Здравейте,
Изписаха ми
Essentiale Forte (ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ), което за мен доби така или иначе голяма популярност в България последните години.
Лично аз малко съм предубеден към неща, които се рекламират твърде натрапчиво, но от друга страна на много места четох отзиви, че продукта наистина помага.
Както и да е.
Едно от нещата, които ми направи впечатление, е че в рекламата го рекламират като "
лекарство, а не хранителна добавка".
Понеже ми стана интересно, се поразрових да видя какво съдържа и има ли еквиваленти (така например, както всички тук знаете, "Карсил" не е единствения вариянт за бял трън, въпреки че май и той се беше наложил като нарицателно за него).
Като гледам основната съставка се води
Essential Phospholipids (EPL) от соя, като тия фосфолипиди изглеждат явно се предлагат и от други компании (но не под името "Есенциале").
Реално пък излиза, че активната съставка си е просто хранителна добавка - тия фосдолипиди пък изглежда представляват
Phosphatidylcholine, който пък изглежда го има в много добавки предлагани в продукти в чужбина (а и у нас).
Искам да попитам -
някой ползвал ли е такива алтернативи на "Есенциале Форте" и ако да - какво му е мнението?Защото гледам масово в алтернативните продукти, активното вещество (фосфатидил-холин) е повече - обикновено около 420 mg на таблетка (спрямо 300 mg при Есенциале), а и като цена идват по-евтини.
В някаква степен се чудя дали и все пак продукти създадени и лицензирани в САЩ например, няма да са и по-качествени от нещата които са в България (това Есенциале ми се струва не е много разпространено на Запад, май попаднах на него повече в държави от Източна Европа).
И ако някой е запознат, дали този
Phosphatidylcholine, е равнозначен на краткото
Choline, под което име са много от продуктите ?
Благодаря предварително на всички !