Автор Тема:  И irka след лечението  (Прочетена 31242 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
И irka след лечението
« -: Март 04, 2011, 07:43:38 »
    Малко позакъснях с тази тема, ама така е. Като свърши лечението и като те емнат обикновенните ежедневни неща, чак не можеш да им се нарадваш и на обикновенното ежедневие, и на силите ти да ги вършиш. :smile: И така неусетно се изнизаха 3 месеца след последния интерферон който си забих.  Ех, спмени.... но не мили. :mocking:

И така ето ме тук, набързо да споделя как вървят нещата при мен.

Официално мога да закрия вече старата ми тема :И аз съм вече тук

На самото лечение как премина няма много какво да обяснявам. То е ясно - като в мъгла.

Възстановяването минава за сега с пълна сила. Още на втория месец след края се чувствах нов човек. Енергията ми се завърна, апетита също  :mocking:, косата почна да расте и спря да пада, не се уморявах вече толкова лесно, спрях да спя непрекъснато, започнах да се усмихвам и по-малко да викам. :smile: По време на лечението свалих 13кг. , накрая вече бях плашеща гледка. Хората които не знаеха през какво преминавам ме питаха постоянно какво става и как съм? Кожата ми се беше сбръчкала, имах големи сенки под очите, бузите ми хлътнали, косата перушинеста - почти я няма, не говорех с никой, не исках да се виждам с хора, абеее - знаете как е накрая. Като чета всеки описва едно и също вече към края на това 48 седмично премеждие.

През първия месец не забелязах особено подобрение. Косата все още падаше на кичури, все още бях нервна и спях непрекъснато. Но вече към средата на втория месец - о-хооо - нещата започнаха да се пооправят. След втория месец косата изведнъж спря да пада /тук е мястото да спомена, че  не съм използвала никакви специални шампоани или добавки за нея/ и започна да се сгъстява.  Първия път когато видях само десетина косъма на решетката в банята след къпането, не можах да повярвам. Изтичах с решетката в ръка при мъжа ми да му покажа чудото - косата вече не ми пада йееее  :yahoo: Върнах си 7кг от свалените 13кг  :oops: Даже вече съм на диета, че започнах да се плаша от темпото с което започнах да качвам кг. Но пък кожата ми една се поопъна - няма бръчки вече, не е толкова суха, има цвят. Накратко - заприличах на нормален човек.  Нервите се поуспокоиха, вече се смея и играя с децата си спокойно. Продължавам да ходя на фитнес 3 пъти седмично и се чувствам прекрасно. .

Изследванията след края са ми:

4дни след края           18дни след кр.      45дни след кр.
WBC                                  2.6                                  3.3                            4.4             
PLT /тромбоцити/            124                                 176                            260
Хемоглобин                        97                                 108                            106
Hematocrit                         28.5                                31.9                           31.4
RBC                                    3.07                                3.39                           3.45
ALT                                                                             12                             18
AST                                                                             16                             19
TSH                                                                             4.6                            11.47

Показателите лека полека се вдигат, даже някои направо попрекалиха с качването. Увеличиха ми дозата на Л-тироксина и след 3 2 месеца съм пак на изследване да видим ще го вкараме ли в норма това TSH  или ще продължава да се опъва.  Може би и заради него качих толкова бързо килограмите. Обикновенно при мен така става, щом TSH расте и кг. растът с него. Бях на ехограф на щитовидната жлеза - не се видя нищо притеснително, просто трябва да си намеря правилната доза Л-тироксин след лечението.  В края на март съм на ехограф на дроба - да видим как ще е след подсилката която му усигорих цели 48 седмици.

Сега чакам и мозъка ми да заработи със старите обороти. Все още съм леко като отвеяна, забравям постоянно, не мога да се концентрирам, ама все тая надежда някаква, че и това ще се оправи.

Като че ли това е за което се сещам за сега.  :smile:

Искам още веднъж да благодаря на всички за подкрепата, куража и силите които ми давахте по време на лечението. Благодаря ви, че ви има. Ако не беше този форум, щеше да ми е неколкократно по-трудно, особено тук, където освен съпруга ми нямам други близки и познати на които да разчитам за помощ, да споделя с тях и на чието рамо да поплача. Всички тук сте страхотни Хора и правите чудеса с труда който влагате, за да го има това място! :flowers:

Офф топик: Елена, не знам как ти е ника за да ти пратя лична бележка, звънни ми по тел. когато можеш. Аз с още отвеяния си мозък си изпрах телефона, че даже и го изсуших в сушилнята и си загубих всички телефонни номера. Включително и твоя!

Поздрави!                                                                         

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Re: И irka след лечението
« Отговор #1 -: Март 04, 2011, 09:57:53 »
Irke много се радвам ,че си все по добре от ден на ден , бързо възстановяване и много отрицателни ПСР-ри занапред  :good:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #2 -: Март 04, 2011, 10:04:09 »
Бравос Ирка,
 :clap: :clap: :clap:
все по-добре да ставаш и винаги отрицателен ПСР да имаш.
Щом на ехограф щитовидна е добре - ТСХ-то няма дълго време да се опъва. Ще влезе и то в норма.
Много здраве и усмивки ти желая.  :flowers:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 04, 2011, 11:49:32 »

:clap:irka :clap:

Независимо дали  осъзнаваме или не,здравето е най - важното нещо в живота ни.
         От сърце ти го желая на теб и цялото ти семейство.
         Ей,и само минуси от тук нататък :girl_wink:

Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен amarela

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #4 -: Март 04, 2011, 14:45:42 »
Поздравления за края и от мен!  :clap:
Пожелавам ти отрицателен ПСР винаги отсега нататък!  :dance:
 :flowers:

Неактивен Радостена Куцарова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #5 -: Март 04, 2011, 17:41:24 »
Поздравления за края на лечението! :clap: :clap: :clap:
Дано завинаги да си се отървала от този вирус и повече да нямаш срещи с такива гадини!!! :doubleup: :doubleup: :doubleup:

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
  • Публикации: 219
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 06, 2011, 07:51:55 »
Ирка,

Звучиш чудесно, преливаш от енергия! Надявам се постът ти да послужи като кураж за съфорумците от съседния раздел.

За косата - и в нашето семейство се броят космите след  всяко измиване и ресане.  :laugh:" Само двадесет ли са паднали?" "само десет ли вижам?" Само толокова ли падат вече? Браво! не спирай пантогара!" 

Нещата при теб са идеални! Кошмарът май е свършил, и ти пожелавам повече да нямаш случайни срещи с него!

Неактивен sunshine

• Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 06, 2011, 16:28:37 »
Ирка, много се радвам, че настроението се завръща с пълна сила!
Само най най най-чудни работи занапред ти пожелавам!
 :flowers: :love5: :flowers:

Неактивен irka

• усмихната
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 07, 2011, 07:54:55 »
Благодаря ви приятели!

Наистина нещата се пооправят, колкото и невъзможно да изглежда това докато си на лечение, особено към края му.

Това което ми остана да регулирам е ТСХто и Желязото. То ми е към 4. при минимална граница около 11, но нещо все забравям да го пия.

Прочетох, че някои се оплакват от високо кръвно и сърцебиене. При мен определено се появява сърцебиене. Направо имам чувството, че на моменти сърцето ми ще изскочи, дъх не мога да си поема. Пулса ми стига понякога над 110. Но аз го свързвам с нерегулираното ми ТСХ.  Поне до сега когато ТСХто ми излезне от норма, пулса винаги и той излиза от норма.

Но вярвам, че и това ще се отрегулира с времето.

Неактивен irka

• усмихната
    • Профил
« Отговор #9 -: Юли 06, 2011, 00:46:51 »
Здравейте! Ето ме отново.

Направих си една дълга почивка от мисли за хепатити, лечение, странични ефекти и пр. Отдадох се на почивка, ходих на море, напуснах работата която ме подтискаше с мисълта да търся нова. Изкарах едни страхотно хубваи 4 месеца, заприличах отново на човек. Но хората са го казали - всичко хубаво си има край. При мен края на хубавото дойде днес когато си разбрах резултата от ПСРа 6 месеца след края на лечението, а той е 843 434. И така Хепатита се е върнал. Лечението е неуспешно! До тук с почивката от мисли за Хепатити и лечение. Е, поне имах тези 4 месеца да се почувствам свободен човек, защото явно в следващите 1-2 години няма да имам тази възможност. Поизоставих малко форума, с мисълта, когато превъзмогна и забравя всичко свързано с лечението и болестта да се завърна със свежи мисли в главата, вдъхваща оптимизъм на останалите потребители, но не се получи точно така. Понаревах се едно хубаво днес и сега се чудя от къде да подхвана по-напред нещата. Работа ли да си търся, лечението си ли да организирам.....!? За сега няма да почвам лечение, защото от болницата изчакват да получат протоколите за лечение с Телапревир и Боцепревир. Искат да ме включат след това на лечение с тези нови медикаменти, добавени към Интерферона и Рибаверина.  Следващата ми среща с лекаря е в началото на Ноември, когато те се надяват направо да кандидатствам за лекарствата и възможно най-бързо да ги почна. До тогава продължаваме по старо му. Все с едно наум заради Хепатита. И с успокоението от лекарката, че успеваемостта с тях се покачва на 75%, но пък страничните ефекти били по-лоши. :scream:  Направо ще полудея само при мисълта, че трябва да мина още веднъж през всичкото това нещо, че и малко по-зле да бъде като за капак.

Ама така е.

Иначе всички останали показатели са ми в нормални граници. АСАТ 26, АЛАТ 26, ГГТ 22 - отличничка направо, като изключим ПСРа. :crying2:

Май ще трябва да затварям тази тема и да се върна отново в Предстои ми лечение. Само още веднъж да се завъртя тук, че чувството да попаднеш в този подфорум беше тооооолкова хубаво.  :sad3:

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #10 -: Юли 06, 2011, 07:21:44 »
Ирка здравей, съжелявам за случващото се с теб! Каквото и да кажем е малко!. Как така се връща този вирус, как понякога не изчезва дори, защо  толкова тежко лечение трябва да се повтаря? Защо ни се случва всичко това? Все въпроси, на които трудно си отговаряме.
Но горе главата! Млада си! Ще започнеш отначало - заради децата, заради себеси и заради всички хубави неща в живота. :fight: Подкрепям те и стискам палци!  :bravo2: :flowers:

А неможе ли резултата все пак да е грешен?/дано!/

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #11 -: Юли 06, 2011, 08:21:01 »
Ирка,
и това ще превъзмогнеш.
Поплачи си, щото наистина е гадно и имаш право на една огромна доза рев.
Но после полека лека ще си подредиш мислите и ще тръгнеш в своята посока.

Инак, не знам дали разбра, амо и ние сме отново в Предстои ми...Аника (а.к.а. Анмар) също е за там, ама в момента си проветрява главата.
Така че не си сама.

Прегръщам те.
Дани
Hang in there.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #12 -: Юли 06, 2011, 08:36:00 »
Ирка, много съжалявам за резултата. Радвай се, че са ти предложили второ лечение, защото в БГ и първо не ти дадоха.
Трябва да бъдем оптимисти. :flowers:
Тук сме и ще те подкрепяме  :love5:

П.С. Как са резултатите при мъжа ти? Колко време мина от края на неготото лечение?

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
  • Публикации: 219
    • Профил
« Отговор #13 -: Юли 06, 2011, 09:06:04 »
Irka,

Много съжалявам за резултата ти  от ПСР!
   Получих шок когато прочетох постинга ти, защото в случая ти нищо не подсказваше за такъв обрат - ПСР от първото тримесечие по време на лечението ти не беше отрицателен? Анитка е права, в момента можем да ти помогнем само с подкрепата си.

Случаят ти ми подсеща, че е крайно време и аз да пусна моя контролен, който отлагам вече 1 месец, измисляйки най-различни причини да не се връщам към мислите за хепатита.

Ирка, пожелавам ти да се набереш със сили кураж!

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #14 -: Юли 06, 2011, 09:23:10 »
Ирка, аз също много съжалявам да прочета, че вируса се е върнал, мада фака.
Знаеш, че при повторно лечение шансовете за успех се увеличават, дано когато събереш сили и хъс за повторната битка, тя да се окаже и последната.
Прегръщам те.

Поздрави,
 Теди

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007