Здравейте!
Ние със съпруга ми вече си знаем всички изследвания и резултати!
Най - странното от всичко е, че се оказа, че не сме се заразили един от друг, а всеки се е заразил от различно място явно! Направо шок!

Как е станало това идея нямам! Непрекъснато мисля откъде аджеба сме се заразили? За него предполагат, че е от татуировките, ама аз откъде съм го пипнала? Лекарите предположиха, че може да е при някое от ражданията, ама как ...? Непрекъснато си блъскам главата и нямам отговор на въпроса!

Мислех си, че аз съм се заразила от него, а той от татуировките, но се оказа нещо съвсем различно! Както и да е това май не е най-важното, макар че си ме тормози въпроса!
Аз както съм написала по-горе съм генотип - 1б, а той е генотип -3.
Количеството на вируса в кръвтта на мен е 3 070 000, а на него 38 000!
При мен биопсията показва активност - 2 , фиброза 1, или както е написано там А2Ф1. При него е А1Ф1!
Алат и Асат и при двамата са в норма.
И при двамата се касае за активен хроничен хепатит С, но моя е много по-агресивен от неговия. Както се и вижда от изследванията той има много добри шансове за успешно лечение и то само за 6 месеца, което е супер!

Протоколите за лечение са му подписани и подпечатани и тази седмица ще ги подаваме в Здравната каса!
При мен, обаче нещата стоят лошо. Няма да се подлагам на лечение!

Причината е, че имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което само по себе си не е опасно ако се активира, защото вече го имам и мога да го контрoлирам с лекарства! Опасността идва от там, че щом организма ми е склонен към автоимунни заболявания, интерферона може да отключи нови такива, които да доведат дори и до фатален край! Доц. Кацаров беше категоричен за лечението! Каза, че са имали случаи когато са се опитвали да лекуват такива хора в началото, преди да знаят последствията, и наистина се е стигало при някои от тях до страшни последствия!

Затова като преценили рискoвете от провеждане на лечение при такива пациенти, и рисковете от това те да останат с хепатита и да живеят с него, вторите били по-малки.

Както той каза, за момента, не ми остава друго освен да чакам да измислят лекарство с нова молекула, позволяваща лечението и на хора като мен!
Честно казано много зле го приех!

Сега не ни остава нищо друго освен да чакаме- съпруга ми лекарствата, а аз .......!
Това което ни казаха за Алат и Асат, че това, че са в норма няма значение за отпускане на лечение при хепатит С. Гледат се другите показатели. Единствено имат значение за отпускане на лечение при хриничен хепатит Б!
ПП- аз пиша за съпруга ми от негово име. Той също чете във форума, но е оставил засега писането на мен!

Поздрави!