Здравейте и от мен.
Съвсем случайно си пуснах уж профилактични изследвания преди около половин месец. Съответно резултатът за анти-тела за Хепатит Ц се оказа положителен. Минах на преглед в Софиямед и ми бяха пуснати допълнителни изследвания, резултатите от които са следните: HCV RNA: 151 000, 1b субгенотип, АЛАТ: 40,3 при норма 35, Алфа-Амилаза: 105 при горна граница 100, ГГТ в норма, туморни маркери на дебелото черво: 80,1 при горна граница 35. Това което разбрах от позната докторка е, че при наличието на инфекция в организма туморните маркери могат да бъдат лъжливо повишени, без наличието на реален проблем. В понеделник ми предстои биопсия на черен дроб, след което ще кандидатствам за безинтерфероново лечение, което ще продължи доколкото разбрах 12 седмици.
Нищо друго не ме плаши, освен въпроса за зачеване след проведено лечение по тази схема. От това, което прочетох тук във форума разбрах, че е хубаво да се изчака поне 6 месеца след приключен и, дай Боже, успешен курс на лечение. Лекуващата лекарка каза за препоръчително изчакване от година и половина (стори ми се несигурна споменавайки за периода), което за мен означава повече от 2 години чакане и макар че съм все още на 28, в момента ми се струват ужасно много. Моля, да ми дадете някаква информация, съвет или каквото ви хрумне въобще относно моята ситуация.
И последен въпрос- прочетох за различни случаи и различен период на изчакване на одобрението, но все пак има ли някакъв краен срок, в който са задължени да дадат отговор и какъв е шанса да не получа одобрение? Прочетох също че в САЩ имат практика младите момичета, които планират бременност или, как да се изразазя, са в детеродна възраст да получават лечението с приоритет, дали и в България има някакво развитие спрямо изискванията и одобрението?
Благодаря предварително на всички, които евентуално ще се включат с коментари. Желая ви приятни почивни дни и бързо оздравяване на всички нас!
П.С: Не успявам да проумея откъде съм го хванала, тъй като нито някога съм употребявала наркотици, нито съм имала безразборни полови контакти, винаги съм имала едно на ум, когато се е налагало да ми взимат кръв и съм се притеснявала да не стане някоя беля. Но явно причината за заразяването е нещо което никога няма да разбера. И поради въпросите, които зададох искам също да спомена че нито пия, нито пуша, което може би има отношение за одобрението на лечението.