Автор Тема:  НЗОК отлага вземането на решение за отпускане на лекарства за лечението ми  (Прочетена 5568 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rosica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 62
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Централното управления на НЗОК отлага вземането на решение и определя 30-дневен срок за представяне на документи:
- изследвания на чернодробни ензими
- ТСХ
- и вирусни маркери
Кандидатствам за повторно лечение на хепатит C. От касата получих писмо с горното съдържание. Лекуващият ми лекар е в отпуск. Не зная какво да правя?
И какво значи "вирусни маркери"? Всичко, което трябваше, е направено и е с давност от тази година.
Моля, помогнете!

С поздрав,
Роси

Копие на оригиналния пост:
Цитат
ЦУ НА НЗОК ОТЛАГА ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕ И ОПРЕДЕЛЯ 30- ДНЕВЕН СРОК ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОКУМЕНТИ:ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ЧЕРНОДРОБНИ ЕНЗИМИ,ТСХ И ВИР. МАРКЕРИ
  КАНДИДАТСТВАМ ЗА ПОВТОРНО ЛЕЧЕНИЕ  НА ХЕП.Ц.ОТ КАСАТА ПОЛУЧИХ ПИСМО С ГОРНОТО СЪДЪРЖАНИЕ.ЛЕКУВАЩИЯТ МИ ЛЕКАР Е В ОТПУСК.НЕ ЗНАЯ КАКВО ДА ПРАВЯ? И КАКВО ЗНАЧИ ВИР.МАРКЕРИ?ВСИЧКО,КОЕТО ТРЯБВАШЕ Е НАПРАВЕНО И Е С ДАВНОСТ ОТ ТАЗИ ГОДИНА.
  МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!   
                            С ПОЗДРАВ: РОСИ

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Август 01, 2010, 20:43:46 от Радослав Русинов »

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Роси,може и да са тазгодишни,но 2007 -май,на моя мъж ги върнаха,за да представи актуални АСАТ,АЛАТ ,ГГТ,подадените бяха от март!А за маркери-вероятно някой липсва?
Дори и без лекуващ можеш да ги напрвиш и отново в касата!

Успех!

Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен rosica

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 62
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
 Тедибон,благодаря!
      Не зная кои са тези вир.маркери.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Роси, можеш да ползваш този линк, за да се ориентираш за необходимите изследвания: Как да се лекувам? Системата за лечение на хронични вирусни хепатити в България. В края на статията има и актуалните изисквания, от които се води НЗОК, във вид на doc файлове. Прегледай ги и виж какви изследвания са в изискванията.
А иначе под вирусни маркери, това са изследванията, свързани с вируса - може да са молекулярно-биологични (ПСР) или серологични (anti-HCV, HBsAg). Поне доколкото виждам от документа за хепатит C, нужните вирусни маркери са:
- anti-HCV
- HCV РНК (количествено)
- HCV генотип
- HBsAg
- anti-HIV
Може би няма да се нуждаеш да повториш всички тези изследвания, но трябва да попиташ. В понеделник се опитай да се свържеш със НЗОК, телефона за пациенти е: 0800 14 800 и да разбереш кои точно изследвания трябва да повториш. Другия вариант е да откриеш кой лекар замества лекуващия те лекар, със сигурност има такъв, защото този лекар със сигурност има и пациенти, които в момента са на лечение и те трябва да имат лекар и телефон, на който да се обадят в случай на спешна нужда. Този лекар би трябвало да ти помогне и да те насочи.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Роси,
не знам кой ти е лекуващ лекар, но явно доста от нещата са ти достатъчно стари и непълни.
Хубавата новина е, че НЗОК отлага вземане на решение, а не отказва отпускане на лечение.
Имаш време, помисли, ориентирай се - какво всъщност не им харесва и действай.

Дани
Hang in there.

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 299
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
На мен ми при подаване на документите ми поискаха да представя ново изследване за anti-HCV, защото това което бях приложила беше старо. Най-добре попитай какво точно липсва и го направи бързо. Успех :doubleup:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007