Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - irka

Страници: 1 ... 51 52 [53]
781
Благодаря за отговорите!

Ще има и още по-нататък! ;D

Ние със съпруга ми сме пациенти на същата клиника и същия доцент. Брррр, като се сетя как ми направи биопсията и не го споменавам с добро! ;)

Малко бях почнала да се разколебавам относно избора ни на клиника, защото всички ни препоръчваха друга болница, но пък там не искаха да ни правят биопсията, поне на мен защото всички показатели ми бяха в норма /и все още са/! Твоето мнение ми вдъхна надежда, че все пак сме избрали подходящо място!

Поздрави!

782
Моята история / Re: Да се представя!
« -: Януари 29, 2007, 11:59:21 »
Ирка,

Казаха ли ти какъв генотип си? 1, 2 или 3 ? Това е много важно..., също и количеството на вируса в кръвта ти или т.н. viral load i RNA.

Всъщност не! Но  това не се ли определя от ПСР? Тези дни ще се обаждам до болницата да говоря с лекарката да ми разясни някои неща, че много въпросителни ми станаха!

783
Здравей Радо!

Много благодаря за дългия пост, който си си направил труда да напишеш! :)

Страхотен е и наистина дава така нужната ни информация!

Звучи сташничко, но много по-добре е човек да е подготвен за това, което евентуално му предстои, отколкото да няма представа какво го чака!

Имам няколко въпроса на които ще съм ти благодарна ако можеш да ми отговориш!

Ти пушиш ли и пушеше ли докато беше на лечение? Пишеш, че са те дразнили задимените помещения, затова питам.

На каква доза интеферон си бил, защото разбрах, че според състоянието в което се намираш, има разлика в дозата интерферон, а от там и за страничните ефекти?

Как завърши лечението при теб! Надявам се успешно!

Извинявай за въпроса, но на колко години си?  Сам каза, че възрастта има значение!

Къде се лекува? Коя болница?

Ох, ще спра до тук с въпросите, че иначе мога да задам хиляда.

Наистина много неща ме интересуват и тепърва само въпроси ще валят от мен! Надявам се да се появат още потребители готови да разкажат за себе си и да отговарят на въпросите ни!


784
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Януари 28, 2007, 12:31:59 »
Здрасти!

Наистина и аз съм на мнение, че от форумите може да се получи много полезна информация. И някак разстоварващо е да си споделяш с хора преживяващи проблем като твоя!

За мен форумите са безплатния ми психоаналитик! :)

Надявам се да успеем да си помагаме взиамно!

785
Моята история / Re: Да се представя!
« -: Януари 27, 2007, 00:20:16 »
Аз често пъти съм се чудила мога ли да ги съдя затова, че не са ни съобщили още януари 2004г., когато са разбрали! Та аз тогава имах бебе на 1месец, което кърмих през следващите 10месеца. След това последва втората бременност, второ раждане и кърмене на второто бебе 11 месеца - всъщност докато разбрах! :( Ами ако бях заразила децата си! Не ми се мисли просто! .
Но щом закона не ги е задължавал към миналата дата да ни уведомят, няма смисъл явно!

И не мога да разбера защо не изследват бременните за хепатит С? Та аз идея си нямах за какво става дума, че мога да го имам по някаква случайност и какво всъщност представлява? Изследват само за Спин и хепатит В. Е да, ама ако съм го имала тогава, колко хора са били в досег до моята кръв в болницата....? ???


Изчетах доста за това дали мога да заразя бебето през бременността, и честно казано не бих рискувала с тази болест да създавам деца! Същото важи и за кърменето. Спрях веднага щом разбрах. Вероятността е малка, но я има. И ако ще да е 1%, ако се случи на моето дете, за него ще е 100% болно! :(

А ние със съпруга ми е неизвестно как сме се самозаразили! Но все пак живеем зедно, използваме едни и същи ножички, нокторезачки и всякакви подобни уреди за ежедневна употреба и определено не сме ги стерилизирали след ползването им! :-\ Ходи ли сме на зъболекар заедно и сме сядали един след друг на стола, а дали зъболекаря е стерилизирал инструментите правилно? ::) И изобщо възможностите са много, не е задължително да е по полов път!

Предаването по Нова ТВ съм го изпуснала. Ще се възползвам да го видя ако го качиш тук!

За здравната каса не ми се говори! Темата е доста обширна.

Май си има нужда от нова тема направо - Да поругаем наволя Здравната каса? ;D

Поздрави!

786
Моята история / Да се представя!
« -: Януари 26, 2007, 16:43:15 »
Първо искам да поздравя администратора за новия форум! Надявам се да е в полза на всички ни и да успеем да превъзмогнем притесненията си и да пишем свободно в него за съпътстващата ни болест!

На 28 /почти 29/ години съм от София!

Открих, че имам хепатит С началото на юли 2006г съвсем случайно.

Така започна всичко:

 Бабата на съпругът ми влезна в болница за операция юни 2006г. и той отиде за кръводарител. Януари 2004г. пак беше давал кръв за операция на друг негов близък. Та отивайки сега за баба му и съобщавайки си името му казват, че преди 2 години като е ходил са открили антитела на хепати С в кръвта му и не е подходяш за кръводарител! :o И никой не ни се е обадил за тази година и половина да ни съобщи!Аз през това време изкарах една бременност, раждане, абе... :( А уж взимат данните на хората! Ама....

Веднага след това той се изследва и открихме, че има хепатит С. След него се изследвах аз и се откри и при мен. Слава Богу децата ни нямат. Едното в момента е на 3г., а другото на 1г.5м.

Та така -от тогава знаете как е . Направиха ни биопсия и на двамата, от която още не си знам резултата, а кръвта за ПСРа ни в момента е на изчакване, от здравната каса да пуснат отново изследването. Резултат няма.

Как е станало заразяването не се знае! Явно сме се заразили един друг, но как, кога, кой е бил първи, остава загадка за нас поне на този етап.

Поздрави!

Страници: 1 ... 51 52 [53]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007