Автор Тема:  Мога ли да ходя на солариум?  (Прочетена 45304 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eli

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Мога ли да ходя на солариум?
« Отговор #15 -: Април 01, 2008, 21:31:58 »
Силванка   :D
Много точно го описа. Моето положение беше подобно  :D
И аз се присъединявам и казвам "НЕ" на автобронзантите.

Поздравчета за теб  :-*
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #16 -: Април 01, 2008, 21:35:01 »
ох,друго си е женската солидарност  :-* :-* :-* :-*

и ти ли си била същата маймуна като мен? А аз си мислех,че само аз съм способна да си залича човешкият облик за 2 дни  ;)
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #17 -: Април 01, 2008, 21:47:32 »
Силванче, разтресох се от смях, ти си най-веселото момиче във форума, в смисъл със страхотно чувство за хумор, спокойно можеш да пишеш хумористични разкази или романи. Благодаря за това, че искрено ме развесели :-* Рядко ми се случва такова веселие и то късно вечер ;D ;D ;D

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
« Отговор #18 -: Април 01, 2008, 22:08:36 »
 ;D ;D Силванкаа, не си само ти, мила. ;) Аз направо бях станала оранжева, като морков. Но това е дъъълга история.. няколко пъти съм си причинявала неща, които никога не съм си представяла, че мога да си причиня.  :monkey: Казват, търпи бабо за хубост, но то моята работа беше всичко друго, но не и хубост  :D

А за теб  :-* :-* :-*
« Последна редакция: Април 01, 2008, 22:42:59 от Radoslav Rusinov »
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #19 -: Април 21, 2008, 09:28:44 »
Сега видях една много интересна и подробна статия за солариума и слънчевите бани - мисля, че ще е полезна: Солариум и слънчеви бани

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #20 -: Април 21, 2008, 10:15:59 »
Хм, принципа е същия като при излагане на слънце. Добре, че не ходя на солариум, защото страдам от клаустрофобия.
Маи негативните мнения са повече, но какво ли не прави човек в името на красотата. За пръв път чувам за тенорексия.
Абе, след всичко изчетено ще си ходя бяла като сиренце и ще се крия от гларусите да не се заблудт ;D ;D

Аз нали съм си зиморничева вчера така се зарадвах на слънцето и седнах да се припичам на терасата и се почувствах много щастлива събирайки слънчева топлина . В един момент подскочих като ужилина :shocked1: :shocked1:, че и това удоволствие ми е забранено :( , чак виновно се огледах дали някой не ме е видял въпреки, че бях сама у дома. ;D ;D ;D
Ооооооох, хепатитни неволи ;D ;D

Неактивен Genadi Vachev

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #21 -: Април 30, 2008, 10:23:14 »
Сестра ми има салон за красота и аз ходя редовно на солариум. Не е толкова вредно, а като се замислиш, всичко е вредно, ако не е по-малко.
В крайна сметка е важно да се чувстваш добре и да си със самочувствие - няма да живеем 100 години.
« Последна редакция: Април 30, 2008, 13:49:53 от Радослав Русинов »

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #22 -: Април 30, 2008, 10:29:44 »
Цитат
Сестра ми има салон за красота и аз ходя редовно на солариум. Не е толкова вредно, а като се замислиш, всичко е вредно, ако не е по-малко.
В крайна сметка е важно да се чувстваш добре и да си със самочувствие - няма да живеем 100 години.

Тук говорим за това, че болните от вирусен хепатит не трябва да се излагат на този вид лъчения.
За това сме на мнение, че солариума е противопоказен защото работи на същия принцип на ултравиолетова радиация.
« Последна редакция: Април 30, 2008, 13:50:17 от Радослав Русинов »

Неактивен Mimeto

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
« Отговор #23 -: Юни 14, 2008, 19:56:57 »
Здравейте !
Когато бях на консултация при проф Чернев той ми каза никакво излагане на слънце. Екипът който ме лекува обаче нищо не ми каза по този въпрос......
Някой да знае нещо конкретно
Идва време за море...........
щастлива мама

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3197
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #24 -: Юни 14, 2008, 20:16:47 »
Здравей Миме,

Не се препоръчва излагането на слънце продължително време- с часове да седиш в една поза и да си "пържиш" юнашката дробчето. Имаш два варианта- цял бански или да избягваш излагането на коремната област за прекалено голям период от време. Можеш да се покриеш с кърпа, да се печеш повечко на шарена сянка или както сама намериш за добре. Не изпадай в крайности- нито да не си показваш носа навън- не си прокажена, пък и слънцето е полезно; нито пък да се съсухриш от печене. Не забравяй по-често да използваш слънчезащитно мляко и приятна почивка :)

п.с.слях темата ти с тази в която сме коментирали вече въпроса за излагането на слънце.Надявам се нямаш нищо против, правя го с цел да не се претрупва форума с идентични теми.

Силвана  :girl_dance:
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #25 -: Юни 23, 2008, 00:03:52 »
Здравейте!  :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Сега и аз да споделя моят опит с придобиването на тен по един или друг, естествен или неестествен начин.
Та значи, всяко лято или по-точно още от самата пролет, моя милост се показва на слънце и започва да се пече докато стане черна  :scyth: (без косата) като мулатка. Така е било винаги. И тъй като разбрах, че тази година благодарение на лечението  :medicine: :crying4: :sick:, няма да мога да извърша тази процедура, започнах да търся начини за придобиване на тен по какъвто и да било друг начин  :book_read: :browse:.
Значи, започна се от солариума като най-разпространен начин за почерняване, бързо и ефикасно, но се оказа, че е дори по-опасно и вредно от естествените слънчеви лъчи  :angry2: :angry1: :angry2: :angry1: :angry2: :angry1:. Та така, отказах се.
След което дочух от тук, от там за тези автобронсеадори, чрез които се придобива тен за "нула време" и аз като всеки, решил се да има тен през лятото, пък и не само, започнах да се клепам с едни кърпички (куча марка  :whistle:) по лицето и по тялото. Резултата беше изумителен. Още на другия ден след апликацията, вече имах тен  :dance: :dance: :dance:. И така, нахъсана да стана отново чернилка и да не изневерявам на себе си и това лято, продължих да се клепам в продължение на една седмица, през която станах жълто-оранжева-червено-кафява в лицето и малко по-сносно мургава по деколтето и врата  :lol: :lol: :lol:. До тук добре! Какво стана след тази една седмица. Изведнъж започнах да се люпя (буквално) по лицето и да ставам като петниста хиена  :shocked1: :angry2: :angry1: :punish:. Да живеят силно-покривателните и супер плътни фондиотенове, които имам в изобилие в шкафчето си в банята  :clap2: :bravo: :yahoo:.
Две седмици по-късно, когато вече нямаше и следа от тази процедура, аз незнайно защо реших да я повторя, и то отново с "кучата марка"  :angry3: :punish: :angry3: :punish: :angry3: :punish:. Може би, защото бях забравила какво е да станеш сутрин, да си измиеш лицето и зъбите, да се намажеш с лек крем и да излезнеш на улицата без да те е страх, че можеш да докараш инфаркт на някой човечец с по-слабо сърце, помисляйки те за вампир  :witch: :witch: :witch: :sad2: :sad2: :sad2: :crying3: :crying3: :crying3:.
Шегата на страна сега. "Кучата марка" явно не е за предпочитане, въпреки, че в магазина ми обясниха, че аз не съм нанасяла правилно продукта върху кожата си. Тайната била, че първо се измивало добре лицето, след което се хидратирало още по-добре с някакъв подходящ крем, изчаквало се 5 минути да абсорбира добре мазилото и след това се нанася със съвсем леки движения и много равномерно, без да се втрива, нито натиска съдържанието на напоената с нещото кърпичка. Точно обратното на онова, което аз правех.  :angry3: :angry3: :angry3:
Препоръчаха ми един автобронсеадор на марката "Clinic", който създавал изключително естествен и равномерен тен на лицето  :girl_wink:. За тяло сигурно си има и Body Milk. Продуктите на тази марка са доста скъпи, но аз вече предпочитам да давам повече пари за козметика и да знам, че действително e качествена, от колкото да си копувам редовно по-евтини продукти и след това да си седят в шкафчето под мивката в банята неизползваеми.  :ashamed2: :ashamed2: :ashamed2:
В момента използвам Body Milk на марката "Garnier" с автобронсеадор, мисля че го рекламират и по българската телевизия и съм доволна, но това е само за тяло. Опитах веднъж и един продукт за такъв тип придобиване на тен на фирмата "l´oreal", и действително получих тен след час, но този вид автобронсеадори не са подходящи за лице според мен, защото всяка по отворена пора се запушва с тъмен цвят и от 100 километра изглежда като черна точка.

Изваод  :punish:: Използвайте автобронсеадори по време на лечението, но не "куча марка" и правилно. Специално за лицето, ще трябва да се изръсите малко повечко мангизи, ако искате действително да не изглеждате изкуствено почернели.

Поздрави, Петя!
 :bye2: :bye: :bye2: :bye: :bye2: :bye:
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 01:09:28 от nevron »
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #26 -: Юни 23, 2008, 04:12:13 »
Автобронсеадори-в превод-автобронзанти!/извинявам се за вметката/

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #27 -: Юни 23, 2008, 04:31:50 »
Да бе!
Ти не спиш ли бре, моме!
Поздрави и многооооооо целувки (без език,нали знаеш)! :love5: :love5: :love5:
 :bye: :bye: :bye:

П.п. Срам и позор за патриотизма ми!
Ама т'ва е чужбина, мащеха!
Иска да ме поиспанчи, ама няма.
Нали си имам форума и добри хора, които да ми напомнят българските думи.

Наистина, шегата на страна. Понякога се усещам чак, че мисля на испански, а това вече не е на хубаво.
Искаааааааааааааааааааааам си в Бг-то, миризливо, с мухите, комарите, молците и к'во ли още не там българско и родно, дето аз си го любя, тача и милея.

"Аз съм българче обичам, наште планини зелени!
Българин да се наричам, първа радост е за мене!"

...
Друг път продължението, че сега не го знам на изуст, или пък трябва да се напрягам, за да се сетя как беше, а мозъка ми в момента не е в състояние да извършва такива сложни функции.
Пак оправдание, заради лечението... :laugh: :laugh: :laugh:
Поне нещо хубаво от т'ва лечение, за всяка грешка си имам оправдание... :bye2: :bye2: :bye2:
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Pipi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #28 -: Юли 04, 2008, 07:49:07 »
Здравейте, извинявам се ,че нахлувам в темата ви, но искам да попитам за дъщеря ми, тя е с хепатит С и не се лекува, сега ще си идва и иска да ходи на плаж , а аз съм ужасена.Дали ще си навреди с този плаж, защото тя точно заради него си идва, да ходи на море. Миналата година едва я спасиха след няколко перитонита, токсичен сепсис и 6 операции.Сега иска да се пече, заради многото оперативни белези, ако може да се заличат малко, но ме плаши,че се пече по монокини и не мръдва с часове от плажа, нито мога да я накарам да седне под чадър. Ще бъда благодарна за всички съвети.

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #29 -: Юли 05, 2008, 22:18:41 »
Здравей!
Не се чувствам невероятно компетентна по темата,но смятам ,че ако дъщеря ти се вслуша в съвета ми ,би било от полза!
Аз съм много бледа като тен и много харесвам, когато леко почернея,но го правя постепенно!
Ходя на плаж или басейнот 9.00часа до 11.30 и след обяд от 16.00 до 18.00часа!Първия ден започвам с 30-40 минути на слънце и постепенно увеличавам времето!Така също се мажа със висок слънцезащитен фактор 30-кремове и масла,за да не изгарям като прасенце!
Обясни й ,че не е нормално да се лекуваш от едно а да си вредиш с друго!

Поздрави,Теди

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007