Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 32540 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен gari777

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравейте
« Отговор #30 -: Февруари 08, 2012, 15:23:25 »
Здравейте, приятели!
Резултатите от ПСР-а са 200 единици (или 1000 и няколко копия).
Докторът ми каза, че нямам нужда от лечение. Другата година пак да си пусна изследвания.
Аз мисля, че на който му е писано да живее, ще живее!
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 21:33:08 от Радослав Русинов »

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #31 -: Февруари 08, 2012, 16:22:48 »
Моите ги знам още от 2006, че бяха 1300 копия и също ми казаха, че докато не станат повече има шанс организмът сам да ги пребори, а и с малко копия не можели да определят кой генотип съм била. Та чаках чак до преди година, за да ме допуснат с нарасналите до малко над 3000 копия до лечение.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2012, 21:31:44 »
Гари, резултатите ти са много добри. Но не забравяй, че всяка година трябва да си пускаш ПСР и поне 2 пъти годишно да си следиш чернодробните ензими (АЛАТ и АСАТ). Хепатит B е такова заболяване, че във всеки един момент може да се активира и да започне да уврежда черния дроб. Затова проследяването е задължително, за да може да се предприеме своевременно лечение, ако се наложи.

p.s. Орфей, само да уточня, че при Гари става въпрос за хепатит B. При него управлението е различно от това за хепатит C.

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен gari777

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #33 -: Февруари 11, 2012, 11:43:03 »
Здравейте,
Добре, че го има този сайт,  доста научих за болеста хепатит.
Някой може ли да ми отговори на въпроса - каква може да е причината да ми тръгнат чернодробните ензими нагоре. Аз по принцип не спазвам кой знае какви диети. Е, жена ми ако ми сложи мазна пържола, ще махна мазнотиите. Цигари не пуша, алкохол само лятото бира, и то рядко.
Ако прекалявам с бирата веднага почвам да усещам тежест долу вдясно, а това не е добре. Ограничете кафето, аз по принцип
пия рядко газирани напитки, водата е хубаво да е минерална.

Копие на оригиналния пост:
Цитат
Здравеите добре че го има този саит доста научих за болеста хепатит.Някои може ли да ми отговори на въпроса
каква може да е причината да ми трагнат чернодробните ензими нагоре.Аз по принцип не спазвам кои знаи какви диети
е жена ми ако ми сложи мазна паржола ще махна мазнотиите.Цигари не пуша алкохол само лятото бира и то рядко.
Ако прекалявам с бирата веднага почвам да осещам тежест доло в дясно а това не е добре.огранечете кафето ьз по принцип
не пия газирани напитки рядко водата е хубаво да е минерална.

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Февруари 11, 2012, 17:11:09 от Радослав Русинов »

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #34 -: Февруари 11, 2012, 13:14:35 »
Брачед, не е до яденето и алкохола. Не следя темата ти, но яко си с Хепатит значи борбата в черния дроб се е увеличила и ожесточила. Клетките на вируса са се разпространили и нанасят повече вреда. Дроба се опитва да навакса загубите. Колко са се увеличили ензимите? И къде те боли точно като пиеш бира. Ако прекалиш с алкохола тогава се появяват болки. Да не би да поемаш някакви лекарства, антибиотици и т.н. Пии течности, ама много. Поне 2 литра водица. Прави си натурални сокчета от прясно изцедени плодове и зеленчуци.
Поздрави,
Александър
« Последна редакция: Февруари 11, 2012, 13:19:52 от proddy »
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #35 -: Февруари 11, 2012, 17:10:31 »
Някой може ли да ми отговори на въпроса - каква може да е причината да ми тръгнат чернодробните ензими нагоре.
Гари, както и по-горе ти споменах, хепатит B е такова заболяване, че би могъл да очакваш всичко от него. Той преминава през различни фази и е възможно да се активира по всяко време. След като имаш скок на ензимите, то най-вероятно се касае за реактивация. Проследи си ензимите за известно време и ако продължават да са високи, отиди отново на хепатолог. Може би ще се наложи да ти пуснат нов ПСР.

Ограничете кафето, аз по принцип пия рядко газирани напитки, водата е хубаво да е минерална.
Тук не разбрах, споделяш какво правиш ти, или даваш съвети на всички с хепатит B!? Защото ако даваш съвети, то те не са съвсем коректни! Все повече научни изследвания по-скоро потвърждават, че кафето може да се окаже полезно при хора с чернодробни заболявания. Ето една такава информация от нашия сайт (имаме и още няколко подобни новини): Консумирането на кофеин се свързва с намалена чернодробна фиброза.
По отношение на съвета за минерална вода, там пък има друг казус, че не е добре човек да пие постоянно и продължително време само минерална вода. Но това с минералната вода е отделен здравен спор и казус, и не е толкова свързан с черния дроб и заболяванията на черния дроб.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен gari777

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #36 -: Февруари 12, 2012, 18:35:54 »
Здравеите Радо по принцип искам да посаветвам хората с хепатит какво да правят.Аз нигога не бих пил вода от чешмата
причината е че ми се е налагало да демонтирам една стара тръба и като видях за каква ражда става вапрос от вътре и всичко
това минава през черния дроб. Аз пия минерална но и ходя до близки села да си пълня.За кафето не знам дали помага но със
сигорност престрастява и кафе без цигара не върви много.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007