Автор Тема:  Цикълът и хепатитът  (Прочетена 6103 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mareto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит В
Цикълът и хепатитът
« -: Юли 18, 2011, 09:00:10 »
Здравейте!

Надявам се темата ми е в правилния раздел.

Проблемът ми е следният: имам адски болезнен цикъл, това започва с първия ден и привършва на третия ден. Не мога да спя, не мога да се храня, не мога да върша нищо, не мога да общувам с другите нормално. А по принцип държа на болка. Винаги съм пила обезболяващи, но сега с хепатита не мога и да си го помисля. Въпросът ми е има ли някакви трикове, които могат да ми помогнат- масаж, чай от някаква билка, която да не действа на черния дроб?

Благодаря ви предварително  :flowers:

Неактивен izzy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 82
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Цикълът и хепатитът
« Отговор #1 -: Юли 18, 2011, 15:24:12 »
Здравей Маре,

Със същият проблем съм, като се прибави и мигрената, която имам от няколко месеца. Ето няколко трикчета, които при мен само временно ОБЛЕКЧАВАТ болките:

Чай:
- от листа на малина
- отвара от магданоз. Една чаена лъжичка магданоз се вари в 150 мл вода, запарва се и се пие. При нужда до 3 чаши дневно.

Хомеопатия:
-камомила, но затова по добре се посъветвай с хомеопат, тъй като е важно какъв тип си, според анамнезата.

Масаж:
-масаж на опашката
-масаж на ахилесовото сухожилие
-бърза разходка или изобщо движение, по принцип, колкото повече лежа, толкова повече ме боли
Други:
-магнезий като хранителна добавка, но по добре след консултация с лекар
- загрята възглавничка- или от тези гумените, които се пълнят с вода, или има едни с черешови кокички за микровълнова- между бедрата.

Но, както вече написах, това води при мен до временно облекчение.

Поздрави
„Всичко свършва добре накрая.
Ако ли не, то това не е краят…”

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #2 -: Юли 18, 2011, 15:50:03 »
Маре,
ако беше карала хепатита по-отдавна или ти беше хроничен (дай, Боже, да не ти се случва), щях смело да те посъветвам да си пиеш аналгин. Почти всички с хроничен хепатит, които са се лекували с интерферон, са пили аналгин по време на лечението най-вече за сваляне на температурата.

При теб ме притеснява, че ти още се възстановяваш от острата фаза и дробът ти е доста стресиран. Обаче вместо да понасяш стоически, питай хепатолог дали наистина е изключено приемането на аналгетици.

Дани
Hang in there.

Неактивен mareto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Статус: Остър хепатит В
« Отговор #3 -: Юли 18, 2011, 23:43:57 »
Eх, че много съвети!

Благодаря ви!

Аналгин не искам да пия. Хепатологът на приятеля ми му е казал, че може да пие, но мен ме е страх. Тези дни ми е първият цикъл, откакто съм с хепатит(условно казано) и съм ревала от болки. Ако беше преди 2 месеца, щях да си изпия с чиста съвест един- два Нурофена и да си спя като бял човек.

Имам още един въпрос: по принцип не трябва да консумирам малини- дали става въпрос за плодът като съставки или може би, че дразни стомаха?

За този месец мъките ми свършиха, дано скоро да изградя антитела :smile:

Редактирам се, за да питам още нещо: страшно обилен е цикъла. За първи път е такова чудо. Знам, че не сте лекари, но дали има връзка с хепатита, или пък с жегата, или пък защото ми прескочи един месец( заради стреса в болницата)? Четох, че при лечения с интерферон жените забелязват такива неща, но пък аз съм само на трансметил и карзил

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Юли 26, 2011, 22:51:23 »
Имам още един въпрос: по принцип не трябва да консумирам малини- дали става въпрос за плодът като съставки или може би, че дразни стомаха?
Само си представям какъв списък със забранени неща са ти дали от инфекциозното отделение! Не знам дали е плода или нещо друго, но не мисля, че нещо ще ти стане, ако ядеш малини. Не забравяй причините за спазването на тази стриктна диета - по-бързо и лесно възстаноявяване на черния дроб, нищо повече. Това, дали ще ядеш малини, или не, няма общо с това дали ще се излекуваш спонтанно.

Редактирам се, за да питам още нещо: страшно обилен е цикъла. За първи път е такова чудо. Знам, че не сте лекари, но дали има връзка с хепатита, или пък с жегата, или пък защото ми прескочи един месец( заради стреса в болницата)? Четох, че при лечения с интерферон жените забелязват такива неща, но пък аз съм само на трансметил и карзил
В момента караш остър хепатит, възможно е и да има някаква връзка, но това трябва да го каже някой хепатолог или гинеколог. Темата, в която се говори за проблеми с менструалния цикъл при лечение с интерферон, не би могла да се свърже с твоя проблем. Ти не си на такова лечение, а караш остър хепатит, нещо доста различно. Съветът ми е, в случай, че имаш притеснения, да се обърнеш към лекар.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007