Автор Тема:  Започнато лечение  (Прочетена 13778 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Започнато лечение
« -: Април 19, 2007, 20:43:29 »
     Здравейте, аз започнах лечение преди 6 седмици с pegasys& copegys.Като начало ме приеха в болница за 3 дни за да съм под наблюдение .И така при първата инжекция която ми я сложиха вечерта на сутринта се събуждам с висока температура и си викам" почва се" :'( изпих 2 парацетамола и за половин час от температурата нямаше и помен. На другия ден вечерта малко ме боляха краката и от там нататък не съм имала никакви странични ефекти. Е те докторите ме предупредиха че ще ми изсхне кожата и ще ми изпопада косата ( само се моля да не е драстично че да не мога да се покажа от вкъщи навън) и вече взе да ме присърбява тук таме но не е обрив а просто кожата ме сърби. При мен лечението ще продължи 6 месеца и за този период не вярвам да ми се случи нещо кой знае колко драстично но моля  ако някой знае някакво средство с което да забавя косопада да сподели . Благодаря предварително :).....

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
Re: започнато лечение
« Отговор #1 -: Април 20, 2007, 00:39:45 »
Здравей, Зизи
Аз имам опит в борбата с косопада, мога да кажа че това беше един от много неприятните проблеми за мен. Аз започнах да се опитвам да правя нещо за косата си чак на 5-ия месец, а дотогава косата ми беше в много лошо състояние. Затова мога да те посъветвам да започнеш да я третираш с подходящи продукти колкото можеш по-скоро. Колкото по-рано започнеш да се грижиш за нея, толкова по-малко ще те засегне косопада.
По време на лечението, след като открих продукт за коса, който ми допадна написах един много дълъг пост в един английски форум за хепатит C, в който разказвам доста подробно за проблемите които съм имал с косопада. Това е линк към поста ми: Hair Loss - My Experience, на английски е, но е много подробен.
Има един много подходящ шампоан, марката му е Nioxin, много го хвалят, но за съжаление не се продава в България. Аз мога да ти предложа и препоръчам марката, която аз използвах: Rene Furterer. Сайта на фирмата е: Rene Furterer
Мога да кажа, че това е може би най-добрата козметика за коса, която можеш да намериш в България. Аз използвах три техни продукта, за да се боря с косопада.
Първия е Complexe 5 - това са ампули, които са за кожата на главата и са предназначени за възстановяване на скалпа. Използват се един или два пъти седмично.
Втория продукт е шампоан Melaleuca, който е козметичен шампоан за суха кожа на главата и за сух пърхот. Той също се използва ако си спомням добре средно 2 пъти седмично.
Третия продукт беше продукт против косопад за мъже - Triphasic, който също се използва един или два пъти седмично.
Rene Furterer имат и продукт против косопад за жени, но според мен това не е определящото, защото доколкото знам, продукта за мъже се основава на това, че обикновено косопада при мъжете се основава на хормонални проблеми. Продукта за косопад за жени пък се основава на това, че обикновено косопада при жените обикновено е на стресова основа. Затова според мен определящото за теб трябва да е по-скоро колко ефективен може да е продукта в твоя конкретен случай.
Допълнително предлагат шампоан за ежедневна уоптреба, който изобщо не изтощава косата, сега погледнах на сайта, казва се Naturia. Аз се наканих да го използвам чак в края на лечението, но определено също е много добър, защото не изтощава косата и можеш да го ползваш колкото често искаш.
Основните проблеми, свързани с косата са няколко и трябва да се бориш срещу всеки един от тях поотделно. Затова тук ти изброих толкова много продукти - първо имаш (или по-скоро, ще започнеш да имаш) проблем със сухата кожа, а това включва и кожата на главата. Сухата кожа на главата създава пърхот, заради това че постоянно пада. Другия проблем ще бъде изтощената коса, тъй като косата ти спира да расте и да се подновява, косата се изтощава и изтънява. Заради това шампоана ще ти помогне да подсилиш косата и да я заздравиш. И последния проблем е косопада, срещу който се бория с продукта против косопад. Важно е човек да знае, че се бори срещу три отделни проблема, на мен ми трябваше много време и се наложи да изчета много неща, докато го разбера.
Продуктите на Rene Furterer се продават в по-големите аптеки и не са много евтини, по мои груби сметки месечния бюджет за борба с косопада по време на лечението е около 80-100 лева. Ампулите против косопад мисля, че бяха най-скъпите. Във повечето от тези аптеки можеш да се консултираш за продуктите и за тяхното действие, обикновено има поне една фармацевтка, която познава доста добре продуктите и може да ти даде полезен съвет.
Моите впечатления от продуктите са много добри, Complexe 5 продукта за кожата на главата ми помогна наистина много, за да се чувствам нормално.
Косата продължи да ми пада по време на цялото лечение, но определено се чувствах по-добре и овладях косопада. Ти имаш предимството, че ще си на лечение само 6 месеца и общо взето докато започнеш да усещаш сериозните ефекти на косопада, лечението ще е свършило.
Аз ползвах продуктите още 2-3 месеца след лечението, трябваше ми доста време докато почувствам косата си по-добре. Но сега, 8 месеца след лечението все още не мога да кажа, че съм напълно възстановен. Косата ми беше чуплива, а сега е права и все още според мен не е толкова гъста както преди. Но всичко бавно и постепенно се възстановява, може би за спомен ще ми остане правата коса :) не виждам как някога може да стане пак чуплива.
Започнах с намерението да напиша малък пост с препратка към поста ми в английския форум, но май не стана точно така :) Нищо, то е характерно за моите отговори :)
Още нещо се сетих, знам още една марка за коса, за която съм чувал и която май има доста специализирани продукти, марката е Kerastase. Можеш да направиш проучване и в тази посока.
Дано да съм ти бил полезен!

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Юни 28, 2007, 10:09:33 от Radoslav Rusinov »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 20, 2007, 23:03:37 »
Tuka v usa Nioxin se preporachva ot vsi4ki. az go polzvam i nemoga da vi kaja razlikata, no izglejda e mnogo dobar. Ima go v golemi shisheta po 700ml sa kum 30$. ima go i v razlichni vidove. Ako mnogo go iskash moje da se razberem da ti pratia, no prashtaneto po poshtata i to struva kum 10$. Inache edna takava goliama butilka moje bi shte stigne za niakolko meseca.

I az biah kato teb Zizi, malko temperatura parvite 2-3 dni i posle nishto, sarbi me na niakolko mesta, imah i obrivi. maja se s edno kremche koeto uspokoiava kojata. postoianno me sarbiat laktite i e mnogo dosasno :). Pia mnogo technosti i tova izglejda e edno ot nai vajnite neshta koito triabva da se praviat. ne sum bil pod lekarsko nabludenie, sam si vzemam lekarstvata vkashti. sashto taka pia paracetamol po edno hapche pochti vseki den shtoto mi stava niakvo kofti ot rivabirina, ama shte gledam da spra skoro.

Na teb koga 6te ti e parviat PCR test za nivoto na virusa? Moia shte go praviat chak na 12 sedmici. sega na vseki 2 sedmisi samo mi slediat kravnite pokazateli.

Stefan

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Април 21, 2007, 17:38:02 »
        Здравейте Радо и Стефан  :) много ви благодаря за отзивчивоста, много ме успокойхте с тази информация че все пак съществуват такива продукти които да забавят косопада. За сега смятам да пробвам тези продукти на Rene.....(забравих как беше) :) и ако въпреки всичко се появят проблеми ще се замисля за Nioxin-a.  Стефан,на мен също ми правят изследвания (пълна кръвна картина и биохимия) на всеки 2 седмици и до сега почти всичко е било в норма с изключение на хемоглобина но то е нормално да падне стига да не е значително. Не съм сигурна обаче дали ще ми правят PCR на третия месец и аз съм чувала че се прави но до този момент нищо конкретно не ми е казано от лекуващата по този въпрос . Не си спомням от кой се плащаше това изследване дали от зд.каса или от пациента и дали беше скъпо но мисля четох някъде че тук в БГ не се прави след 3тия мес.на  пациентите с генотип3 защото 99%от лекуваните са имали ранен отговор на лечението. И сигурно да не се набутват........ ???...но не съм сигурна пак трябва да питам. Относно страничните ефекти последните 3 дни се събуждам с главоболие което продължава цял ден 2 дена търпях и отказвах да пия обезболяващи но днес не издържах и изпих един аналгин . Да ме пита човек що се тръшках толкова време . Сега в момента пия и антибиотици ,може и на тях да се дължи което е по вероятно.    Чао за сега и още веднъж благодаря. ;) :D

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 01, 2007, 15:36:22 »
                  Здравейте, в последно време започвам да имам все повече проблеми даже на моменти си мисля че съм в безизходица.Проблема ми не е в страничните ефекти на интерферона а в това че имам друго бъбречно заболяване -хроничен пиелонефрит при което се въспаляват бъбреците.Преди да започна интерферона ми се налагаше доста често да пия антибиотици които да ме чистят от бактериите  причиняващи  въспалението.Когато ме приеха в болница за началната доза интерферон попаднах при една докторка която нямаше май представа от лечение на хепатит С и започнах лечението така както съм си с бактериите без да ми назначи консулт с нефролог и ми каза че по нататък евентуално мога да започна с някъкъв по-слаб антибиотик.И още се чудя на безхаберието и, аз все пак не започвам лечение от грип  >:(. Едва по късно когато ме изписваха успях да се видя с моята лекуваща която беше на коренно различно мнение а по-точно че тези бактерии по време на едно такова сериозно лечение стават много повече и по болестотворни защото имунната защита намалява и е задължително да се лекуват .По късно разбрах от собствен опит че заради тази имунна защита и самите антибиотици си дават своите странични ефекти . Сега освен антибиотиците които много слабо ми действат трябва да пия и други лекарства които да подтискат страничните им ефекти . Не знам как ще го изтърпя това нещо още 4 месеца а и отделно се притеснявам тези антибиотици да не повлияят на изхода от лечението ми от хепатита . Ако някой знае нещо по този ? нека да сподели с мен . Направо не ми се мисли как щях да изкарам ако трябваше да се лекувам вместо 6м. 1 година .И още един ? ме вълнува ако лечението ми се окаже неуспешно дали  имам право на още 1 курс или не. ??? Явно тука ще трябва да си задаваме въпросите защото докторите са много заети и все бързат(е поне при мен е така )пък и съм сигурна че тук ще получим по адекватни отговори.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Май 02, 2007, 22:07:48 »
Здравей,
Относно въпроса дали можеш да повториш лечението, ако първия път е неуспешно, аз знам че здравната каса не отпуска пари за повтаряне на лечението. Но мисля, че това не важи за абсолютно всички случаи, във форума писа Вальо, който е изкарал един неуспешен курс на лечение и сега се опитва да започне втори. Може би той ще ти помогне с по-детайлна информация по въпроса. От нещата, които съм чел много от лекарите на запад са скептични за повтаряне на лечението ако първия път е било неуспешно. Въпреки това много хора повтарят лечението по 1, 2 и повече пъти и някои от тях наистина успяват да изчистят вируса. Така, че винаги има надежда.
По-важното обаче в момента е да не си мислиш такива неща и да не обмисляш тези възможности, докато провеждаш лечение. Трябва да си положително настроена към това което ти се случва, аз поне смятам че това е много важно, оптимизма :)
За лекарството, което взимаш не знам какво да кажа, явно няма как да ги спреш. За черния дроб знам, че когато е увреден и не работи както трябва именно не успява добре да усвои лекарствата, които се взимат и понякога много силни лекарства имат значително по-слаб ефект при хора с увреден черен дроб. Ако обаче имаш възможност и лекаря ти те посъветва, намали антибиотиците, поне аз мисля че всяко допълнително лекарство, което се взима по време на лечението няма как да е в помощ в този момент, а по-скоро усложнява нещата за черния дроб и в крайна сметка не е съвсем ясно как това лекарство си взаимодейства с интерферона и дали тяхната комбинация в момента, в който попадне в тялото би имала същия ефект, както ако взимаш само интерферон. Но решението трябва да го вземеш само след като се консултираш с лекаря си. Важно е и да имаш пълно доверие на лекаря си, виждам че вече си се опарила и ние тук във форума, вече няколко човека имаме същия опит с други лекари.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен valy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 30, 2007, 02:01:44 »
Здравейте !
Отдавна не съм влизал във форума защото бях в чужбина.Относно втори курс на лечение има голям шанс.По този повод съм в BG.При първия курс се лекувах при д-р Балабанска от V МБАЛ , но сега се премести в друго лечебно заведение и лекарят ми е друг също така голям специалист д-р Цонев.В момента доктора е в отпуск и го чакам да подпише някъкв документ и пак почвам  лечението.
За косата , по време на лечението почна да ми пада и към края спря.Спря и да расте.Доктора каза да не взимам нищо за нея , че след свършване на лечението косата ще ми стане по гъста и наистина стана така .В момента съм с по гъста и хубава коса отпреди.
За черния дроб има едни прахчета на един билкар в с.Гигинци Пернишко който имат голям ефект.Аз пробвах от тях и в момента чернодробните показатели са ми в норма.
  Много здраве на всики !

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #7 -: Юни 30, 2007, 09:48:33 »
Здравей, успех при втория курс на лечение! Дано този път се окаже резултатно. Както Радо ти е казвал преди би било супер да напишеш пост за лечението. Много хора има, които са се отчаяли напълно след един неуспешен курс и тоята история може да ги обнадежди отново.

Поздрави Емо!

Неактивен valy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Юли 03, 2007, 21:39:42 »
Никакво отчаяние или такива подобни работи.Човек трябва да се бори за всичко!При мен лечението не протече леко , но нито за момент не съм си и помислял да се отказвам.Ако успея ще пробвам и втори курс на лечение пък каквото "сабя покаже".
Хубаво е , че го има този форум защото може да си помагаме по всякакъв начин ,с информациа , със съвети или други неща.Но трябва да се знае , че при всеки човек лечението протича по различен начин.
Сърдечни поздрави , Вальо !

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #9 -: Юли 07, 2007, 00:28:20 »
Здравей Вальо!

Дано скоро ти отпуснат и втория курс на лечение и този път е успешен!

И на мен ми казаха за този билкар в с. Гигинци, но също ми казаха, че понякога има странични реакции, които съвсем не са безобидни! А и защо ли ми е трудно да се доверя на билките не знам? :-[ Ти как се чувстваше докато ги пиеше? И ефекта им само да намалят чернодробните ензими ли е или намаля и количеството на вируса в кръвта?

Неактивен valy

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Юли 08, 2007, 01:00:01 »
Здравей irka!

Поинтересувах от разни билки след неуспешния курс на лечение.
Странични реакции от прахчетата няма.Чуствах се нормално докато ги пиех. Истина е , че намаляват само чернодробните ензими.
Но и това е нещо.Чувал съм , че тези прахчета се справят с тежки увреждания на черния дроб.Жалко е ,че вируса уврежда дроба и билкита само "някак си" спират повишаването на ензимите.Колко време ще е така не знам.
Поколения билкари са  лекували хората само с билки.При някой заболявания има ефект при други не.
Разбира се , че и аз предпочитам днешната медицина.
В моя случай си потърсих някаква алтернатива.

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #11 -: Юли 12, 2007, 10:06:08 »
Благодаря ти за отговора!

На мен ензимите са ми в норма, затова засега се въздържам от алтернативни методи! Но си събирам инфо за в бъдеще ако се наложи!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007