Здравейте!
Сега и аз да споделя моят опит с придобиването на тен по един или друг, естествен или неестествен начин.
Та значи, всяко лято или по-точно още от самата пролет, моя милост се показва на слънце и започва да се пече докато стане черна
(без косата) като мулатка. Така е било винаги. И тъй като разбрах, че тази година благодарение на лечението
, няма да мога да извърша тази процедура, започнах да търся начини за придобиване на тен по какъвто и да било друг начин
.
Значи, започна се от солариума като най-разпространен начин за почерняване, бързо и ефикасно, но се оказа, че е дори по-опасно и вредно от естествените слънчеви лъчи
. Та така, отказах се.
След което дочух от тук, от там за тези автобронсеадори, чрез които се придобива тен за "нула време" и аз като всеки, решил се да има тен през лятото, пък и не само, започнах да се клепам с едни кърпички (куча марка
) по лицето и по тялото. Резултата беше изумителен. Още на другия ден след апликацията, вече имах тен
. И така, нахъсана да стана отново чернилка и да не изневерявам на себе си и това лято, продължих да се клепам в продължение на една седмица, през която станах жълто-оранжева-червено-кафява в лицето и малко по-сносно мургава по деколтето и врата
. До тук добре! Какво стана след тази една седмица. Изведнъж започнах да се люпя (буквално) по лицето и да ставам като петниста хиена
. Да живеят силно-покривателните и супер плътни фондиотенове, които имам в изобилие в шкафчето си в банята
.
Две седмици по-късно, когато вече нямаше и следа от тази процедура, аз незнайно защо реших да я повторя, и то отново с "кучата марка"
. Може би, защото бях забравила какво е да станеш сутрин, да си измиеш лицето и зъбите, да се намажеш с лек крем и да излезнеш на улицата без да те е страх, че можеш да докараш инфаркт на някой човечец с по-слабо сърце, помисляйки те за вампир
.
Шегата на страна сега. "Кучата марка" явно не е за предпочитане, въпреки, че в магазина ми обясниха, че аз не съм нанасяла правилно продукта върху кожата си. Тайната била, че първо се измивало добре лицето, след което се хидратирало още по-добре с някакъв подходящ крем, изчаквало се 5 минути да абсорбира добре мазилото и след това се нанася със съвсем леки движения и много равномерно, без да се втрива, нито натиска съдържанието на напоената с нещото кърпичка. Точно обратното на онова, което аз правех.
Препоръчаха ми един автобронсеадор на марката "Clinic", който създавал изключително естествен и равномерен тен на лицето
. За тяло сигурно си има и Body Milk. Продуктите на тази марка са доста скъпи, но аз вече предпочитам да давам повече пари за козметика и да знам, че действително e качествена, от колкото да си копувам редовно по-евтини продукти и след това да си седят в шкафчето под мивката в банята неизползваеми.
В момента използвам Body Milk на марката "Garnier" с автобронсеадор, мисля че го рекламират и по българската телевизия и съм доволна, но това е само за тяло. Опитах веднъж и един продукт за такъв тип придобиване на тен на фирмата "l´oreal", и действително получих тен след час, но този вид автобронсеадори не са подходящи за лице според мен, защото всяка по отворена пора се запушва с тъмен цвят и от 100 километра изглежда като черна точка.
Изваод
: Използвайте автобронсеадори по време на лечението, но не "куча марка" и правилно. Специално за лицето, ще трябва да се изръсите малко повечко мангизи, ако искате действително да не изглеждате изкуствено почернели.
Поздрави, Петя!