфатаза - 42 (реф. стойности М 40-130)

Болестта я открихме преди повече време, но изчаквахме, понеже той е с HBeAg положителен. Лечението го започнахме януари, когато копията бяха стигнали над 3 млрд. (т.е. доста се бяха покачили в сравнение с началото когато открихме болестта, тогава бяха 100-200млн. като се меняха но не са стигали милиарди).

Сега е 5-тия месец от лечението с Виреад и стойностите на чернодробните ензими са:

АсАТ - 68 (реф. стойности М<40)
АлАТ - 201 (реф. стойности М<41)

Гама - ГТ - 30 (реф. стойности М<60)
Алкална фосфатаза - 43 (реф. стойности М 40-130)

От миналия месец и АсАТ-а е извън норма, а досега винаги е бил в норма. АлАТ-а е изключително висок. Последното замерване на вируса (което беше на 3-тия месец от лечението) показваше спад на вируса на 180млн. копия.

При една от първите ни консултации професора е споменал, че в процеса на лечение има момент в който вируса рязко спада и ензимите се повишават (така твърди половинката, аз не помня толкова подробно...).
Ако някой е запознат дали това е нормално, моля да даде мнение. Аз, разбира се, ще побързам да запиша час за консултация още за другата седмица ако има възможност да се видим с него, ще пуснем още едни изследвания в друга лаборатория, защото последните 2 месеца пускаме ензимите в Синево и от тогава се наблюдават сравнителни завишавания (не че поставям резултатите под съмнение, просто съм малко недоверчива в това отношение).

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007