Аз се разхождах в един прекрасен пролетен ден с вече проличаващото ми бременно коремче и реших да отида да си взема изследването от ХЕИ, ей така за да не вървя безцелно в такъв хубав ден.Чувствах се прекрасно, настроението-супер.Най-после живота ми влизаше в някакъв спокоен ритъм, без напрежение в работата, без нескончаеми грижи по болнавото ми и непослушно синче, ами вече е на 10 г. и ще става батко, стига толкова.........
Разделих се с работата и шефовете-семейство Ненормалникови
Свекърва ми се поосвиряса след поредицата от инсулти и вече поне можеше да ходи, бързо се оттърси след смъртта на свекър ми и се готвеше за живота в новото си скромно жилище...... отделяхме я от крилото си
Бях се решила вече на второ дете, бях щастлива
В подобен ред на мисли си взех си листчето от жената на гишето и се врътнах да си ходя, без даже да го погледна, когато чух зад гърба си"Непременно го дайте на гинеколожката си, защото единия резултат е положителен"
Направо ме застреля
Въпреки молбите да ми обясни, каза че това ще го свърши докторката и това е...........
Веднага се изстрелях до докторката
Та тази докторка ми обясни следното:
"Следи си урината, ако потъмнее ми се обади.Просто си носител.Нищо тревожно."
Въпреки това аз усещах, че не е така.Усещах , че това е много, много лошо
Пак яхнах метлата и се изстрелях при мъжа ми, който ремонтираше новата "къща " на свекърва ми, не по-малко щастлив от мен че ще я настаняваме там и явно също в много добро настроение.Абе, деня беше супер пролетен
Казах му за най-новата новинка с обясненията на докторката и той не беше особено обезпокоен.Ако се вярва на докторката, трябваше и аз да се чувствам така, но бях много разтревожена.
Вече не виждах слънцето и не чувах пролетните птичи песни, знаех че отварям една много по-тъжна страница от книгата на живота си, но не знаех че това е цяла глава или по-точно това е основния сюжет до края на книгата.
Затова отидох на планина и после на море и се правех, че не виждам тъмната урина и два месеца след гадната вест от ХЕИ бях в инфекциозно и си изкарах там един месец зад решетките, но гадориите тепърва предстояха