Автор Тема:  Нов член-Тайра  (Прочетена 8693 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен taira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Нов член-Тайра
« -: Април 24, 2016, 19:46:13 »
Здравейте ,до сега бях само читател на този форум и най накрая се престраших и аз да напиша нещо.
Аз имам хепатит Ц но  незнам точно какъв стадии понеже от годни не съм правила изледвания понеже някак си  имам страх от неизвестното.Изледванията ми са перфектни.
Относно спорта ,аз практикувам често  напоследък и установих  от мой опит  че сега се чувствам много по добре.
преди имах малко повече килограми от обичайното  / за мен /.
Сега лошото е че отново почнах да пуша  незнам това много ли е вредно за хепатита?
Но някакси това ме успокоява .
Някой от вас пуши ли? Вредно ли е това за черният дроб и ако е вредно защо аз се чувствам добре ?
имам много въпроси и от това което чета във този форум виждам че има много хора който имат подобни проблематики.

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Нов член-Тайра
« Отговор #1 -: Април 25, 2016, 12:22:02 »
здравей, Тайра

за пушенето не знам много, но май не нанася толкова вреда на черния, колкото на белия дроб. И понеже човек не може да остане без никакви пороци и вредни навици ... мда, колебая се да кажа "Давай, пуши си спокойно", но ... е, разбираш ме.
Някак си разбирам, че общата препоръка е да се избягват всякакви "вредни" неща, но и кафето доскоро беше считано за вредно. Знам, че преди десетилетия са го забранявали на хепатитните пациенти. А сега чета, че черното кофеиново кафе дори има благоприятно влияние върху ч. дроб. Е, за тютюна още никой не е изкарал ползи, но както казах по-горе, личното ми мнение е, че човек не може, а и не бива да се отказва от всички неща, които го правят това, което е, или по-скоро го карат да се чувства такъв, какъвто усеща сам себе си.
Успях да го засуча, хм.

поздрави,
мравчето
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Април 25, 2016, 20:58:33 »
Какво разбираш под перфектни изследвания? Едни асат и алат не са маркер. Трябва ти сериозна консултация с гастроентеролог, ПСР, биопсия/Фиброскан, за да си наясно със своето състояние.
Не оставяй нещата така, за съжаление хепатитът прогресира незабелязано. В момента има нови терапии, при които страничните ефекти са минимални. Ако искаш, можем да се чуем, телефонът ни е обявен на сайта ни.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Април 26, 2016, 14:34:06 »
Привет и от мен,
Аз от скоро знам за хепатита и при мен беше "БУУУММ" Всичко ми се промени. Преди да разбера се хранех супер здравословно, пушех по 3-4-5 цигари на ден, пиех много вода - 3-4 литра на ден. Спортувах редовно. Сега не се храня особено добре, старая се разбира се, пуша двойно повече, старая се да пия много вода, помага ми да се чувствам добре, спортувам, но не смея да се натоварвам както преди.
Не знам до колко е зле да пушиш, може би зависи колко. Аз също се чувствам добре, а ако прекаля после компенсирам с непушене, не съм толкова пристрастена вече (Спирала съм ги няколко пъти). Чела съм в статии, че е вредно. Те са вредни за всичко. Но за нервите ни са полезни по някакъв начин (внушаваме си, но все пак действа). На мен лекуващия лекар ми каза, че са вредни, но е по-добре да не ги спирам, за да не напълнея, а по-лошо било наднорменото тегло. Лично за себе си съм установила, че ако всичко е балансирано и с мярка, много по-зле няма да стане.
Надявам се да съм ти била полезна с нещо.
Успех!

Неактивен alex gavrilov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 18
  • Може би излекуван, но твърде късно от хеп С
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
« Отговор #4 -: Април 27, 2016, 12:04:38 »
за хепатита , имаш вирус но имунната система го блокира засега, аз бях също така. ноедин силен стрес с инцидент със сина ми промени всичко. дръж нещата под контрол и по-добре не пуши . Организма има нужда от максимум капаците да продължи да държи вируса заспал.
Желая късмет и оздравяване на всички болни

Неактивен alex gavrilov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 18
  • Може би излекуван, но твърде късно от хеп С
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
« Отговор #5 -: Април 27, 2016, 16:56:02 »
Здравей,
Още Веднъж ти пиша. Не се Вманиачавай и живей нормално , но ВНИМАНИЕ не го оставяй без надзор. аз например от нищо полека лека стигнах за 16 години до рак-НСС за теб опасни са най-вече алкохола и голяма физическа преумора, добре е и солта да се намали колкото може, също и много мазни и пържени неща,но без вманиачаване. доброто от хепатита е че холестерола основно се синтезира в черния дроб и най- вероятно склероза няма да имаш. аз може би се излекувах от хепатита с най-новото лечение, но вече имах рак. И все пак се чувствам добре за рака има нови методи и нови лекарства действат добре и аз се чувствам ОК. И още Веднъж НЕ ГО ПРЕНЕБРЕГВАЙ И НЕ МУ СЕ ПЛАШИ. и непременно отиди на добри специалисти по хроничните вирусни хепатити  !!!

Поздрави
Желая късмет и оздравяване на всички болни

Неактивен донка

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #6 -: Юли 25, 2018, 11:55:48 »
Моля, за  информация на хора преминали или са на терапия с Виекиракс и Ексвиера- хранителен режим, състояние - как се чувствате, странични ефекти?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007