Здравейте!
Ето, че днес ни се обадиха и ни казаха, че е дошло писмото от Здравната каса за съпруга ми да започне лечение.
Но в момента ни е много сложна ситуацията, не знаем да се радваме ли, или не!
Преди 2 месеца дойдохме в САЩ. В България продължаваме да си плащаме всички осигуровки, разбира се! Но сега ни е много трудно да решим какво и как да направим!

Тук тепърва се устройваме, работа, училище, разходи. Не можем да се върнем всички в България, а не мога аз да остана тук с две малки деца сама, да работя и да уча и да успявам да се издържаме! Ако той се върне в България с децата и започне лечението, няма да му е лесно, ама хич с двете деца, макар че ще има помощта на родителите си.
Имам няколко въпроса към тези които са на лечение, чийто отговори може би ще ни помогнат да вземем правилното решение.
1. Когато започне лечението, през колко време се правят контролни изследвания? Те поемат ли се от ЗК и следят ли се от лекар постоянно или му се показват само ако има нещо притеснително?
2.Как се дават лекарствата? В смисъл, взимаш ги един път в месеца за един месец, или се взимат от аптеката седмица за седмица? Или пък ги дават за по-голям период от време - 2-3 месеца наведнъж?
3. Променя ли се дозата на лекарството по време на лечението?
Върти ни се в главата и възможността, ако може да ни ги пращат и той тук да си ги бие и да си прави изследвания, ама всъщност не знаем изобщо дали е възможно!
Или пък да се върне в България за първите 2 - 3 месеца от лечението и след това да дойде пак в САЩ като останалите лекарства му ги пращат от там!?
Затова и питам какви изследвания се правят и кога!
Ох, много ни е объркано, направо не знаем какво да правим!
Давайте идсеи и съвет!
А знаете ли дали може да се отложи лечението по наше искане за определен период?
Да допълня само, че лечението му е 6 месеца!
Поздрави!