Здравейте !
Благодаря на всички ви за пожеланията и милите думи :

Сега да уточня- родих в окръжна болница Варна при д-р Скочев.Имуноглобулина беше поставен на дъщеря ми след предварителна уговорка с нач.неонатология - д-р Маринова(много мила и отзивчива).
В момента в следствие на поставянето на глобулина се променя малко имунизационната схема- БЦЖ ваксината не беше сложена в родилния(такава е традиционната практика ), а само хепатитната ваксина ,т.е. сега предстои БЦЖ-то.
С какво се сблъсквам обаче сега ...
Във Варненския ТУБ Диспансер лекарите не правят разлика между ИМУНОГЛОБУЛИН и ИМУНОВЕНИН

И...отново ходене по мъките- вече трети път ходя там с 2-месечното си бебе,за да се сетят днес ,че "прочели"(цитирам),че в нашия случай БЦЖ може да се постави след 3-тия месец.А в епикризата от родилния пише да се постави 6 седмици след раждането. Междувременно й направиха вече манту и днес трябваше да се бие ваксината...
Нямам думи ...
И днес един (за мен не е лекар), отваря една дебела книга и пак ми чете за имуновенина и заключава- "ето съставките им с имуноглобулина са еднакви .Като искате , слагайте си сега ваксината - на ваша отговорност".Лелеее, идеше ми ...

Грабнах си документите и при завеждащия .Но и той милия не е наясно , нямали досега такъв... "казус" ни нарече

Педиатъра ни пък отлага другите ваксини , докато не сложим БЦЖ-то ...
Пълна лудница и никой не е наясно какво точно прави .
Ама не е ли срамно и унизително , аз да обяснявам на човек с претенции , че е лекар какво е имуноглобулин и разликата с имуновенина...
Ако тук някой има компетенции относно имунизацията в моя случай,моля за информация
П.С.
Обадиха ми се вече няколко момичета(прочели мои постове тук ) с Австр.антиген, бременни и поставени пред безизходицата по намиране на имуноглобулина.Колкото мога помагам с информация, но уви това не решава нещата...като няма държавна политика.
Може ли тук във форума да се направи петиция или под друг вариант за да се даде гласност на този проблем.Защото дежурната реплика на болшинството лекари е "Няма страшно .Всяка втора жена е с тази диагноза , но повечето и не знаят за това "
Е, това лечение ли е питам аз ...!?
Усмивки и коледно настроение на всички

: