Автор Тема:  Антибиотиците и хепатит C  (Прочетена 16007 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deadora

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 42
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Антибиотиците и хепатит C
« -: Февруари 11, 2012, 14:34:30 »
Много спешно искам да попитам, може ли болен от хепатит C да провежда лечение с антибиотик и лекарства, съдържащи парацетамол?
Накратко, в момента моя познат е с настинка (надяваме се да не е грип), а най-вече в края на месеца му предстои биопсия, много се притеснявам за него!
Отправям към вас този въпрос, защото ако не е вредно, искаме да вземем мерки, докато вече в понеделник отидем на лекар!!!
И още нещо ми се иска да попитам  - как се отразява едно такова преболедуване на черният дроб, може ли заради това да се отложи биопсията???
« Последна редакция: Февруари 11, 2012, 16:50:33 от Радослав Русинов »

Неактивен Александрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 58
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: антибиотиците и хепатит ц
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2012, 15:24:42 »
Здравей deadora ,според мен най-добре е да се свържете с личния лекар или с лекуващия ви от хепатита.През периода на лечение на моя син се налагаше да взема парацетамол при висока температура/след разрешение на лекуващата го лекарка/.Във форума съм срещала   случаи , в които се налага прием на антибиотик,на винаги след консултация с лекар .А относно биопсията има време до края на месеца ,дано близкият ти да оздравее.
Поздрави
Рени Ал.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Re: Антибиотиците и хепатит C
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2012, 16:55:54 »
Здравей,
За човек с хепатит C не е противопоказно да се лекува с парацетамол в случай на нужда. Важно е обаче да се знае, че с парацетамола трябва да се внимава, не трябва да се предозира, а и не трябва да се взима прекалено дълго. Парацетамолът може да е опасен дори и при здрави хора, заради влиянието му върху черния дроб при по-големи дозировки. За повече информация, може да прочетеш тази статия: Черният дроб: Парацетамол и Вашия черен дроб.
Накратко, след като състоянието на познатия ти го налага, по-правилно е да вземе парацетамол, за да реши по-спешния си здравословен проблем, но трябва да е внимателен.
И още нещо ми се иска да попитам  - как се отразява едно такова преболедуване на черният дроб, може ли заради това да се отложи биопсията???
Такова преболедуване не може да е противопоказание за извършване на биопсия. Списъкът с противопоказанията за извършване на чернодробна биопсия, можеш да видиш в тази статия на сайта ни: Чернодробна биопсия. В нея ще прочетеш и повече за самата чернодробна биопсия.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Re: антибиотиците и хепатит ц
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2012, 16:57:57 »
Здравей deadora ,според мен най-добре е да се свържете с личния лекар или с лекуващия ви от хепатита.През периода на лечение на моя син се налагаше да взема парацетамол при висока температура/след разрешение на лекуващата го лекарка/.
Само да уточня, че познатия на Деадора не е на интерфероново лечение в момента.

Във форума съм срещала   случаи , в които се налага прием на антибиотик,на винаги след консултация с лекар.
Парацетамолът не е антибиотик.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен deadora

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2012, 23:18:33 »
Много благодаря за изчерпателния отговор!Вече прие 1 саше ''грипекс макс'',за температурата ,а в понеделник дано не се налага спешност,ще се обърнем за помощ към личният лекар!

Неактивен deadora

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2012, 17:51:58 »
Здравейте!Днес моя близък,посети личният си лекар и тя му изписа за лечение на грипа антибиотика ''Левокса'' и ''ибопрофен''  за болките и температурата!Моля ви отговорете ми,ако може! Тези лекарства може ли  да се приемат от моя познат,дали не са вредни за черният дроб!Питам ви,защото имам причини ,да не вярвам на 100% на способностите на личният му лекар!

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2012, 18:06:15 »
Абе да ти кажа нема нищо страшно да си пийне некое друго апченце. Кво толкоз се стресирате от тоя Хепатит не знам. Ама туй то - всеки бълва неква информация и хората като не знаят се панират. Единственото лошо за черния дроб е прекомерната употреба на лекарства и токсични препарати. Докато взима лекарства е задължително да ги пие с повече вода. Да пие поне 1,5-2 литра на ден. Това е. Нищо страшно няма да пие, както антибиотик така и обикновен аналгитик.
Толкова ли е зле, та чак и антибиотици пие? Аз не пия антибиотици от 10 години насам и се лекувам само с народна медицина и на 3тия ден съм на крак и като нов. Някой хора имат мания да се тъпчат с лекарства и при най-малкия дискомфорт, който усетят... Това е от мен. Успех!
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2012, 18:28:26 »
В антибиотиците няма нищо лошо ако се приемат при нужда и в нормални количества. От една опаковка няма да се увреди черния дроб, както и от няколко хапчета за темпертура. В листовките на всеки препарат има противопоказани. Преди употреба винаги ги четете. Както е казал Проди много течности по време на приема.
В листовката на Левокса не намерих нищо притеснително.

Неактивен deadora

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2012, 20:51:42 »
Благодаря!Бях притеснена ,защото в една статия, пак тук във форума ,четох,че антибиотици съдържащи тетрациклин не трябва да се приемат от хепатитно болни!А отговарям,моят близък,по принцип не е привързаник на лекарствата,но го събори грипа-ужасен е!А и трябва да се оправи по-бързо,за да не се отложи биопсията!Това е!

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2014, 22:26:03 »
Само искам да споделя , че един приятел на 30 години с хепатит С се разболя от грип , влоши се и го пратиха в болницата където му сложили антибиотик на система и той почина ... отказа му черния дроб

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2014, 16:48:43 »
Бранко,
искрени съболезнования за приятеля ти :(
Вероятно твоят приятел е бил в много тежко състояние и вече е бил терминален. Със сигурност не е починал от антибиотика.
Още веднъж съжалявам, че толкова млад човек си е отишъл от това заболяване.

П.п. За да не се разпространява паника сред пациентите от приема на антибиотици при наличие на хронични хепатити, искам и аз да споделя, че 7 месеца бях на венозни антибиотици. И то в по-голяма част от времето бяха "коктейл" от по два, и още съм жива.
Не, че не ме е било страх за дроба през цялото това време, даже напротив!
Нормално е пациент, който знае, че има проблем с черния дроб да се старае да не го натоварва допълнително и с лекарства! НО, все пак лекарите преценяват съотношението  "полза - вреда" от даден медикамент. При всички случаи една нелекувана инфекция, която може да доведе до куп усложнения е по-страшна от приема на антибиотик.
« Последна редакция: Ноември 11, 2014, 20:20:27 от Аника »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007