И аз да се изкажа по темата

Бих те посъветвал да не се излагаш на слънце в този момент. Подобна тема е обсъждана преди време във форума, само че тя беше посветена на ходенето на солариум, когато Силви и Мимето споменаха за мнението на проф. Чернев за слънчевите лъчи. Можеш да я прегледаш тук:
Мога ли да ходя на солариум?Аз мога да споделя и собствен опит в това отношение. Може би 10-ина дена след като си бях сложил последната инжекция интерферон отидох на така да се каже заслужена почивка на море. Тогава в разстояние на няколко дни си се пекох съвсем чинно на слънце и въпреки това нямаше отражение след това на ПСР-а ми. Но едно мога да кажа със сигурност - ако тогава знаех за тази вероятност - вируса да се активира при излагането на слънце, със сигурност щях да стоя само на сянка. От моя опит и нещата, които знам съм се научил че с хепатитите е по-добре да си по-предпазлив и винаги да имаш едно наум, отколкото обратното. Затова, независимо дали тази теория за излагането на слънце е вярна, или не, когато изхода от лечението ти зависи от това, по-правилния подход е да не рискуваш. Важно е в първите 6 месеца да не правиш абсолютно нищо, което може да компрометира резултатите ти и крайния изход от лечението. Затова аз ти препоръчвам да бъдеш превантивно внимателна!
Поздрави,
Радо