Автор Тема:  Умерена хепатомегалия вследствие на стеатохепатит (НАСХ) при дете с хепатит B  (Прочетена 53261 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
здравейте ,доста се рових,но не намерих нищо относно ехографско изображение на черния дроб.няма ли някой ,който да е качвал своя ехографска снимка на черния дроб,примерно изображение на увеличен черен дроб,стеатоза и т.н.Нaдявам се да съм се изразила правилно.
Лина, нищо не можеш да разбереш от една ехографска снимка на черен дроб. Ако беше така, всеки вкъщи щеше да си тълкува неговата. Никой във форума не си е качвал такава снимка и тук няма кой да ти разтълкува такава. Каквото и да се опитваш да постигнеш с този въпрос, само лекар, и то добър, би могъл да ти каже нещо достатъчно адекватно в това отношение. И той би трябвало да гледа черния дроб в момента с ехограф, а не да гледа ехографска снимка от друг преглед.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен lina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 51
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей Радо днес бяхме на преглед и учудващо лекарката каза всичко е наред ,черния дроб е добре,не спомена никаква стеатоза,каза само леко увеличен до горна граница,какво означава това.Каза детето да продължава по същия начин с диетата.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей, Лина,
Не знам какво значи това, трябваше да питаш нея. Ако е имало стеатоза, тя няма как да изчезне за 3 месеца. Това, че не е споменала стеатоза, не значи че няма стеатоза, при положение, че преди няколко месеца е казала, че има такава.

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен angy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 36
    • Профил
Здравей и от мен Лина!
Моите две дечица са носители на хепатит Б.Редовно ги водя в София в Токуда-болница при доктор Лазарова.Изключително съм доволна от нея, преди всичко голям човек и специалист.
Малкият ми син пие урзофалк вече почти една година и имаме голям напредък с лекарството.
Отначало ПСР му беше в милиони, дори и в милиарди копия и благодарение на урзофалк сега е само 550 000, което си е напредък.Лекарката обясни,че урзофалк действа и имуностимулиращо, тоест подсилва имунитета на детето и затова той се чисти от вируса.Иначе децата ми са здрави, нямат уголемен дроб,нямат стеатоза, дори си спортуват.
Отначало бях много потисната и ужасена, сега съм много по-спокойна, знам че доктор Лазарова прави най-доброто.Доверявам и се напълно.Ако искаш да ме питаш нещо не се притеснявай..поздрави  :flowers:
Истинските неща могат да се видят само с очите на душата !

Неактивен lina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 51
    • Профил
Здравей и от мен!
Ние сме от Стара Загора и там наблюдават дъщеря ми, ходихме преди 1месец и не казаха нищо за никаква стеатоза.
Казах какво ме е притеснило миналия път, детето е добре, беше и пускала холестерол и триглицериди. Всичко е в норма, черен дроб с горно гранични размери, това каза.
Ти в Токуда плащаш ли за ПСР,защото и аз се каня да и пускам?
« Последна редакция: Август 27, 2012, 20:03:32 от Радослав Русинов »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007