Йоки,
не вярвам на очите си.
На Киро ТЕЛКа би минал като по учебник - пенсионирането също, а с неговата първа група (която ще му дадат заради иабета и цирозата) това е пенсия почти равна на пенсията, която би получавал за стаж и възраст. Значи до момента сте подарили на държавата минимум (повтарям, минимум) 1500 лева. Да не говорим, че инвалидите имат 6000 (струва ми се, няма да го гледам сега)лева данъчно облекчение върху доходите, което значи, че принципно би се освободил от плоския данък върху заплатата. Туй пак са поне 50 лева месечно. Други неща също има и те правят още една месечна заплата на година.
И, да ,получаването на тези пенсия не означава спиране на работа.
Е, има го моментът, че някои хора се депресират, когато си видят телка. Но пък с него и без него положението си е едно и също - никой не става по-здрав, защото няма решение на ТЕЛК.
За последните 20 години аз и Краси сме били абсолютно лоялни към държавата, плащали сме си данъците, трудили сме се не само за себе си, но и за нея. Детски надбавки сме взимали точно 2 години от 17 - точно онези, в които наистина сме имали право - тоест доходите ни и реално, и по документи са били по-ниски от прага. Сега просто няма как да й подаря и един лев, защото не искам държавата да ме отглежда, а само да отвърне на нашата лоялност със същото.
Помислете си пак.
Дани