Автор Тема: [ВАЖНО] Препоръки при използване на форума  (Прочетена 17289 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Препоръки при използване на форума
« -: Ноември 07, 2007, 19:03:43 »
Тук публикувам няколко препоръки за писане във форума, които всеки може да се опита да следва. Това ще помогне на всички потребители да използват по-лесно форума и по-лесно да откриват информацията, която ги интересува:

 1. Използвайте разделите по предназначение. Когато например сте на лечение и искате да зададете въпрос или да споделите нещо, свързано с лечението, отидете в раздела "На интерфероново лечение съм" и там пуснете вашия пост. Ако сте нов потребител и искате да кажете нещо повече за себе си и своята история, ползвайте раздела "Нов член". Ако пък не знаете в кой раздел да сложите вашия пост, използвайте раздела "Общи теми".
 2. Когато искате да споделите някой интересен линк, весела история или нещо, което не е свързано директно с хепатита, ползвайте раздела "Извън темата".
 3. Когато имате въпрос или искате да споделите нещо ново, стартирайте нов пост в съответния раздел, а не пишете отговори в стари постове. Така на всички потребители ще бъде по-лесно да се ориентират във форума и да откриват и четат темите и въпросите, които ги интересуват.
 4. Избирайте подходящо заглавие /Subject/ на постовете си. Това е начина да накарате някой да го отвори, прочете и да ви отговори. Темата на поста отразява главната тема на вашия пост, например когато задавате въпрос за това каква е продължителността на лечението при различните генотипи, подходящо заглавие може да бъде: "Продължителност на лечението при различните генотипи" или "Лечение при различните генотипи при хепатит C", и т.н.
 5. Използвайте кирилица! Форумът има вградена фонетична клавиатурна подредба, така че всеки - независимо дали е в България или не, и дали има инсталирана кирилица на компютъра си, да може да пише на кирилица! Ако имате проблеми с това да разберете на кой клавиш коя буква от фонетичната подредба отговаря, използвайте този или този линк. Ако искате да разберете как да използвате  вградената фонетична кирилица във форума, прочетете тази тема: Добавена е кирилица във форума.
 6. Кирилицата е включена по подразбиране, така че всеки ще може да пише директно в отговорите си на кирилица, без да му се налага да включва допълнително някоя опция или нещо подобно. Това, че фонетичната клавиатура е включена по подразбиране във форума, може да е причина за това да не можете да пишете на латиница във вашите постове. За целта трябва да изключите вградената фонетична клавиатура, за да влезе в сила клавиатурната подредба на вашата операционна система. За информация в тази връзка можете да прочетете тази тема: Добавена е кирилица във форума.
 7. Не използвайте заместители на буквите "ч" /4/, "ш" и "щ" /6/. Използвайте буквата "ъ", вместо навсякъде да използвате "а" - "навсякъде" изглежда по-добре от "навсякаде". Отделяйте отделните пасажи в постовете си като нов абзац, за да не изглеждат като една непрекъсната поредица от изречения. Не пишете целия си пост с главни букви. Използвайте препинателни знаци. Целта в крайна сметка е всички останали потребители да четат по-лесно постингите във форума и да се ориентират, без да се затрудняват.
 8. Заглавията на темите, които стартирате, трябва да е на кирилица. Ако нямате кирилица на вашия компютър, то прочетете точки 5 и 6. Ако нямате кирилица на вашия компютър и сте прочели точки 5 и 6, то имайте предвид, че вградената фонетична клавиатура не работи в полето за заглавие. В този случай, за да можете да изпишете заглавието на темата на кирилица, използвате следния подход: напишете заглавието, което искате да сложите на темата, която предстои да стартирате, в полето, в което пишете самия текст на поста - там фонетичната клавитура работи - след това копирайте (copy) и вмъкнете (paste) изписаното заглавие в полето за заглавие. Заглавията на постове, които са на български, но са написани с латински букви, ще бъдат преименувани на кирилица от модераторите на форума. Постове на български, написани с латински букви, ще бъдат редактирани и обръщани към кирилски букви.
 9. Модераторите на форума ще се опитват да поддържат стила на писане във форума, споменат в горните точки, и си запазват правото да редактират и преместват постове. Ако се наложи редакция на даден пост, то тя ще бъде синтактична и никога няма да го променя смислово.
 10. Това е форум, който се опитва да подпомогне общуването между хора, които имат един и същ проблем, затова много по-добре е да бъдете по-активни и освен, че четете постовете във форума, и да пишете в него. Не се притеснявайте да отговорите на потребител, който е споделил даден проблем, независимо че смятате че нямате нужните знания за това. По-важното за него е не само да получи някакво тълкуване по неговия проблем, а и да открие хора във форума, които го подкрепят морално и са съпричастни с това, което му се случва.
 11. Когато цитирате информация от други сайтове, цитирайте дословно източника си /линка, на който сте прочели информацията/. Това ще помогне на всички, които се интересуват повече от темата да прочетат цялата статия или новина.
 12. Използвайте възможността да настроите профила си. Сложете си подходящ подпис /мисъл, която ви харесва или нещо, което ви представя или просто ви вълнува/, той ще се изписва след всеки ваш пост и ще помогне на другите потребители да научат нещо повече за вас.
 13. За да следите последните публикации във форума, както и да сте сигурни, че не сте пропуснали някои от тях, използвайте следното упътване: Как да следим най-новите публикации във форума
 14. Ако сте нов потребител, то преди да зададете въпроса си, който ви интересува, разгледайте и потърсете дали тази тема вече не е била дискутирана във форума.
 15. Ако не знаете как да публикувате линкове или снимки в постовете си, използвайте инструкциите от тази тема: Как да публикуваме линкове и снимки във форума
 16. Ако не знаете как да вмъквате емотикони в постовете си, използвайте инструкциите от тази тема: Как да публикуваме емотикони в постовете си
 17. Ако не знаете как да вмъквате цитати в постовете си, използвайте инструкциите от тази тема: Как да цитираме информация или други постове във форума
 18. Чувствайте се свободни да се свържете с модераторите на форума по каквито и да е въпроси, които ви притесняват - това е главната причина, поради която поддържаме форума - да се опитаме да помогнем!

За въпроси и контакт с нас, можете да ни пишете на: hepactive@hepactive.org
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 22:50:33 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007