Автор Тема:  Хепатит Ц- въпроси  (Прочетена 10483 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен piccolastella

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Хепатит Ц- въпроси
« -: Септември 30, 2017, 08:49:33 »
Здравейте и от мен.

Съвсем случайно си пуснах уж профилактични изследвания преди около половин месец. Съответно резултатът за анти-тела за Хепатит Ц се оказа положителен. Минах на преглед в Софиямед и ми бяха пуснати допълнителни изследвания, резултатите от които са следните: HCV RNA: 151 000, 1b субгенотип, АЛАТ: 40,3 при норма 35, Алфа-Амилаза: 105 при горна граница 100, ГГТ в норма, туморни маркери на дебелото черво: 80,1 при горна граница 35. Това което разбрах от позната докторка е, че при наличието на инфекция в организма туморните маркери могат да бъдат лъжливо повишени, без наличието на реален проблем. В понеделник ми предстои биопсия на черен дроб, след което ще кандидатствам за безинтерфероново лечение, което ще продължи доколкото разбрах 12 седмици.

Нищо друго не ме плаши, освен въпроса за зачеване след проведено лечение по тази схема. От това, което прочетох тук във форума разбрах, че е хубаво да се изчака поне 6 месеца след приключен и, дай Боже, успешен курс на лечение. Лекуващата лекарка каза за препоръчително изчакване от година и половина (стори ми се несигурна споменавайки за периода), което за мен означава повече от 2 години чакане и макар че съм все още на 28, в момента ми се струват ужасно много. Моля, да ми дадете някаква информация, съвет или каквото ви хрумне въобще относно моята ситуация.

И последен въпрос- прочетох за различни случаи и различен период на изчакване на одобрението, но все пак има ли някакъв краен срок, в който са задължени да дадат отговор и какъв е шанса да не получа одобрение? Прочетох също че в САЩ имат практика младите момичета, които планират бременност или, как да се изразазя, са в детеродна възраст да получават лечението с приоритет, дали и в България има някакво развитие спрямо изискванията и одобрението?

Благодаря предварително на всички, които евентуално ще се включат с коментари. Желая ви приятни почивни дни и бързо оздравяване на всички нас!

П.С: Не успявам да проумея откъде съм го хванала, тъй като нито някога съм употребявала наркотици, нито съм имала безразборни полови контакти, винаги съм имала едно на ум, когато се е налагало да ми взимат кръв и съм се притеснявала да не стане някоя беля. Но явно причината за заразяването е нещо което никога няма да разбера. И поради въпросите, които зададох искам също да спомена че нито пия, нито пуша, което може би има отношение за одобрението на лечението.

Неактивен piccolastella

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Re: Хепатит Ц- въпроси
« Отговор #1 -: Септември 30, 2017, 23:49:43 »
Благодаря Ви за отговора. А доколкото разбирам от профила Ви, Вие вече сте се подложила на лечението- след колко време получихте въпросното одобрение и как се чувствате в момента, имате ли някакви странични реакции? Просто искам да се подготвя малко психически и да знам какво да очаквам.

Извинявам се за многото въпроси, но все още не съм изчела всичко...въпреки че напредвам :)

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2017, 19:55:13 »
Не знам колко време отнема, но при мен двата месеца се изтърколиха и няма отговор. Затова им заведох една жалба.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Malinka

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2017, 15:27:59 »
Здравейте, на всички :)

Успешно се преборих с целия процес за подаване на документите за отпускане на лечение, на хепатит "С", но вече четвърти месец започна и все още никой не ме е потърсил. Знам, че здравната каса си прави своеволия и не спазва срока от два месеца, но някой от Вас дали може да ме посъветва какво да направя. Вече психически се сринах от всичко това. Утре мисля да мина през Районната Здравна каса да попитам какво се случва, но предполагам, че отговорът им ще е като миналия път, че още нямат отговор от Националната Здравна каса. Моля за съвет  :crying2:

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2017, 17:45:56 »
       Подаваш жалба в деловодството (веднага от входа в дясно за София-град) с този приблизителен текст:                  

До Директор
                                                                                  на РЗОК София – град(или която и да е)
                                                                                   г. София (който е при вас)
                                                                                   ул. "Енос" № 12-14(който е при вас)

ЖАЛБА

от
EГН
тел.:

Господин Директор,

На ххххххх година подадох документи с входящ № хххххх в РЗОК      София – град за отпускане на безинтерефероново лечение за Хепатит Ц. На ххх години съм, с диагноза хроничен Хепатит Ц и отговарям на всички условия отпукане на лечение на това заболяване. Законният срок за издаване на решение по протокола е два месеца. Днес на ххххххх година нямам никакъв отговор от РЗОК София – град.
Молбата ми е да бъде извършена проверка и да ми бъде отпуснато лекарството в най-кратък срок. В противен случай съществува опасност да бъде увреден черният ми дроб и други органи.
   Здравно осигурен/а съм и смятам,че е мое право да бъда обслужен/а в установения със закон срок.

Дата...                                                   С уважение:
                                                                                                                       подпис....

- старт 197 498 IU/ml

Неактивен Malinka

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #5 -: Октомври 03, 2017, 18:57:16 »
Много благодаря за съвета. Още сега пиша жалбата и утре я входирам. И пак искрени благодарности :flowers:

Неактивен piccolastella

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2017, 19:41:41 »
Здравейте,

От всичко това, което сте написали, изглежда че всичко е едно голямо приключение. Дай Боже, скоро всички да сме здрави и да остане само един лош спомен.

При мен- биопсията мина, понесох я изключително зле и все още се възстановявам, но няма да навлизам в подробности, за да не стряскам хората на които тепърва им предстои. Така или иначе е въпрос до организъм, само се надявам никога повече да не ми се налага да ми взимат биопсия от черния дроб. Чакам резултатите този петък, след това да ми оформят документите и отивам до Здравната каса да подам молбата за лечението. Не смятам да ги чакам и ден повече от предвидените по закон 2 месеца, ще пускам жалби и каквото е необходимо, само и само всичко да мине възможно най-бързо.

Желая успех на всички!

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2017, 20:05:55 »
Аз ги изчаках 2-3 дни от куртоазия. До колкото съм чувал да чакаш отговор на жалба, е равносилно на това, да чакаш от умрял писмо. Но да видим.
Като се натрупаме повече хора със жалби може да спретнеме флаш-моб  :oops: Телевизии, сутрешни блокове и т.н.
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2017, 21:20:17 »
Колкото пациенти дойдоха миналата година на организирания от нас протест....единици, макар че тогава лечение изобщо нямаше, никой не говори за някакво си забавяне от няколко дни. За съжаление видях колко сме ''силни'' на действия..

Приветствам пациенти, които пишат жалби, търсят си правата и говорят открито за това заболяване, защото е крайно време да разберем че е болест като болест и ако искаме да се отнасят нормално с нас, трябва ние самите първо да поемем в тази посока.

В тази връзка, има ли пациент сред вас, който би желал да даде интервю? След броени дни е Европейската седмица за тестване за вирусен хепатит и ХИВ и в тази връзка в нашия център ще има редица активности и интервюта. Би било чудесно, ако имаме и пациент, който да разкаже от първо лице какво е да си с хепатит в България и какво още трябва да се направи в посока тестинг, лечение и т.н.

Желаещите-нека ми се обадят на 0988 722 988.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен piccolastella

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2017, 12:01:58 »
Здравейте,

Ето ме отново. Днес ми дадоха протокола и подадох документите в здравната каса, от днес се почва и моето чакане.

Благодаря ви за отговорите, желая ви лек ден и дай Боже скоро всички да сме здрави!

Неактивен piccolastella

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Март 09, 2018, 22:47:38 »
Здравейте мили хора,

Включвам се отново, за да ви кажа, че моята битка приключи днес. Чух заветното ВИРУСЪТ НЕ СЕ ОТКРИВА.

Главната ми цел всъщност е да кажа на всички вас- да не се предавате, да вярвате че ще успеете, да бъдете позитивни. Да, в началото е наистина трудно, първоначалният шок е страшен...но вдигнете високо глава и се борете за здравето си. Слава Богу лечение има, благодарна съм на Господ и на Здравната каса, че имах възможността да се излекувам напълно за толкова кратко време.

Приемам го като препятствие, което идва за да ни научи на нещо и след което определено сме по-силни. Ценете всеки ден от живота си и бъдете щастливи. Никога, ама никога не се предавайте!

Оставам на разположение, ако някога, някой би имал нужда да се допита до мен за каквото и да е било свързано с лечението. Само да вметна тук, че получих одобрението на 24.01 и на 26 изпих първото хапче, на 27.02 вирусът вече го е нямал. Дай Боже, всеки, който чака за одобрение да го получи час по-скоро, защото тези лекарства определено променят съдби.

Бъдете здрави!
Успех, и не забравяйте да бъдете силни и да вярвате.
« Последна редакция: Март 09, 2018, 22:53:38 от piccolastella »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007