Автор Тема:  Моето Лечение...  (Прочетена 24254 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Моето Лечение...
« -: Декември 22, 2009, 16:29:46 »
Здравейте

(и първо да благодаря на Админа че махна тея неработещи картинки заради които вчера сутринта така се изнервих че щях да изхвърля компютъра през прозореца....  FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=:fight2:" )

Накратко ---от 2001 съм с С..активно започнах да работя по въпроса 2007-ма и тази година -2009-та Юни месец-ме одобриха.Сега да говоря за Странични ефекти --няма смисъл --всички предполагам знаят за какво иде реч-общо казано-Хемоглобина ми Падна,в момента даже още е 80 ,спи ми се постоянно,обриви съпроводени със сърбежи по китките,зъбите се рушат с часове, и най -ама най-странното е че докато първия месец ревах без причина през 1 час ,то след 1-вия месец изпаднах в състояние на много отвратителна Агресия--Налитам на бой на разни хора,които ме провокират или дразнят,ядосвам се ,викам,крещя,говоря на висок глас без да се съобразявам--въобще съм принуден предимно  да си стоя заключен в къщи ....

но нещото което ме притеснява най-много --това е (вчера успях да видя че сте го кръстили тук-"Дупка")натрупването на дните...Докато първите 6 месеца ,Протоколите ми бяха определени със срок 28 дена -и Личния Лекар ми пишеше рецептите на 28-мия ден ,Проблем имах само в аптеката от която си взимах лекарствата--...аааа да уточня само--Никой ,Никога ,никъде не ми е казвал че трябва  след получаване на протоколите да се направи пауза от седмица-две....ама никой(допуснете всъщност че може и да са ми казали,дори да са ми го написали на лист ,но аз не помня)....и почнах почти същия ден,но докато бяха на 28-дена както написах -нямах никакви проблеми освен в аптеката---всеки месец на датата почваха едни скандали ,ей така напук и нарочно ми правеха мизерии и се опитваха да ме убедят че ТЕ определят на кой ден се дават лекарствата ---и упорито твърдяха че те могли да отпускат и флаконите и хапчетата едва на 30-тия ден.....ужас,проблеми и нерви....но това не е нищо....на 4-ти декември ми излезна и втория протокол ---при това в него не пишеше 28 дена ...а 30....и резултата е на лице---Днес бях принуден да отида и да си купя ---490 лева (от които държавата прибира 90 лева ДДС) -един флакон---по простата причина че за седмицата от 28-ми до 3-ти нямам ваксина......следващата дата ми е на 7-ми (тоест 30-тия ден) ....

вече не издържам ,стоя си вкъщи и не  излизам дори и за цигари....имам чувството че норочно се подиграват с хората за да ги отказват да се борят за правата си....Този път успях да намеря 500 лева...но след 2 месеца когато се натрупат още една седмица ....тогава какво да правя??
« Последна редакция: Август 25, 2010, 23:53:40 от Panzer »
HCV genotype -1+3

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Re: Моето Лечение...
« Отговор #1 -: Декември 22, 2009, 21:11:14 »
Здравей Панзер!Относно ниския хемоглобин те съветвам да си изследваш желязото и ако се окаже,че ти е с повишени стойности да започнеш да си слагаш десет дни витамин Б12 по една на ден.След като свършат си купи Фолиева киселина 3 пъти  на ден по две таблетки.Можеш да я взимаш дълго време,не е проблем.Страничните,аптеките и джипитата няма да ги обсъждам,че ми се ............от тях :smile:Съжалявам,че ти се е наложило да си купуваш,това е грешка въпреки,че и на мен ще ми се наложи да си купувам две но по други причини.Ако някога имаш същия проблем пиши,мога да ти помогна с една докато си вземеш твоите.Весели празници и успех с лечението!

Тита
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #2 -: Декември 23, 2009, 00:51:14 »
Здравей Панзер!Относно ниския хемоглобин те съветвам да си изследваш желязото и ако се окаже,че ти е с повишени стойности да започнеш да си слагаш десет дни витамин Б12 по една на ден.След като свършат си купи Фолиева киселина 3 пъти  на ден по две таблетки.Можеш да я взимаш дълго време,не е проблем.Страничните,аптеките и джипитата няма да ги обсъждам,че ми се ............от тях :smile:Съжалявам,че ти се е наложило да си купуваш,това е грешка въпреки,че и на мен ще ми се наложи да си купувам две но по други причини.Ако някога имаш същия проблем пиши,мога да ти помогна с една докато си вземеш твоите.Весели празници и успех с лечението!

Тита

Благодаря,

Фолиева пия,по 4 сутрин и 4 вечер...понякога и по 5...все пак почнах лечението на 100 килограма ...в момента съм 81...даже 80....
Пия също Бирена мая и разни други витамини....(в момента даже пия антибиотици--защото поради "смъкването" на венците,извадих един корен със щифт,а ще ми се наложи да вадя Бог знае колко още......)

Защо да е грешка??....Всъщност аз едвам ,едвам се съгласих--просто нищо не ми идва в главата като комбинация --какво да правя имам предвид....досега от аптеката ми даваха с няколко дена напред --но това ставаше само в началото на месеца -когато да речем четвъртък(когато взимам пегинтрона) се пада 5-то число...а аз си взимам рецепта на 7-мо или 8-мо....Но каквото и да въртях,каквото и да мислих --все се падаха няколко дена вповече...към 5-6 дена вповече....а ме е страх да не отида да си търся правата ,някой да се отнесе грубо с мен и да взема да го изхвърля през прозореца.......

миналите 6 месеца---някъде след 4-тия ---имах същия проблем --ходих чак при Главната Експертка на 3-тия етаж в РЗОК на Енос.....обясних и за натрупването да дните и тя почна да чупи пръсти ---казва(буквално и пряко)..."Господине ,извинете ни ,моля Ви--проявете малко разбиране---аз знам че трябва на 28-мия дена да взимате ваксините ,но разберете--на нас компютърната ни програма засича рецептите с интерферон на 30-тия ден....."..след това даже се обади в аптеката и им каза да ми дават независимо от разстоянието до следващата рецепта ---Но пак не става...пак се натрупват повече дни и стават 10-15 даже....

засега закрепих положението ...но се регистрирах тук именно за да питам---На някой случвало ли му се е да му пишат 30 дена и какво е правил за да поправят протокола на 28......

и още нещо.....Как се оправяте с ежемесечните изследвания.... FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=???" ?

при мен са огромен проблем...от Отделението във ВБ не ми дадоха никакво направление за ПКК и другите,само ПиСиаР ми дадоха ,което никак не е малко,всъщност....и това са 60-тина лева(ако не греша).
Личния лекар ми развява някакви Ревизионни актове --казва--Приятелю заради такива Кръвни изследвания ---които съм давал на подобни случаи като теб,сега ще ми го изкарат ако не през носа ,то със сигурност през дупето....
Правих разни комбинации с Гастроентеролог,после с Ендокринолог,но както се казва --това не е мандра и сега за Декември нямам изследване,ерго--резултати.

какво да правя ---и тук пари , и там пари......

вече ще почна да грабя и да крада,просто друг вариант не виждам....
« Последна редакция: Август 25, 2010, 23:54:50 от Panzer »
HCV genotype -1+3

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #3 -: Декември 23, 2009, 08:08:37 »
Здравей!
Виждам ,че си нов(или нова) във форума,но ще наваксаш!
Личен лекар нямаш ли,той също би ти помогнал със ежемесечните изследвания,и защо 60 лева-ПКК-не мисля ,че е повече от 15-20 лв.?Относно агресията ,не знам какво да те посъветвам,като пишеш ,че вашите те заключват и крият ключовете,вероятно имат притеснения,разкажи повече?

И при моя мъж се получи такава ситуация с недостиг на интерферон(който ти упорито наричаш ваксина?),и си го купихме,но това беше защото просто нямаха нито представителство,нито лекуващата можеше да ни услужи срещу връщане,а сега е по- различно от декември 2007г.Поиска ли от лекуващия съвет как да се справиш?

Чакам да споделиш ,пробвай вместо-----,да ползваш ,,,,,че тези тирета ги асоциирам с пропадане ,или тотално объркване!

Поздрави,Теди
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Декември 23, 2009, 09:25:59 »
Здравей и от мен!
Относно "дупката" от време, както тук я наричаме, аз съм пуснал конкретен цитат от нормативната уредба: Re: Проблем с рецептите за интерферон
Но проблема в момента явно няма как да се реши по този начин, затова варианта е да се обърнеш към лекуващия лекар, който евентуално би могъл да ти помогне с инжекции Пегинтрон. В твоя случай проблема е и друг, ти се лекуваш с Пегинтрон, който е пегилирания интерферон на фармацефтичната компания Шеринг-Плау. В момента обаче от българския офис (поне доколкото аз знам) все още не са дарили инжекции на няколкото болници, в които се лекуват пациенти с хроничен хепатит, с цел именно те да бъдат използвани в случай както твоя. Рош например по този начин са решили проблема с недостига на инжекции и запълването на тези "дупки".
Бих ти препоръчал да се свържеш с представителството на Шеринг-Плау (Schering-Plough) за България. Телефона им е: 02/806 3030, като трябва да търсиш д-р Трайков. Освен него можеш да търсиш и Тинтява Павлова, която също се занимава с лекарствата за лечение на хронични хепатити. Обясни им ситуацията и ги помоли за помощ, обикновено фармацевтичните компании се опитват да помагат по всякакви възможни начини на пациенти, изпаднали в такива ситуации.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Декември 23, 2009, 09:35:35 »
Хемоглобина ми Падна,в момента даже още е 80
Не знам дали лекуващия те лекар е взел всички мерки, за да се справиш с ниския хемоглобин, но искам да ти кажа, че 80 е критично ниската граница, и ако паднеш под нея, най-вероятно лечението ще трябва да се спре. Затова е много важно страничните ефекти да бъдат овладяни нвреме. Ето цитат от една статия на д-р Балабанска, в която тя е описала какво можеш да направи лекаря в такъв случай:
Цитат
Левкопения и тромбоцитопения при лечение с Интерферон
...
А при анемия, причинена от приема на Рибавирин?

Рибавиринът, използван в комбинация с интерферон за лечение на хроничен С хепатит може да причини хемолиза на еритроцитите със спад на хемоглобина /развитие на анемия/. При спад до 100 г/л се препоръчва прием на фолиева киселина /препарати Неофолик и Фолацид - табл. от 0,4 мг като хранителна добавка, в доза 3 х 2 табл./. В тези случаи не е необходимо приемане на железен препарат, тъй като в резултат на хемолизата серумното ниво на желязото при този тип анемия е повишено. Фолиевата киселина, наричана още витамин В9, не може да се синтезира в човешкия организъм, тя се набавя само с храната. Съдържа се в зелените зеленчуци - салати, спанак, лапад, магданоз, грах, броколи, също в овесените ядки, пшенични зародиши, цитрусови плодове, черен дроб. Фолиевата киселина е необходима за производството на ДНК и синтеза на червените кръвни клетки. При спад на хемоглобина под 100 г/л се намалява дозата на Рибавирин наполовина, при спад под 80 г/л е наложително прилагане на Еритропоетин за стимулиране на еритропоезата - 20 IU /кг подкожно 3х седмично до достигане на ниво на хемоглобина 100-120 г/л.
...
Подходи много сериозно към проблема с ниския хемоглобин.

и още нещо.....Как се оправяте с ежемесечните изследвания....????

при мен са огромен проблем...от Отделението във ВБ не ми дадоха никакво направление за ПКК и другите...само ПиСиаР им се откъсна ...ама пак алал вера....и това са 60-тина лева....
Личния лекар ми развява някакви Ревизионни актове --казва--Приятелю заради такива Кръвни изследвания ---които съм давал на подобни случаи като теб,сега ще ми го изкарат ако не през носа ,то със сигурност през дупето....
Правих разни комбинации с Гастроентеролог...после с Ендокринолог...но както се казва --това не е мандра ...и сега за Декември нямам изследване,ерго--резултати....

какво да правя ---и тук пари , и там пари......

вече ще почна да грабя и да крада...просто друг вариант не виждам.... :fight2:
Доколкото разбирам се лекуваш във Военна болница. Би ли споделил кой е лекуващия те лекар и за какви ежемесечни кръвни изследвания за 60 лева става въпрос. По принцип кръвните изследвания, които трябва да си правиш всеки месец струват доста по-евтино. Тези изследвания са по-скъпи, само ако трябва да си изследваш щитовидната жлеза, но това се прави само веднъж по време на лечението и евентуално веднъж в края на лечението.

Поздрави,
Радо

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 23, 2009, 10:34:09 »
  В началото и при мен се случи няколко пъти джипито да ми ги изписва за 30дни вместо за 28.Така ми се получи разминаване и едва оправих нещата.Има си вратички за тези неща,договори се с аптеката от която си взимаш лекарствата както и с джипито.Трябва малко разбирателство от двете страни  и всичко ще се оправи!За килограмите не се притеснявай,за 4 месеца съм отслабнала с 5кг!

Тита

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 23, 2009, 10:44:59 »
Грешката е Моя,Извинявам се!....

Имах предвид ,че ПиСиаРа --без направление е към60 лева(за който и ми дадоха направление,но може и да е по-скъп).....иначе ежемесечните Изследвания по Таблицата досега все съм успявал по някакъв начин да си ги "изработя" по някакъв начин с направление--но вече не става---както писах по-горе.Именно за Ежемесечните ми е проблема -при това голям -след като сега в момента -за Декември ще ги пропусна....

Колкото до лекуващия лекар е в поликлиниката на Военна Болница--казал ми е че няма начин да ми помогне....пък и какво да се занимавам след като едно направление не ми дава за Кръвни изследвания --казва -който е предписал лечението ,Той да дава направления.......оттам натакък единственото което прави е да дава направления за Гастроентеролог--която пък казва---извинявай,но аз повече от две изследвания на година ,не мога да пусна.И така влизаме в Омагьосания кръг --Това всъщност не е първия път в който се сблъсквам с подобен проблем.Преди 3-4 месеца личния ми лекар ,именно поради тази причина ме прати при една гастроентероложка -пак в поликлиниката на Военна--казва се Д-р Попова,но дали Мая беше първото име -вече не помня...та заради нея лично -защото видите ли била забравила (а всъщност май ми беше изгубила направлението)за мен и сме пропуснали срока за талон за Кръвните ...едвам стисках зъби да не и бия два шамара.....добре че бях с трети човек .....заради тая Попова така ме навикаха --едва ли не мен ме изкараха виновен че аз самият не съм направил нищо....

Що се отнася до Шеринг---няма какво да пиша---На всички Ви е известно за какво иде реч...Хофман -дава,Шеринг не дава...и точка..
За това ме предупредиха още в началото.Даже онзи ден ми казаха от вб--съжаляваме --с хапчета може да помогнем ,но за съжаление с ваксини не можем...и това е ...
Аз самия като се реших да си купя флакона --първо отидох в аптеката от която ми ги дават,оттам се обадиха на доставчика (разбира се "Софарма") и от доставчика им казаха 490 лева ...при положение че по здравна каса -цената е 440 лева-виждате каква е надценката ...Цели 50 лева .И започнах да звъня в Шеринг,Свързах се и ги попитах-Може ли от тях да си купя Флакон-при което получих отрицателен отговор,Казвам-Добре,тогава поне ме насочете към аптека или дистрибутор с който работите и който има поне по-малка надценка...Те ми отговориха-Господине обадете се в Софарма--ми казвам--Вижте,Звъня на Вас именно защото не искам да купувам от Софарма --След което последва възможната най-голяма подигравка(може и с добро чувство да са го казали,но на мен ми прозвуча като чиста подигравка) --Момичето каза--ще Ви свържа с колегата ако може той да говори с тях и да Ви направят някакво намаление ,АКО СА СЪГЛАСНИ.....

е добре де --питам аз---на тая мацка не и ли беше ясно че в Софарма ,никой АМА АБСОЛЮТНО НИКОЙ няма дори да си го премести от левия крачол в десния само защото някакъв си пич се е обадил и моли за по-ниска надценка,при това само за един Флакон.....и това беше --благодарих и отидох и си платих ....

Така че г-н Русинов ,именно Шеринг са известни с това че говорят само ако насреща има Кеш....докато Хофман-ЛаРош са тези които се опитват и проявяват разбиране......даже съм чувал и говорил с хора които са вече завършили пълен курс на лечение --при това Целият Курс е бил Дарение от Хофман-ЛаРош....Целия Едногодишен Курс е бил Дарение --при това за няколко човека ....
Когато това го направят и от шеринг --моля да споделите)

иначе ,Да във ВБ съм -При една Изключително Съвестна,пряма ,Коректна и Добра Лекарка ...Прави всичко което зависи от нея....все пак не мога да искам да и порастнат крила нали....досега нито веднъж не ми е повишила тон --е с изключение на началото ,но тогава просто бях на друга планета --и дори след като си бях записал всичко което трябваше да направя --аз просто първия месец не помнех нищо от предишния ден даже....Така че съм изключително доволен от Нея....

Гледам че тук става въпрос и за резултатите от ПСР-а....значи аз започнах лечението на 3 милиона и 900 хиляди ...и на Четвъртия месец ПиСиаР-а ми излезна--"Не се открива Вирус"...

Само малко ме притесняват страничните ефекти повечко......Ноктите ми станаха Плоски--при това стана буквално за 24 часа ....беше 2-ри или 3-ти Декември
Косата ми стана изключително Мазна ...а от едната страна на Мустаците ,се появи едно много грозно голо петно --и при положение че винаги си ходя небръснат на няколко дена изглежда като белег от винкел(нестига че имам още няколко ами сега и това)
Обриви получих ,пак този месец по китките --едни много ситни ,подобни на лишейчета --сърбят обикновено вечер,иначе не ми пречат...
ЗъБите са под всякаква критика --постоянно болят(или по-скоро каквото е останало от тях)
а Четвъртъците --когато взимам ваксината и петъците --както се казва съм в перманентна ръченица--постоянна треска ,едни тикове --които се изразяват с мигновено появяне --имам предвид че по нищо не личи че ще ми се изплесне ръката или крака(обикновено ръцете ми се "изхвърлят")с много висока амплитуда--Не Дай си Боже да държа чаша с кафе или вода или сок--човека срещу мене или аз самия се оливам на 100 процента....
Върховете на Пръстите ми се напукаха и кожата стана една такава груба(аз и по принцип си работя с ръцете и никога не е представляло проблем --независимо дали ще работя с някакви препарати или масла или бензини и нафти --никога до такава степен не са ми изглеждали пръстите такива захабени,напукани и лющещи се ....
Спи ми се много...първите няколко месеца спах по 16-17 часа на ден...въобще все едно ми вадят батериите --случваше ми се даже да заспивам по маршрутки,трамваи или автобуси -и се събуждам на съвсем различно място ....отвратително...вкъщи заспивах направо на масата по време на вечеря или обяд,но вече успявам по някакъв начин да регулирам този проблем със задължителен съм следобедите ...
Устата ми пресъхва букввално през 10 минути --на ден пия по 2 литра някакъв сок ил още 1 литър вода или сода..

за ходене до тоалетна -просто няма какво да говоря--ако не пия разхлабителни капки просто за мен това е мисията невъзможна...

това се сещам засега,ако ми дойде още нещо -ще пиша обезателно...

Но исках да питам---има ли смисъл според Вас да ходя да се опитвам да ми промченят протокола на 28 дена ......а не както е сега написан на 30...защото съм сигурен че март,април пак ще стане натрупване от седмица и пак ще увисна ...
« Последна редакция: Август 25, 2010, 23:55:42 от Panzer »
HCV genotype -1+3

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Декември 23, 2009, 11:16:03 »
Здравей,
Все пак, пробвай да звъннеш в Шеринг и да говориш с лекарите, на които това им е ресор. Когато ти си им звънял си ги търсил с друга цел, закупуване на лекарства. Сега целта е да ти дадат назаем лекарства, които ще върнеш. Неслучайно те насочих към тях, защото знам, че помагат на пациенти. В момента официално те не могат да дават лекарства назаем на пациенти, както и Рош, но сигурно са намерили някакъв начин. Не казвам, че непременно ще стане, но си длъжен да опиташ, за да си сигурен, че си изчерпал тази възможност.

Другия вариант е да се пробва нещо със Здравната каса, аз ще се опитам да поговоря с нашия контакт там, д-р Тотева, за да разбера дали може да се направи нещо за този случай.

Като гледам какво лечение караш, наистина страничните ефекти са много и доста тежки. Според мен, едно от важните неща е да се пребориш с ниския хемоглобин, защото анемията която се развива от него влошава цялостното състояние и то много. Аз самия, докато бях на лечение по едно време бях започнал да се проближавам към стойности 100 и се чувствах доста зле, после се закрепих на около 110. Но стойности 80 само мога да си представя как се чувства човек.
Д-р Стоянова какво прави за да се пребори с хемоглобина.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #9 -: Декември 25, 2009, 19:07:24 »
Честно казано ---за Шеринг хич не съм обнадежден......След като на еН-Броя хора са отказвали --какъв съм аз че да ми обръщат внимание....Внимание обръщат на такива дето се поливат с бензин ---но после са диспансеризирани до края на Живота си на 4-ти км....))))

а за страничните ефекти ---забравих да кажа нещото което ми пречи наистина много----и Това са ХРАЧКИТЕ .
През 10,15 минути като се закашлям и вадя огромни храчки,като едва ли не се задавям....а нямам нито пневмония,нито ангина,нито дори грип...пък и в упътването на лекарствата си пише ---възможни са проблеми с гърлото...
Кофти е ,и наистина ми пречи защото са направо Огромни,и Жълти.....а най-лошото е че не знам с какво да го премахна това нещо.Пробвах с чайове за отхрачване-но резултата е нулев.
Още един подобен проблем са сополите...стават твърди като гипс и ако не си бръкна с нещо в носа да го изчистя --буквално не мога да дишам.....

Извинявам се че така буквално пиша--но все пак нали е форум с медицинска насоченост.. :pardon:

иначе --сериозно трябва да се замисля да сменя местото на инжектиране,досега редувах двата трицепса -ляв,десен през седмица...но като че ли се получават едни плюски и по-твърдички петънца...
;
Това е общо взето...Пък и виждам тук че не съм единствен със Странни Неща които се получават с тялото му....

пък и винаги си казвам ---каквото и да се получи ,стискай зъби,може да е и по-лошо....Например Момичето с което почнахме заедно ,на първата седмица изпадна в 3-дневна Кома ,а след като се събуди и откриха диабет.......отвратително.....

пысы---Честита Коледа на Всички...и много здраве преди всичко)

HCV genotype -1+3

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Декември 26, 2009, 22:41:46 »
а за страничните ефекти ---забравих да кажа нещото което ми пречи наистина много----и Това са ХРАЧКИТЕ .
През 10,15 минути като се закашлям и вадя огромни храчки,като едва ли не се задавям....а нямам нито пневмония,нито ангина,нито дори грип...пък и в упътването на лекарствата си пише ---възможни са проблеми с гърлото...
Кофти е ,и наистина ми пречи защото са направо Огромни,и Жълти.....а най-лошото е че не знам с какво да го премахна това нещо.Пробвах с чайове за отхрачване-но резултата е нулев.
Още един подобен проблем са сополите...стават твърди като гипс и ако не си бръкна с нещо в носа да го изчистя --буквално не мога да дишам.....

Извинявам се че така буквално пиша--но все пак нали е форум с медицинска насоченост.. :pardon:
Честно казано, аз не съм се сблъсквал с този проблем и не си спомням някой от форума да е споменавал за такъв страничен ефект. Надявам се, че някой, който чете тази тема и е имал подобен проблем, ще сподели своя опит.

Неактивен milen0460

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 67
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #11 -: Декември 27, 2009, 09:13:32 »
Аз,лично до сега за такова 4удо свързано със страничните деиствия не бях 4ел,а и помислял даже.Това твойто си е живо чудо,като чета 4естно си казвам направо не ми се вярва.На колко месеца си от ле4ението,аз съм на три и останах удивен от твойте страни4ни деиствия.Явно това влияе на всекиго по разли4ен на4ин.Какви страни4ни деиствия. 4удо.Успех ти желая,ще го направиш за себе си длъжен си да се справиш със ситуацията.В организма ти в момента няма вирус конценрираи се върху това и продължаваи напред.Успех,весели празници.

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #12 -: Декември 27, 2009, 10:09:21 »
Аз,лично до сега за такова 4удо свързано със страничните деиствия не бях 4ел,а и помислял даже.Това твойто си е живо чудо,като чета 4естно си казвам направо не ми се вярва.На колко месеца си от ле4ението,аз съм на три и останах удивен от твойте страни4ни деиствия.Явно това влияе на всекиго по разли4ен на4ин.Какви страни4ни деиствия. 4удо.Успех ти желая,ще го направиш за себе си длъжен си да се справиш със ситуацията.В организма ти в момента няма вирус конценрираи се върху това и продължаваи напред.Успех,весели празници.

Явно при всеки е различно и в различна сила се ппроявява и аз съм на около 3-месец от лечението и поне от 2 месеца си имам проблеми с гърлото , така че не се изненадвам ,че някой може да има по остър проблем .

ПС
 мен ми дадоха "Фариностим" за смучене - подпомага имунната защита на устната кухина и гърлото.
Известен с това , че не е известен !

Неактивен cvetna

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
« Отговор #13 -: Декември 27, 2009, 17:17:23 »
При мен също има кашлица, особено сутрин, и изсъхване на лигавицата на носа. Аз обаче съм и пушач, та сутрешната кашлица при мен не е новина  :ashamed2:

Така, както ги описваш нещата, много ми приличат на синузит. Той е свързван с  жестоко отделяне на секрети, когато се стичат в гърлото, излизат и като храчки. Усеща се и подпухване на лицето, тежест и болка в главата. Правели ли са ти някога изследване за синузит? Може би не е лоша идея да се провериш, има какви мерки да се вземат в случая, че е доста мъчително наистина.

При всички положения не пропускай да се консултираш и с лекуващия ти лекар за тази кашлица  :flowers:

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
« Отговор #14 -: Декември 27, 2009, 18:22:57 »
Не се притеснявай. Аз също имах подобен проблем. Дори си направих снимка на белите дробове, защото се съмнявах че имам пневмония , дори и , че съм болна от  някаква неизлечима болест. Рентгена естествено не показа нищо  тревожно. Кашлицата продължи няколко месеца . Между другото беше по това време- зимата , около нова година. Имах болки в гърба и хрипове. После всичко отшумя. Така ,че не се тревожи. Но за всеки случай можеш да се консултираш със специалист-

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Публикации: 304
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #15 -: Декември 28, 2009, 08:40:02 »
Здравей и от мен, виждам, че минаваш през много тежко лечение,  но това „не се открива вирус” е толкова страхотно изречение,  че компенсира гадостите, така че мобилизирай  си всичките сили и ти желая да издържиш до края със същия резултат.
Относно храчките - искам да кажа, че в моето описание на страничните ефекти, което е много изчерпателно, ако не се лъжа беше описано „суха кашлица”, "храчки" и т.н. , но не е у мен в момента - ще погледна точната формулировка. По принцип интерферонът влошава другите ти хронични проблеми, ако имаш такива, аз от край време си имам синузит и фарингит, и сега от както съм на лечение не е спряло да ме боли гърлото вече 6 месеца без нито ден почивка, и да ми тече някакъв секрет, което води и до храчки, (а и пушенето май го влошава). Аз реших че е гнойна ангина или от дробовете, пратиха ме на уши нос, гърло и ми предписаха някакво лекарство с антиалергичен ефект, но за съжаление измежду хилядите мед. бележки загубих рецептата и се примирих че така ще си карам до края. Може би е добре да те види специалист – със сигурност има някакви средства за облекчаване, но като чета одисеята ти с направленията и личните лекари едва ли ще го направиш. Това за момичето в кома направо е стряскащо, добре че се е оправила!

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #16 -: Януари 18, 2010, 14:23:18 »
Здравейте Пак)

Благодаря на Всички които са писали!!)

Първото което ми дойде на ум е че човек е така устроен че не винаги е готов да сподели или да напише без да се притеснява какво се случва с него.Наистина Разбираемо е ....

Искаше ми се да попитам още няколко неща(Само дано да не е прекалено Нахално...)

Как се справяте със Сънливостта ??...
спи ми се ,постоянно...ако не легна за половин-един час на всеки два -три часа ...се усещам как почвам да заспивам...

най-съм притеснен обаче от друго-Не мога да почна никаква работа...Просто се уморявам и ми се спи..Бях се навил почти да ида да се запиша за безработен --поне нещо да взимам --ама като ми предложат някаква работа --и взема да заспя.... :sad3:

и забравих да напиша за Зъбите....падат като круши.Венците слизат надолу и почват едни болки--не си е работа. точно на Коледа ми се поду цялата Лява страна -просто вечерта легнах без никакви проблеми и на сутринта се събудих с подути като пинг-понгови топчета лимфни възли-По супер спешен начин намерих зъболекар-отидох и се наложи да го вадят директно -защщото отдолу извираше гной...
след Кански мъки и дълбане с един шиш извадиха зъба и в същия момент се оказа че под него е имало цяла киста с големина 1.5 пъти повече от главата на Топлийка ....Зъболекарката направо беше в огромно учудване-но в следващия момент каза--"Нищо учудващо ,Ферона подтиска имунитета и всякакви инфекциики и инфекцийченца почват да нападат организма"..това вече на 100 процента ме убеди че е причината и за афтите и за обривите ...за всяко нещо което се появява така изведнъж..

а последното нещо --просто ей така да го споделя...Сред хора с които се разбираме дори с половин дума...

за последните 6 месеца установих че поговорката "Здрав на болен не вярва" важи в пълна сила...след като Собствените ти роднини те гледат с недоверие разбираш че поговорката не е случайно измислена..

и на Вас ли не Ви вярват като си казвате така без да се притеснявате истината?
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 14:44:06 от Panzer »
HCV genotype -1+3

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #17 -: Януари 18, 2010, 15:02:28 »
Аз съм от другата страна-тези дето не вярват!
Но ,не,аз не се съмнявах в оплакванията и неразположението на съпруга ми!Е,той се ограничаваше в мрънкането ,затова не ми е било досадно,но за сметка на това,виждах кога му е зле,нервно,сънено и други такива ефекти от лечението!И зъби падаха,(вади ги доктор ,все пак,но той е на 47,и с пародонтоза,която сеи каза думата).
Мога само да ти кажа,че ако до теб има ,хора които те обичат и държат на теб,не би трябвало да усещаш недоверие!Да не би и ти така да се отнасяш към тях?Не си длъжен да го казваш на нас,но понякога получаваме това,което даваме,и чак тогава разбираме,че ни го връщат!

Моят мъж беше на обикновен интерферон(3 пъти седмично)и също често му се спеше ,но не е спирал да работи,взе си болничен само веднъж ,за ваденето на зъбите,защото не му беше удобно да го гледат без зъби!Седмица само,сложи временен мост и пак на работа!Твърдеше ,че там по-бързо минава времето!

Дано да ти олекне поне малко,ако ти е тежко,за това сме тука!

Поздрави,Тедибон

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #18 -: Януари 18, 2010, 23:04:06 »
за последните 6 месеца установих че поговорката "Здрав на болен не вярва" важи в пълна сила...след като Собствените ти роднини те гледат с недоверие разбираш че поговорката не е случайно измислена..

и на Вас ли не Ви вярват като си казвате така без да се притеснявате истината?
И аз мога да потвърдя за този т.нар. "страничен ефект" в околните. По време на моето лечение повечето ми приятели знаеха за това, че се лекувам и че лечението е тежко, и т.н., но в крайна сметка нямаше как да знаят какво точно изживявам. Дори и когато се случваше да спомена за някои от проблемите ми по време на лечението, те се опитваха да проявят разбиране, но по-скоро им звучеше като нещо не много убедително и далечно. Много трудно може да се предизвика емпатия в човек, който е здрав и се чувства добре, и затова в повечето случаи изобщо не говорех за проблемите си с тях.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #19 -: Януари 19, 2010, 17:08:54 »
Привет пак....

Получи се проблем с форума....Имам ЛС но в момента в който кликна върху "Цитат" за да отговоря --се появява диалогов че не мога да използвам страницата или нещо от сорта и се срива всичко...

Пробвах туку що за трети път---Йок ...нищо не става---така и не мога да си изпратя лс-то...

Затова ще отговоря тук.....

За Проблемите с Тоалетната пия Капки "Дуколакс"--Струват 6.90-7 лева..Лошото е обаче че в упътването пише :За възрастни максимална доза 20 капки...е да ама с 20 капки дори и гъделичкане не усещам в стомаха ....така е и с 30 капки.Почват да действат чак след 35-капки,40 вече ми се струват множко.

Наистина Проблема е сериозен.Даже бих казал --Прекалено сериозен.Затова и пия капките минимум 2 пъти в седмицата (на 3 дена веднъж)..по-често не мога защото и без това боли много от тези капки...
но пък въпреки Болките --си заслужава --след като има ефект ...

това е ...дано съм бил полезен...

иначе много добър ефект дава МАНИТОЛ-а ...това са банки за вливания-Струват около 5 лева,но не се вливат,а просто банката се отваря и се изпива на екс-има леко сладникав вкус-действа както капките с тази разлика че трябва да се изпие цялата банка от половин литър--затова и не употребявам Манитол--е на някой може пък да му е по -добре с Манитол...

Иначе около 31.12-02.01---бях странно учуден --без да пия никакви капки ,за два дена така се чувствах и така свободно ходех до тоалетна -все едно никакви лекарства не взимам.Стигнах до извода че това е Благодарение на нещо което съм ял.Повторих цялото Новогодишно меню-но уви!.не се случи нищо и много се ядосах.

HCV genotype -1+3

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #20 -: Януари 19, 2010, 17:20:37 »
Привет пак....

Получи се проблем с форума....Имам ЛС но в момента в който кликна върху "Цитат" за да отговоря --се появява диалогов че не мога да използвам страницата или нещо от сорта и се срива всичко...

Пробвах туку що за трети път---Йок ...нищо не става---така и не мога да си изпратя лс-то...
Пробвай с друг браузър и ако продължава да е същото, пиши какво точно съобщение ти изписва, за да пробвам да открия какъв е проблема.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #21 -: Януари 22, 2010, 10:59:01 »
Цитат
Пробвай с друг браузър и ако продължава да е същото, пиши какво точно съобщение ти изписва, за да пробвам да открия какъв е проблема.

Мдааа--сега забавих оборотите и мвидях че причината е именно от ИЕ!...

засега така ще карам --не ми се занимава, а и не съм се засилил да ползвам лс-то) :laugh:

Вчера като си сложих Ваксината забелязах още една Аномалия..

Ако срока на годност е за речем 2010-та 5 или 6-ти месец...Мускулната треска,температурата и болките в главата ми се получават на 10-тия ,15 час...
Докато ако срока на ваксината е 2011 и нагоре --на 5-тия чак -вече съм труп..

да не говорим че миналия четвъртък --явно съм засегнал кръвоносен съд или капиляр ,защото на 3-ия час -към 3 следобяда просто легнах и станах на другия ден в 10 сутринта....само по някое време казват че са ми давали хапчетата -но не помня...
HCV genotype -1+3

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3241
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #22 -: Януари 22, 2010, 11:04:23 »
Цитат
Вчера като си сложих Ваксината забелязах още една Аномалия..

Защо продължаваш да наричаш Пегасиса ваксина?  :girl_wink:

Цитат
Ако срока на годност е за речем 2010-та 5 или 6-ти месец...Мускулната треска,температурата и болките в главата ми се получават на 10-тия ,15 час...
Докато ако срока на ваксината е 2011 и нагоре --на 5-тия чак -вече съм труп..
За първи път чувам за подобна закономерност?? Не мисля, че има връзка с срока на годност, а по-скоро с тялото ти,как реагира и колко си изморен и изтощен примерно.

Цитат
да не говорим че миналия четвъртък --явно съм засегнал кръвоносен съд или капиляр ,защото на 3-ия час -към 3 следобяда просто легнах и станах на другия ден в 10 сутринта....само по някое време казват че са ми давали хапчетата -но не помня...
Не аспирираш ли, преди да инжектираш Пегасиса? АКо го правиш така, няма да има опасност от попадане на кръвоносен съд. Аспирацията се прави така - след като вкараш иглата, изтегляш буталото леко назад, за да провериш дали не си нацелил кръвоносен съд и чак тогава инжектираш.

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • ...лошо момче...
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 03, 2010, 12:21:03 »
Силве,аз съм на Пегинтрон,не на Пегасис....а в упътването за прием на инжекцията  (което задължително го има във всяка една кутия)---няма нищо упоменато за аспириране.....следователно и не аспирирам....

Има при мен ново гадно и тъпо развитие.....

Лепнах си някакъв грип ли е ...настинка ли е ....все пак си мисля че е грип...От понеделник съм толкова зле-студено-топло ми е ,много силно ме заболява главата отзад при малкия мозък ако стана прав от седнало положение по -рязко...или пък ако съм легнал и тръгна да ставам,имам чувството че ми забождат някакъв шиш отзад в мозъка.....

Температура вдигам само вечер,не ме боли гърлото (което е доста странно) и разбира се носа ми е запушен....ама той си е постоянно запушен откакто съм на пегинтрон.....

направо ще ме скъса главата .....супер отвратително....

При някой да ги имало същите неща ,докато е бил на лечение и евентуално се е разболявал??

Благодаря)
HCV genotype -1+3

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 366
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 03, 2010, 12:41:39 »
Panzer,

Случвало ми се е да лепвам вирусчета,  докато съм на лечение. Имах и един също със страхотно главоболие, но мен ме болеше главата отгоре и беше доста гадно.
Мръднеш ли, пирона се забива още по-дълбоко. Нищо не ми помогна за главата тогава и си търпях като пич. :girl_wink:
Моите наблюдения са, че неразположение, главоболие, вирусчета и температурка си ме съпътстват периодично, но гледам много да не обръщам внимание. Пийвам чайчета, аналгинчета, повечко почивака в такива моменти и отминава.
Стискам палци скоро да се пооправиш :doubleup:

Ралка

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Февруари 03, 2010, 14:32:24 »
 Здравей Панзер.На втория месец от лечението имах гнойна ангина,непоносима болка в главата и вратът.Вдигнах и температура която нямаше нищо общо с тая от Пегинтрона.Обадих се на лекуващата ми лекарка и тя ме посъветва веднага да започна да взимам антибиотик.Съветът ми е да се консултираш със специалист за да не стане проблем.

Тита

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #26 -: Август 24, 2010, 08:47:43 »
Темата на Панцер продължава в раздела "Завършено лечение": Моето Лечение завърши.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007