Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 33443 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vencislava

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 34
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #15 -: Юли 05, 2010, 11:01:43 »
Ами явно докато им позваляваме. Да сте чували за лекар подведен под отговорност поради некадърност или безхаберие? Днес ако има великото благоволение на проф. Коцев, Николай би трябвало да си получи протокола за Лавимудина. Моля ви казете ми каква е процедурата след това с здравната каса и след колко време евентуално може да си получим лекарството?

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #16 -: Юли 05, 2010, 23:30:25 »
Здравей,
Това, което ще получите от проф. Коцев са част от документите, които трябва да се подадат в Здравната каса. Можеш да ползваш тази статия, за да видиш каква е цялата процедура и какви документи се изискват при кандидатстването за отпускане на лечение: Как да се лекувам? Системата за лечение на хронични вирусни хепатити в България. Чакането ще е от порядъка на 2-3 месеца.
Но по-важното е друго, не кандидатствайте за такъв препарат, преди да сте сигурни, че това е правилния избор. Именно затова е важно да направите втора и трета консултация с друг специалист, защото те трябва да се направят преди изобщо да подадете документите за кандидатстване за лечение с ламивудин в РЗОК.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #17 -: Юли 06, 2010, 04:26:09 »
Уфффф,
още един страничен ефект от лечението - жена ти може да се вдигне в 4 часа сутринта да пие чай от жълт кантарион и да пише във форум....

Тъй, зор ми даде тоз лавимудин.
Първо, той бил ламивудин.
Второ, той бил активната съставка на Зефикса, за който сме говорили повече.
Трето, явно няма да науча препаратите за хепатит Б.

Венцислава,
наистина във форума се е говорило доста за това колко често Зефикс води до резистентност и как тогава се налага да се включи още нещо. Също доста сме говорили за професор Коцев. Ако ставаше дума за моя съпруг, в никакъв случай не бихподала документи в ЗК, преди да чуя друго мнение, че и две други мнения.

Дани
Hang in there.

Неактивен Vencislava

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #18 -: Юли 06, 2010, 07:45:48 »
Напълно съм съгласна с вас. Ориентирали сме се към д-р Антонов, но той до 10.07 ни каза сестрата че в отпуск. Друго мнение мислим да потърсим от проф.З.Кръстев / днес ще му звъня/, а иначе вчера все пак си взехме протокола за Зефикс. Направи ми впечатление, че пише продължителност на лечение - 6м. Друг въпрос който си задаваме е , ако имаш вече протокол, може ли друг лекар да ти даде нов такъв?  Притесняваме и факта да не би от това лутане от мнение на мнение, да забавим още повече вземането на което и да е лекарство, а си мисля че при нас трябва да се реагира бързо. Навярно тези мисли са тормозили всеки минал по този път, но .... продължаваме напред.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #19 -: Юли 06, 2010, 08:23:44 »
Всеки един протокол е за 6м; след тяхното изтичане се подават документите за нов ( нови 6 м.) - това се прави с цел, ако лечението не действа да не се отпускат напразно лекарства за цяла година например, без да дават ефект ( и ЗК да губи пари).
Друг лекар може да ви издаде друг протокол, но старият трябва да го върнете в ЗК с едно заявление, че се отказвате от лечението- това трябва да стане преди издаването на новият, иначе ще имате проблеми. Минала съм по същият път и знам, че няма да е особено приятна цялата процедура, защото лелките в РЗОК чувстват лична обида като им върнеш протокол за Зефикс (120 лв. месечно) и най-нахално искаш Виреад (690 лв. месечно) , но това си е право на всеки един от нас.
В крайна сметка запазихте ли си час при доц. Антонов или не?

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #20 -: Юли 06, 2010, 09:01:59 »
Силве, ама те не са го подали този за Зефикса в ЗК. Тоест от ЗК как ще знаят, че има такъв протокол. :shocked1: И те не се отказват от лечение със Зефикс, защото то не им е отпуснато....Нещо не разбирам...

Дани
Hang in there.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #21 -: Юли 06, 2010, 10:13:18 »
Венцислава по-скоро попита хипотетично как би трябвало да постъпи, ако се наложи да смени лекаря, поне аз така го тълкувам.

Венцислава, ти все още изпускаш най-важното - лечението с нуклеозидни аналози предполага много добре обмислено решение, след като го започнеш не можеш да правиш много промени. Зефикса може да се подмени с тенофовир, но това значи нови процедури и чакане. Да не говорим, че тук големият риск е резистентността, ако тя се появи, докато се лекувате със Зефикс, вие няма да имате възможност да чакате за тенофовир, а ще трябва да си го купувате.
Ние вече многократно се опитваме да ти кажем в по-мек вариант - според всички тук Зефикса е грешка, и когато говорим за нуклеозиден аналог това не означава пари, а здравето на съпруга ти. Знаеш ли например какво става много често като се спре Зефикс - болестта се връща с още по-голяма скорост и увреждането се ускорява много бързо. Именно затова спирането на нуклеозидния аналог се прави под надзора на лекуващия лекар и обикновено се прилага няколкомесечно лечение с интерферон, за да се намали този ефект (поне това е един от вариантите, за които знам).
Затова намекваме да искаш мнение от други лекари, защото сме почти сигурни какво ще ти кажат другите лекари в София. Ясно е, че не можеш да основаваш решението си на нашето мнение, ние сме пациенти, не сме лекари, затова и препоръката е да чуеш тези неща от друг лекар-спеицалист в тази област.
Но това лечение със Зефикс е грешка, казвам ти го в прав текст. Спрете с тези протоколи и търсете второ и трето мнение, а не бързайте с подаването. Забавяне от 2-3 месеца с лечението не е нищо в сравнение с белите, които могат да се случат, ако започнете Зефикс.
Пак казвам, може екипа на проф. Коцев да е имал някаква конкретна причина, за да изпише Зефикс, за която ние не знаем, но единствената причина, за която аз се сещам, е тази, който описах, когато за първи път писах в твойта тема.
Относно това от кой да потърсиш второ мнение, избери си един от двамата: доц. Антонов и проф. Кръстев, те са от една болница и една школа. А за третото мнение си избери друга болница.

Поздрави,
Радо

Неактивен Vencislava

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Юли 06, 2010, 14:52:47 »
Радо, отлично ви разбрах и нямаме намерение да предприемем каквото и да е било докато не получим друго мнение.  Ясно ни е, че правилно подбраното лечение е от голяма важност. Николай записа час при Антонов на 19.07.2010г.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #23 -: Юли 06, 2010, 14:55:37 »
Силве, ама те не са го подали този за Зефикса в ЗК. Тоест от ЗК как ще знаят, че има такъв протокол. :shocked1: И те не се отказват от лечение със Зефикс, защото то не им е отпуснато....Нещо не разбирам...

Дани

Дани, аз моят протокол също не го бях подала ( за Зефикс), но от ЗК знаеха, че го имам ( не знам по какви неведоми канали са се добрали до тази информация) и трябваше да пиша писмо- обяснение по какви причини го отказвам, защото ако след това кандидатстваш за друго лекарство, на тях ще им светне една червена лампичка, че си имал написан, но неподаден протокол, и ще станат големи каши. Месеци след това ми изпращаха писма с които ме подканваха да дам обяснения през Комисията. Така беше преди година и половина, сега не знам.

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #24 -: Юли 06, 2010, 17:10:29 »
Нямам думи, Силве.
Hang in there.

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 219
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #25 -: Юли 06, 2010, 20:45:13 »

Венцислава, искам да знаеш, че ще ви стискам палци до край,  докато лекарите  предприемат най-подходящото лечение.  Пожелавам ви то да започне в най-скоро време!

Неактивен Vencislava

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #26 -: Юли 07, 2010, 07:44:32 »
Благодаря на всички ви! Затова всички ние сме тук, да си помагаме и подкрепяме взаимно.

Неактивен Vencislava

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #27 -: Юли 08, 2010, 13:41:20 »
Вече Николай записа час и при д-р Р.Балабанска в Токуда на 26.07. Така че до края на месеца ще чуем още две мнения за етапа на болеста и лечението й. Дотогава продължаваме с Легалон 140мг  3х1, Урзофалк 3х1, пропанол 25  мг 2х1/2 и улкопрол 20 мг - 2х1 и естествено НАДЕЖДА.

Неактивен Vencislava

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #28 -: Юли 16, 2010, 11:35:26 »
Решихме да пуснем едни изследвания преди посещението при д-р Антонов. Може би от подържащите лекарства, но АСАТ - 25, АЛАТ - 28, ГГТ - 151, всички са паднали наполовина. Мен малко ме обърква това, ниски показатели а пък пораженията на дроба сериозни  :sad3:. Надявам се в понеделник да чуем едно компетентно становище.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #29 -: Юли 16, 2010, 12:19:23 »
Увреждането при хроничният вирусен хепатит е един дълъг процес, докато ти имаш само снимка от даден период от време. Не знаеш какви са били чернодробните ензими преди време, както и какъв е бил вирусния товар през целия период, в който той е имал хепатита.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007