Автор Тема:  Може ли да се излагаме на слънце след приключване на лечението  (Прочетена 5524 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Стефчо извинявай че се натрапвам така в темата...но мисля че не е нужно да пускам нова тема и затова реших да пиша тук..
А за излагане на слънце след завършено лечение?!Много ми се иска да си попека малко бялата кожа на плажа :lol:
Какво мислите  :ashamed2:
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 10:37:34 от Радослав Русинов »
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Не ми се иска да те разочаровам ама нали знаеш как действа слънцето на вируса. Аз лично не бих рискувала поне докато и следващия ПСР не е отрицателен :wink2:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Аз не зная как действа слънцето на вируса - множи ли го?

Дани
Hang in there.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Според проф. Чернев го множи, и не само това ами директното нагряване на черният дроб на толкова силно слънце е противопоказно. Никой не е казал, че не трябва да се излагаме на слънце, просто мястото на черният дроб трябва да се покрие с някаква лека кърпа, хавлия, та ако щете носете и цял бански, пак помага :)

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
И аз да се изкажа по темата  :chat:
Бих те посъветвал да не се излагаш на слънце в този момент. Подобна тема е обсъждана преди време във форума, само че тя беше посветена на ходенето на солариум, когато Силви и Мимето споменаха за мнението на проф. Чернев за слънчевите лъчи. Можеш да я прегледаш тук: Мога ли да ходя на солариум?
Аз мога да споделя и собствен опит в това отношение. Може би 10-ина дена след като си бях сложил последната инжекция интерферон отидох на така да се каже заслужена почивка на море. Тогава в разстояние на няколко дни си се пекох съвсем чинно на слънце и въпреки това нямаше отражение след това на ПСР-а ми. Но едно мога да кажа със сигурност - ако тогава знаех за тази вероятност - вируса да се активира при излагането на слънце, със сигурност щях да стоя само на сянка. От моя опит и нещата, които знам съм се научил че с хепатитите е по-добре да си по-предпазлив и винаги да имаш едно наум, отколкото обратното. Затова, независимо дали тази теория за излагането на слънце е вярна, или не, когато изхода от лечението ти зависи от това, по-правилния подход е да не рискуваш. Важно е в първите 6 месеца да не правиш абсолютно нищо, което може да компрометира резултатите ти и крайния изход от лечението. Затова аз ти препоръчвам да бъдеш превантивно внимателна!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007