Здравейте!
Мноооого, мноооого отдавна не съм писала във форума. Причини много. Няй важната която беше, е че всеки път влизайки тук и четейки вашите истории, излизах от форума леко депресирана. Аз нямаше какво да напиша, все едно и също. Опитвах се да забравя за болестта, защото така или иначе не можех да я лекувам, а само да чета за последствията от нелекуването й ми влияеше зле.

Затова започнах да разреждам влизанията си тук, липсата на време от своя страна си каза своето, и скоро съвсем ги разредих. Така и не мислех много много за хепатита.
За тези които не ме познават, или не си ме спомнят, ето в тези теми може да прочетете моята история:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=7.msg7#msg7http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=33.0;allОт преди близо 3 години са, така че към годинките прибавете 3!

Но ето че реших все пак да видя как е моя стар съквартирант - хепатитчето С.
Както знаете вече сме в САЩ, тук здравната система е малко сложна, но все пак се добрах до гастроентеролог, минах разните му процедури и миналия месец ми направиха биопсия и тук. Още в началото ми казаха, че имам шанс за лекуване, и че те ще ме лекуват въпреки придружаващото ме заболяване / Автоимунен Теородит на Хашимото/, заради което ми отказаха лечение в Бг, преди 3 години. Искаха преди това разбира се, първо да ми направят биопсия и пълни изследвания.
Биопсията в Бг показа Активност 2, Фиброза 1. Днес си видях резултатите от тукашната биопсия. Меко казано бях шокирана. За три години резултатите ми са се променили на: Активност 2 /както преди/,
Фиброза 3!

През това време съм се опитвала да живея здравословно ,доколкото мога, не пия алкохол, абе няма нищо което да предизвика тази промяна. Стоях като гръмната в кабинета и не можех да повярвам.
Естествено, лекаря каза, че няма за къде да чакаме, започвам лечение. Сега трябва само да си подготвя документите и да кандидатствам за безплатни лекарства, и се надявам до 8 седмици да съм започнала.
Та така хора, още едно доказателство, че
не трябва да се чака! Няма за къде и за какво да чака човек. Хваща бика за рогата и започва да се бори за лечение, защото звяра в нас работи безспир. Не вярвайте на разните му лекари, които ви убеждават че може да си живеете така с години спокойно, особено ако АЛАТ и АСАТ са в в норма. Да може и да изкарате години, но може да са много малко на брой, прекалено малко!

За протокола, моите АСАТ и АЛАТ са все още в норма! На Ехографа на който ме гледаха преди 2 месеца, не се видя нищо обезпокоително. Всичко изглеждаше в норма. Знам, че биопсията не е супер тоно изследване, но дори и така да е, дори да са случили и взели частица от повредената ми част на дроба, за мен е стряскащо. Не искам да ми казват, че ще изкарам така още години, че дори и със цироза мога да си живея още 10-15-20 години. Това не ме радва. Искам да нямам краен период. Когато-тогава, но не заради Хепатита, който съм можела да подложа на лечение.
Лекаря в началото ме убеждаваше как лечението е трудно, за мен е 1 година /тип 1б съм/, резултата е 50 на 50, да си помисля добре дали го искам и пр. Но днес като видя резултатите, направо ми каза - Няма за къде да чакаме -почваш!
Малко дълго стана, дано не ви оттегча!
Поздрави и лек ден на всички -за мен е лека нощ!