Автор Тема:  Отказ за извършване на операция, заради Хепатит С!?  (Прочетена 24706 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
И точно по какъв начин ще ти влоши развитието на заболяването Хеп.Ц ,тази оперативна намеса? ЕЕЕЕЕЕЕЕ неееееее тия не са добре бе,малоумници. Черният ти дроб ли се натоварва да му е** м****а.За съд са тия ,не се замисляй търси си правата.

Дай сигнал до господари на ефира,те поне не оставят нещата така.........
Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей и от мен,

Единственият съвет който мога да ти дам е , да отделиш в скоро време 2 часа от времето си, и да подадеш жалба срещу този лекар и в частност срещу болницата. Такива жалби се подават в една малка сграда зад ВМА, минава се бариерата, на третия етаж. Сега ще те излъжа дали там се помещава " Етичната комисия към БЛС'' или друг вид абревиатура :), но е точното място.

Никой няма право да му отказват лечение, независимо с какви други придружаващи заболявания е. Отиди там и пусни жалба.  :doubleup:
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 299
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Просто нямам думи. Наистина заслужават да се оплачеш, друг е въпросът дали ще има кой да обърне внимание на жалбата. :scream:

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Ето какво пише и в епикризата:
"В предвид на инфекциозното заболяване (хепатит С-активна форма), поради опасност от екзацербация на заболяването, на консорциум се взе решение оперативното лечение да бъде отложено до момента, в който активната форма на заболяването премине. На пациента предсои лечение на хепатит С, след което ще се направи отново консултация с уролог."
Опитах да намеря някакво логичен отговор и от по-висшестоящи лекари в болницата, но никой не успя да ми даде смислено обяснение, а един от тях искаше да ме насочи към частната клиника на свой познат...

Такова решение може да се вземе след консултация с лекар хепатолог, който да препоръча отлагане на операцията. Не ми се вярва проф.Чернев или Петрова да са го направили. И за каква активна форма става въпрос? Те изобщо не са наясно с хеатита и не са се консултирали с никого.

Подай  жалба срещу болницата, не заслужават да им се размине.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
В сряда (деня преди плануваната операция) имах назначена консултация с гастроентеролог - д-р Николов от същата болница, който написа в заключението си, че няма никакви пречки да бъде извършена операцията. Както и да е, ще се опитам да потърся правата си пък ще видим какво ще стане... не съм много сигурен, че ще има някакъв ефект, но все пак. До колкото разбрах "Етичната комисия към БЛС" може само да констатира, че има някакво нарушение, но не може да санкционира и ако е така, то не виждам никакъв смисъл от съществуването и.
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
Тъй,
тези от Александровска са идиоти, това е ясно.

Аз обаче откакто си пуснал темата се чудя ти по същество какво правиш за хепатита си.
Щото това е сериозният въпрос. Инак все ще те оперират някъде...Но ми е интересно дали имаш някакви планове за хепатита.

Дани
Hang in there.

Неактивен kitaeca1970

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 272
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Според мен ти дължат едно смислено обяснение какво точно имат предвид ,за каква опасност от влошаване на заболяването става въпрос.Единственото ,за което се сещам е да не е било в норма протромбиновото време,тогава има риск при поставяне на упойка,но щом казваш ,че всички показатели са били ок,просто не знам защо са ти отложили операцията.И да си потърсиш правата не мисля ,че нещо ще се промени,просто според мен отивай и настоявай да ти бъде обяснено  и то на нормален език какво точно ги притеснява.Аз не искам да мисля,че причината е ,че си с хепатит ,има нещо сигурно ,но те нали не се чувстват длъжни да обяснят на хората както трябва.И друго има ако наистина има медицинска пречка в момента трябва да си наясно,а не да отидеш другаде ,където примерно някой би поел риска да те оперира,пък не дай боже нещо ако стане тях не ги съдят нали знаеш,а и да ги осъдят каква полза.Просто искай да ти дадат информация имаш право на това.

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
Аз обаче откакто си пуснал темата се чудя ти по същество какво правиш за хепатита си.

Искам да отбележа, че още на първия преглед казах на доктора, че имам хроничен хепатит С и в момента чакам протоколите от НЗОК за започване на лечение, като същия заяви, че това не е проблем за провеждането на тази дребна операция и той лично ще я извърши. 

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
ААА,
не съм внимавала значи. Е, случва се.

Ама пак ми е странно.
Къде между операцията и лечението ще се случи бебеправенето?
То излиза, че действително няма смисъл от тази операция, защото докато се възстанови от нея, ще му е излязъл протоколът, ще почне лечение и целта - бебето - така или иначе няма да се случи.

Дани
Hang in there.

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Дани, не е точно така  :girl_wink:

Значи щом има тази диагноза е хубаво да се оперира, защото може да настъпи още по-трайно влошаване на спермогенезата в бъдеще, а и други усложнения могат да настъпят. 
После, дай Боже операцията му е успешна - ще има нужда от възстановяване. Има и вариант, ако ще се налага АРТ процедура - да се замрази материал и тогава лечението му няма да е от значение за процедурата...
Всъщност това няма значение, важното е че са му разказали играта с това размотаване :(

dreamer, желая ти много късмет и в операцията и в лечението на хепатита :)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
И друго има ако наистина има медицинска пречка в момента трябва да си наясно,а не да отидеш другаде ,където примерно някой би поел риска да те оперира,пък не дай боже нещо ако стане тях не ги съдят нали знаеш,а и да ги осъдят каква полза.
Няма абсолютно никаква медицинска пречка.

Ама пак ми е странно.
Къде между операцията и лечението ще се случи бебеправенето?
То излиза, че действително няма смисъл от тази операция, защото докато се възстанови от нея, ще му е излязъл протоколът, ще почне лечение и целта - бебето - така или иначе няма да се случи.

Дани
Ама аз пък не виждам нищо странно да искам, да ми бъде направена една елементарна операция! Абсурдното в случая е цялата ситуация - вдигнат ме от операционната маса под предлог, че имам хепатит, за който съм информирал още преди постъпването в болницата! Относно бебеправенето, напълно на ясно съм, че не му е времето по време на лечението на хепатита, както и, че трябва да изминат поне още 6м. от приключване на приема, на лекарствата. До колкото ми обясни уролога, който трябваше да ми извърши операцията, трябва да минат поне 6м. (а в нета прочетох и 2г.) от интервенцията до подобряване на спермогенезата и това е причината, поради която исках възможно по-скоро да ми бъде направена операцията.

dreamer, желая ти много късмет и в операцията и в лечението на хепатита :)
Благодаря, успех и на теб!  :smile:

« Последна редакция: Май 15, 2011, 20:12:25 от dreamer »
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Здравей и от мен!
И аз се присъединявам към всички останали, и мисля, че това е дискриминация и отказа да ти направят операция, е напълно неоснователен!
Съветът ми е да подадеш сигнал към официалния и оторизиран орган, който може да извърши проверка. Това е Изпълнителна агенция "Медицински одит". Можеш да подадеш сигнал на техния сайт, или на място.
Хубаво е, че имаш официално становище от болницата и ще можеш да им го покажеш.
Отделно, можеш да се свържеш и с Национална пациентска организация и да подадеш сигнал. Ако искаш, бих могъл да ти съдействам в борбата с институциите, ако си решен да си търсиш правата. Все пак, ролята на ХепАктив включва и помощ и съдействие в отстояването на правата на пациентите, така, че ако искаш, пиши ми на "Лични съобщения", или на имейла ни hepactive@hepactive.org и можем заедно да подадем жалба и сигнал, където трябва.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007